In beeld: automotive schade na mega-explosie Chinese haven

Auteur: , 52 Reacties

Gisteravond bereikten ons beelden van een ravage uit de haven van Tianjin, China, vreselijk mis. Op een plek waar met gevaarlijke stoffen werd gewerkt brak brand uit, waarna twee enorme explosies een ravage aanrichtten.

Veel vragen zijn nog onbeantwoord, maar de foto’s die binnendruppelen nu het daglicht China bereikt heeft spreken boekdelen. Zoals in elke forse haven stonden ook in Tianjin flink wat auto’s opgeslagen, de beelden hiervan zijn niets minder dan post-apocalyptisch. Ook containers werden weggeblazen alsof het speelgoedautootjes waren:

Containers

Onder de auto’s vallen vooral de kapotte Beetles op, maar ook stonden er Land Rovers en veel lokaal spul. We deden een rondje Chinese (sociale) media, waaruit onderstaade gallery voortkwam.

Inmiddels zijn de toegangswegen naar de haven afgesloten, en is nog weinig bekend over de concentratie schadelijke stoffen in de lucht en met welke chemicaliën precies gewerkt werd. Om 10:30 onze tijd schijnt in China een persconferentie gehouden te worden, waarbij hopelijk meer duidelijk wordt.

Tianjin Apocalyps

De beelden van de automotive ravage tonen de omvang van de ramp, maar het feit dat 17 mensen het leven hebben gelaten, en dit aantal zeker nog oploopt, is zonder meer het treurigste aan het voorval.52 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Holy moly!
Zag de beelden gisteren op tv, bizar hoe gigantisch die explosies waren. Iemand die beelden gezien vanuit dat flatgebouw een kilometer verderop? Met die drukgolf…

Ook die stapel zeecontainers… Wat een kracht. Gelukkig is de Chinese overheid zoals altijd lekker scheutig met details (not).
Alles eraan doen om de eenpartijstaat te handhaven.
@granlusso:

Idd belachelijk ..
De Chinese regering is jou verantwoording verschuldigd om het gene wat jij gisteren op tv gezien hebt ..
@lincoln: Ehm nee, waarom zeg je dat nou? Het is gewoon een ongeluk, kan overal gebeuren. Het feit dat de Chinese overheid tegenover de eigen bevolking weinig (negatieve) informatie geeft om zo uit te stralen dat ze alles onder controle hebben (want dat houdt de bevolking rustig en tevreden), is alleen maar een constatering.
Chinese regering is erg goed bezig de laatste tijd, juist voor het volk ook. Alleen op dit gebied (en de internetcensuur) laten ze wat mij betreft steken vallen. Meer zeg ik niet.
@granlusso:

Fotorolletjesverdwijnlander kunnen beter hand in eigen boezem steken en eigen straatje eens schoon vegen voordat ze wijzen naar de andere kant van de planeet ..
@granlusso: klopt, paar jaar terug was er een megaongeluk gebeurd met een hogesnelheidslijn. Beide treinen zaten vol, maar de voorste was stil komen te staan door blikseminslag. De 2e trein klapte daar met volle snelheid bovenop. Er werd geroepen dat er 120 doden ofzo waren, in ieder geval een lager aantal dan het daadwerkelijke aantal. Waarom? Omdat de overheid verantwoordelijk is als het dodenaantal een bepaald nummer overschreid. Treinen zo snel mogelijk opgeruimd en in de doofpot gestopt.
Valt me nog mee dat de meeste autos nog op de zelfde plek staan.. Heb gister dat filmpje gezien en die shockwave was echt bizar!
@gieltj: Ik weet niet hoever ze bij de brandhaard vandaan stonden. Mischien was dit wel 2km verderop.
da was me ’n partij ’n klap jonge
Lijkt wel Chinobil
@sanderm3: Tsjernobyl?
@citroenvisa: in en chinees jasje
@sanderm3: ehm…nee. Komt niet eens in de buurt.
@forza: dat denk ik ook niet, zal die plek nog wel een x willen bezoeken
@sanderm3: Deze week was het 70 jaar geleden dat er kernwapens op Hiroshima en Nagasaki gegooid werden. Daar heeft dit ook wel iets van weg.

