Opnieuw Nederlandse autodealer slachtoffer inbraak [foto’s]

Auteur: , 49 Reacties

Als autodealer in Nederland heb je mazzel als je in een jaar eens niet bestolen wordt. Vannacht sloegen dieven in Etten-Leur toe, waarbij aanzienlijke schade werd aangericht.

Een beetje dief laat zich niet afschrikken door een terrein dat is afgesloten met hekken en schrikdraad, die vindt een manier om naar binnen te wandelen en te pakken wat hij pakken kan. We zagen het niet lang geleden bij een Mercedes-dealer in Den Haag, en bij VW dealer Tilburg-Bastianen in Etten-Leur was het vannacht raak. Onze ooggetuige meldt:

Toen ik vanmorgen aankwam was het weer prijs. Stuk of 6 up’s ongeveer 3 passats, ongeveer 3 polo’s, stuk of 2 golfjes 6/7 maar hier lijkt het op dat er niks is meegenomen (zie foto onder) en een transporter waar was ingebroken en de radio was gepikt en/of de navigatie (bij de up! de originele navigatie die op het dashboard word gemonteerd). Ook hier was het terrein afgesloten met hekken en stroomdraad.

Dit draad had geen afschrikwekkende functie

Waarvan akte.49 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ah gossie, schrikdraad. !? Nou daar worden onze mede bulgaren en roemenen -Europeanen bang van. Neem gewoon 20000watt aan lampen die aangaan en drie schrik-dobermanns of herdershonden. Van die flinke joekels. ‘Pas op voor de hond’.

Tuig moet eens ophouden en met de poten van andermans spullen afblijven.
Werk voor je geld, net als de rest.
@vos115: ja schrikdraad! Das toch even schrikken 😂
@vos115:
Dat soort maatregelen zullen niet helpen. Dan komen ze straks met verdovende pijltjes om de honden te laten slapen. Of door gebruik van gas. Dit soort criminelen schrikken niet van een hond of schrik-draad meer of minder. Dit tuig heeft niks in het land van oorsprong, heeft ongetwijfeld een geweldige jeugd gehad *sarcasm* of staat onder dwang om dat anders hun broer/zus etc. vermoord zou worden als er niks voor de “baas” word gedaan.

En plus, stel dat ze opgemerkt worden of eventueel gepakt. Dan zitten ze wat? 2 weken in de cel? Moeten ze een boete betalen met geld dat ze (nu dus nog) niet hebben? Als ze eenmaal vrijkomen dan is het ook weer vrij spel voor ze.
Dit ga je niet oplossen met een hekje of een hondje. Hier heb je behoefte aan een beveiligingsbedrijf voor het hele industrie terrein met een vuurwapen vergunning. Kogels is het enige wat dat Oostbloktuig afschrikt.
@dutchdriftking: Zo’n beveiligingsbedrijf is ook waardeloos! Belde laatst op..

Euh ja meneer, het alarm is afgegaan en we zien dat het hek en de deur open is. En zien mensen lopen. Zijn dat medewerkers van u?

Nee meneer, ons personeel slaapt om 02.00 in de ochtend..

Aah juist..

Ja, en jullie hebben ze aangehouden oid?

Euh.. Nee wij zitten in bestelbus op afstand toe te kijken en hebben net de politie gebeld.. Die verwachten hier over 10 minuten te zijn……..
@lamborgfan: Daarom dien je ook een bedrijf te hebben dat bevoegdheid heeft om tot actie over te gaan, maar dat mag niet in ons brave Nederland. Kijk eens naar die zaak van de overval op de Juwelier in Deurne, keurig opgelost met een vuurwapen, en zo zo het bij dit soort bedrijven ook moeten wezen.

Natuurlijk is de grens tussen beschermen van je zelf of jou goederen en het recht in eigen hand nemen erg dun, maar ons zo laten leegroven lijkt me ook niet echt de bedoeling.
@dutchdriftking: nou erg keurig opgelost… Als het keurig opgelost Was dan Had een beveiliger er een paar in gepopt ipv een doodsbange juweliersvrouw. Plus had ze daarna nog de nodige bedreigingen en rechtszaken.
@dutchdriftking: kogels lijken we wel een beetje heel erg overdreven voor iets onbenulligs als diefstal uit auto’s. Het geweldsmonopolie hoort te liggen bij de politie en alleen bij de politie. Absloluut niet bij particuliere beveiligers. Ik zou die hoogstens een busje deo spray willen geven, niet eens pepperspray.
@mashell: Liever bij een derde partij als een beveiligingsbedrijf. Als de eigenaren het echt zat zijn en zelf tot actie over gaan krijg je pas echt een bende. Je zal uit eindelijk iets moeten ondernemen daar oom agent altijd te laat komt in dit soort situaties.
@mashell: alsof je nog iets kan verwachten van het huidige politie.
@vos115: Dit soort reacties vanaf de zijlijn zullen vast helpen.Je hebt duidelijk geen verstand van zaken in deze.
@vos115: Ik zou het je hond niet aan doen. Een tijd geleden is dit ook bij een kennis van mij gebeurt. Maar toen hebben ze zijn rotweiler gewoon vermoord. Die idioten interesseerd het helemaal niks ze beroven je toch wel. Camera’s helpen ook niet want die mannen zijn meteen weer terug naar het oostblok.
@clarkson: jeetje wat vreselijk!! Gecondoleerd..
@vos115: inderdaad een flinke hond doet wel afschrikken. Althans, mijn viervoeter (Amerikaanse bulldog van 50 kg) heeft ze al 2 keer buiten gehouden. De rest van de straat had minder geluk.