Dit is zo ongeveer het enige gebouw in het getroffen gebied van Nagasaki dat niet totaal verwoest was:
http://www.atomicarchive.com/Photos/Hiroshima/images/HR20.jpg

Het staat er nog steeds, ongerestaureerd, als monument.
Het valt me op hoeveel meer een uitgebrande nieuwe (New) Beetle lijkt op het origineel!
Zijn we gelukkig wel van die neppe chinese autos af
@jandemercedesman:

Je zal er wel veel door aangereden zijn ofzo ..
Plak er nog maar een AMG stickertje op knul ..
Volgens Nu.nl zijn er nu 44 doden en ruim 500(!) gewonden… Vreselijke situatie weer! :'(
Bizar … Wat een klap moet dat geweest zijn!? Btw, worden de huidige kevers daar gemaakt ?
@timd: allemaal Chinese nepperds natuurlijk
@freezzr: Op foto 3 staan ~1000 Renault Koleossen gebouwd in Korea.
@stephanotis: uhm, worden die nog geproduceerd??
@freezzr: jup, voor de zuid amerikaanse markt
Holly shit, dit is echt nog veel heftiger dan bijvoorbeeld die explosie welke we hier in Enschede hadden met die vuurwerkramp.
Dat kijkt wel een beeld uit een Terminator film, zo vlak na Judgement Day!
@sacha: Als je goed kijkt naar de foto zie je een T-800 lopen…
Dat is een hele beste explosie geweest! Als zeecontainers er zo uit zien dan is het echt een joekel van een drukgolf geweest.
Zonne grote vuurbal jonguh, BAM!!
Tientallen mensen dood door een explosie en autoblog maakt zich zorgen over de imitatie landrovers, bmw’s en andere meuk die verloren zijn gegaan?! Ramptoerisme. Best ziek
@sjeemsbond: Het is meer een middel om te laten zien hoe groot de omvang van de ramp is. Een getal van een aantal doden zegt vaak niet zo veel, als je een plaatje hebt van een aantal uitgebrande parkeer terreinen, dan heb je een beeld.

En vergeet niet dat er anders weer personen commentaar komen omdat er geen auto`s in het artikel voorkomen. Dit is tenslotte Autoblog en geen Telegraaf.
@sjeemsbond:

Welk gedeelte van autoblog begrijp jij niet ??

Denk de eerste helft ..
@lincoln: sjongejonge… Het valt me op dat nagenoeg élke reactie die jij post is om iemand af te zeiken. Drink je ook wel eens iets zoets ipv altijd azijn?
@eltee: Welkom.
@phaeton: Dank je, geloof ik. Ik struin hier al een aantal jaartjes de blog’s af (vandaar de ‘geloof ik’, ‘welkom’ is over de datum), post zeer weinig. De afzeikposts begonnen me te irriteren, vandaar.
Ook veel outlanders zijn vergaan
@sleepyj: daar kunnen we dan minder rouwig om zijn hehe😁
@m-tfsi: als ze bestemd zijn voor NL dmv overslag kan t voor velen een probleem zijn voor de 7%. Maar qua auto zelf geef ik je wel gelijk :p
Zo’n grote vuurbal Jonguuuh!!!
Dit roept bij mij als Enschedeer, weer herrineringen op aan de vuurwerkramp. Zelfde post apocalyptische plaatjes, alleen is de ravage hier nog vele malen groter.
Zal een beste knal geweest zijn. Bam jonguh
@almera-ga16det: heb je zelf een ga16det gebouwd?
@celicatwincam: jazeker met succes. 200pk geschat vermogen. App me maar even als je specifieke vragen hebt 0623369572
Nieuwe auto’s en nu al de asbak vol.
Ik had nog zó gezegd, geen bommetje!
Dus zo komt Volkswagen aan die hoge productie aantallen. . . Laat een aantal chinezen fikkie stoken en hop weer 100.000 Beetles ‘verkocht’.
Met dank aan de Chinese verzekering heeft VW zo te zien toch nog een goed jaar in China.
Het is wel heel jammer dat dit in een VW-fabriek gebeurd is en niet in een fabriek waar al die achterlijke kopieerwagentjes gemaakt worden.
Link voor een filmpje :

http://youtu.be/IYgmvcApkms
Ik zei nog zo:”Geen bommetje”!
Zo de knetter! Dat is niet niks!
Zijn dit geen echte beetle’s? Volgens mij was alleen renault en volkswagen slachtoffer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).