Het is ronduit belachelijk dat je zelf niet mag ingrijpen zodra je eigendommen door één of andere kansloze idioot meegenomen worden.
@rikus: mijn hond (formaat beagle) hield ze afgelopen november bij ons zelfs buiten, puur door aan te slaan. En aan de blaf hoor je dat het geen grote hond is.

Huis tuin en keuken inbrekers schrikken van het lawaai en zijn weg, enkel onze schuur lag overhoop tot de hond aansloeg.

Wanneer er professionals komen zal mijn hond het haasje zijn denk ik…
En ik weet niet waar ik dan toe in staat ben, ik hoop niet veel want ze zullen ook niet terugdeinzen voor de bewoner.
@peke: Dat is ook zo. Waarschijnlijk zijn ze niet zozeer bang voor de hond, maar wel voor het geluid wat ze maken. Een boze bewoner is misschien nog wel gevaarlijker dan de hond.

Op een bedrijventerrein heb je niet zoveel aan een kleine hond. Er is niemand in de omgeving die er wakker van word. En dan kunnen ze lekker ongestoord hun vieze vuile gang gaan.
Hoger voltage op het schrik draad zetten…..
@norge:
Heet een lokale aannemer hier ook gedaan. Krijg je klap waar je U tegen zegt. Dan ben je niet meer in staat om nog wat te gappen…

Het hielp, tot op zekere hoogte…. Als zo’n bende het eenmaal op je gemunt heeft hou je ze gewoon niet tegen. Of je moet je bedrijf beter gaan beveiligen dan Fort Knox…..
@Rob: inderdaad. Zodra ze een flinke opdonder krijgen door dat ze van je willen stelen, willen ze daar later nog wel wraak op nemen. Bizar.
Terwijl je ook gewoon kunt werken voor geld.
Ongelovelijk dit. Kunnen ze straks hun winst in alarm intallaties steken.
Ze hebben dus 15 auto’s open kunnen breken zonder opgemerkt te worden? Hoe lang zal dat geduurd hebben?
@donvincenzo:
Moet zolang niet duren denk ik…
Ben zeker geen kenner, maar met een koevoet ofzo breek je toch snel een ruit?
@donvincenzo: niet lang ruit eruit navi eruit ik debk 1,5 minuut. Misschien 2
“Stuk of 6 up’s ongeveer 3 passats, ongeveer 3 polo’s, stuk of 2 golfjes 6/7”

Duidelijk de rekentoets niet gehaald, heeft nogal moeite met tellen….
@hammerman: Duidelijk de leestoets niet gehaald :-)
Stuk of 6 up’s ongeveer 3 passats, ongeveer 3 polo’s, stuk of 2 golfjes 6/7 maar hier lijkt het op dat er niks is meegenomen (zie foto onder) en een transporter waar was ingebroken
6+3+3+2+1=15
@bevano: Het gaat zich om het woord ‘ongeveer’!… :-)
Lui hebben minimaal 10 auto’s moeten verkopen om een beetje staatsgelegaliseerde showroom ontsierende schrikdraad om hun parkeerterrein te wikkelen ..

Lullig voor ze ..
@lincoln:

Dat je een zure moeimaker bent is overduidelijk ..

Point taken ..

Maar dat je dat bij elk topic kenbaar wil maken lijkt mij een behoorlijk vermoeiende bezigheid ..
@sydney:

Welkom bij de fanclub ..
Maar ook dit artikeltje gaat niet over mij ..

Denk wel dat 8 tot 10 rooitjes een redelijke schatting is voor een schrikdraad installatie ..
Hoe “zuur” je dat ook maar mag vinden ..
@lincoln: Regelkast: €1000, Isolatoren €7 per 5st, Draad €60 per 500mtr. Goedkoper kan ook nog wel (duurder waarschijnlijk ook). Ik weet niet hoeveel er nog bij komt als je het laat doen maar €8000 vindt ik vrij veel geld.
Als je de auto’s beter beveiligd tegen inbraak, blijven de pikkedieven wel weg. Ik zie een aandachtspuntje voor de producent…..
@grrrrommmmm:
Ze slaan gewoon de ruit in…
Dus extra diefstalbeveiliging zal niet meteen helpen..
Hoe weten jullie dat het oostblokkers zijn?? Niemand heeft ze gezien of kent ze..
@okkii: Open deur.. Dat zijn ze altijd..

Niet alle oostblokkers zijn VW leegrovers, maar alle VW leegrovers zijn wel oostblokkers. Die hebben afgelopen 10 jaar wel hun reputatie gemaakt hoor.. Heeft nix met vooroordelen te maken..
@lamborgfan: er is 3 keer in mijn auto ingebroken, geen van de 3 keer was het een oostblokker, of een turk of Marokkaan.. Heeft niks met voor oordelen te maken denk eerder crisis.
@okkii: Je stond gewoon toe te kijken? Of iemand ingehuurd voor verzekeringsfraude..
Sta er niet van te kijken, onze polo is ook al 5x aan de beurt geweest. Apparatuur van VAG natuurlijk ontzettend populair door de hoge afzet van VW, Seat, Audi etc.

Misschien de auto’s uitrusten met een standaard alarminstallatie i.p.v. deze optioneel maken voor een paar 100 eckermannen?
Het is dan ook niet zo slim van de dealer in kwestie om zijn auto’s buiten te laten staan. We weten allemaal dat van andermans spullen afblijven niet meer voor iedereen vanzelfsprekend is en dat de dieven zich tegenwoordig ook niet meer laten afschrikken door een hekwerk en een beetje schrikdraad is ook niks nieuws. Wat mij betreft zou een dealer er dan ook goed aan doen om een fatsoenlijke alarminstallatie voor zijn/haar terrein aan te schaffen. Neem een paar waakhonden, of een systeem dat dat een alarmsignaal en schijnwerpers activeert zodra het beweging detecteert.
@Edge: Niet zo slim? Vertel eens Einstein,waar moet je al die auto’s dan neerzetten?
@Edge: waar mket hij ze dan neerzetten? bij hem op de slaapkamer? Of lekker bij de openhaard?
Er wordt zo af en toe wel een poging gedaan om wat van voorraadauto’s te stelen,maar dat heeft niet zoveel zin.Ze staan zo dicht opelkaar geparkeerd dat je zelfs als domme dief je er geen zin meer in hebt.Nog buiten het feit dat ook wij hekken hebben met een beetje stroom erop.En demo’s leenauto’s en zeker auto’s van klanten staan elke nacht binnen.
Erg lullig. Lekker van andermans spullen afblijven ja! Tot slot verbaasd het mij niet dat de VW dealer het moet ontgelden. Reden voor mij nooit een VAG product te kopen. Hoewel een S3 Sedan toch wel echt pure porno is.
Geweldig idee op grenzen kom maar binnen steel tuig uit het oostblok. En ga rustig je gang
@raym: En steel meteen onze Leestekens entefeel aan spatiebalkenWAnd die hebbe we tog niet nodig.1.111111211
@sydney: vertel ???
leg eens uit
Lang niet alleen autodealers hebben last van dit soort taferelen. Het zijn dievenbendes die van regio naar regio trekken. Als ze eenmaal door hebben dat mensen/politie waakzamer worden gaan ze naar de volgende regio.

Vraag maar eens aan een willekeurige aannemer hoeveel er gejat wordt op een bouwplaats. ALLES nemen ze mee, tot het koffiezetapparaat in de schaftkeet aan toe. Of kabels uit hijskranen, je verzint het niet!

Of vraag eens een willekeurige boer hoe brutaal ze zijn. Ze rijden doodleuk met vijf man je erf op, laden je zitmaaier in hun busje en vertrekken weer. Terwijl jij met je gezin aan de keukentafel een gehaktbal zit te eten…. Durf maar eens in te grijpen, ik doe het niet hoor.

Ik zou zeggen; zorg dat je goed verzekerd bent en je je bedrijf zo beveiligt dat je de gelegenheidsdief niet op bezoek krijgt. Die hou je namelijk nog wel eens tegen. De professionele dievenbendes niet, echt niet.
En waar waren onze vrienden van de beveiliging? Lagen die toevallig lekker een kopje koffie te zuipen?
De Boefjes?
Ik vind het tragisch, maar ben blij dat het niet bij een klant voor de deur gebeurt. Zou fijn zijn als ze het gewoon bij de fabriek doen. Voelt eindelijk de autobouwer de schade ipv de klant of dealer. Houden ze eindelijk eens op met die troep te maken, de autobouwer knijpt fijn in zijn handjes als bij jou er weer een navigatie a 2000 euro is gejat. “Verkopen we je toch gewoon weer een nieuw”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).