Oppassen met ruitreparateurs: ze sturen dubbele rekeningen

Auteur: , 29 Reacties

U kent ze wel, de shibby tentjes bij bouwmarkten en winkelcentra waar ze klaar staan om GRATIS* de sterretjes uit de voorruit te halen. Fraudeanalisten van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit van het Verbond van Verzekeraars drukken u nu op het hart om eventuele rekeningen goed te controleren.

Seems legit

De verzekeraars doen vandaag een oproep om uit te kijken met het betalen van dergelijke rekeningen. Ze claimen al tientallen klachten binnen te hebben gekregen van klanten die ruitreparaties lieten uitvoeren en vrolijk een rekening thuisgestuurd kregen, terwijl de verzekering de kosten al had gedekt. Zo kan iedere Sjonnie met een sterretjesvullende harsspuit natuurlijk makkelijk cashen. Volgens RTL sturen ze doodleuk een brief met de mededeling dat de verzekeraar niet wilde betalen en dat er binnen vijf dagen moet worden overgemaakt.

Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars:

‘Een groot aantal klachten komt uit de Randstad, maar ook uit Groningen en Drenthe komen vergelijkbare berichten.’

Of het echt zo erg gesteld is met de ruitreparatietentjes? Tja, die gasten staan al jaren door heel Nederland opgesteld, en dan zouden ze nu opeens niet deugen. Daarnaast hebben verzekeraars uiteraard liever dat klanten zich bij ‘aangesloten bedrijven’ melden om reparaties te laten uitvoeren, en dan komt zo’n oproepje in de media ongetwijfeld goed uit.

Foto via Autojunk.nl.29 reacties

Sorry hoor maar wat een insinuaties worden hier gedaan zonder enige vorm van onderzoek. De onderbuik wordt zonder blikken of blozen geleegd op dit blog. Ik neem aan dat RTL iets degelijker werk heeft gedaan.

Die tentjes zullen de crisis ook wel merken en katten in het nauw maken rare sprongen
@Benjamin1: RTL heeft een persbericht van Verbond van Verzekeraars/ANP gecopypaste…
@Benjamin1: Je hebt het over RTL. Die vonden ook dat de komst van netflix een nieuwsitem van 8 minuten waard was. Hier noemen wij dat gewoon reklame. RTL zal wel een belang hebben in netflix en hier verwacht ik hetzelfde.
@Benjamin1: Ja crisis ja, goed excuus om van anderen te jatten..
3 maand geleden dit probleem zelf ook mee gemaakt. Sterretje was gerepareerd en kreeg 3 weken later een rekening op de mat. Rekening uiteraard niet betaald en tot op de dag van vandaag, niets meer van gehoord.
Ik weet natuurlijk niet of bovenstaande foto gefotoshopt is,maar als ik dat al zo lees wat erop die tent staat hoe het geschreven is……
@bayernmunchen: haha ja verschrikkelijk …. de helft van de woorden fout gespeld …. en niet een beetje ook !
@bertuss:

haha,echt bar en boos,ja.
@bayernmunchen: Het woord gratis kunnen ze wel goed spellen!
@toroloco: Is per ongeluk goed gegaan. Eigenlijk stond er gratties.
Vind die tentjes altijd wel dat er louge figuren daarbij staan en zal er nooit op in gaan bij hun. Ze plakken ook sticker op je ruit waar een sterretje.
ruitreparaties, ik heb er altijd mijn bedenkingen bij, zo ook bij carglas, laat nu uw ruit repareren en ontvang GRATIS een microvezeldoek, ruitenreiniger en we vullen uw ruitensap bij. zullen verzekeringen zich ook niet een keer achter de oren gaan krabben?
@sajmun: Helaas zijn de verzekeraars klaar met achter hun oren krabben. En dit is wat ze vonden: Zolang de prijzen van ruitherstel / vervanging echt hoog liggen voor de particulier, zit er weinig anders voor hem op dan zich verzekeren. Ik heb een keer rond de €500 af mogen tikken voor een ruit. Sinds die tijd heb ik toch maar WA+.
Wat wij niet zien is welk tarief de autoverzekeraars betalen bij de glasboeren. Op ebay zijn doe-het-zelf kits voor ruitherstel te koop voor nog geen €10,-. Je mag zelf bedenken hoeveel pakweg 1 gram ‘hars’ kost aan een ruitenboer, maar Carglass rekent je €79,99.
@mout: maar dan krijg je wel een getrainde professional aan huis. ;)
@sajmun: Ook ik had een raam dat vervangen moest worden: Navraag bij Carglass: 600 euro, Navraag bij het bedrijf dat op mijn werk ramen repareert: 210 euro. Heb de afspraak gemaakt mijn auto eerst apk voor te keuren, maar hij was zo slecht dat het raam niet door ging. Waarschijnlijk zijn de materiaal kosten meestal rond de 150 euro, behoudens speciaal thermopane glas wat vaak wel meer dan 1000 euro kost.
Als je zo’n rekening krijgt niet schrikken. Gewoon het reparatiebedrijf verzoeken het afwijzingsrapport van de verzekeraar te tonen. Kunnen ze niet als het nep is..
Het probleem is dat die oplichters meer werk claimen dan dat ze uitvoeren. Je zet je auto ook onder zo’n tent en je geeft een krabbel op een werkformulier. Je moet dan wel vooraf bekijken hoeveel putjes je echt in je voorruit hebt zitten. Doe je dit niet dan vinden die gasten er altijd minimaal 3 a euro 80 per stuk. Dit terwijl ze er hooguit 1 hebben gevonden en gerepareerd. Bij Carglass ed heb je deze problemen niet.
Ik moest laatst bij een ruitenboer een hele stapel formulieren invullen dat ik echt een sterretje had, dat het er om ééntje ging, dat ik er opdracht voor had gegeven en dat zij het sterretje dichtgemaakt hadden.
Ik stond een beetje raar te kijken, maar dit was blijkbaar de normale gang van zaken. Was opdracht van de verzekeringsmaatschappij. Er werd gigantisch veel in gefraudeerd.
Hulde aan AutoBlog voor de onderste alinea. Maar al te vaak worden dit soort ‘persberichten / reclameuitingen / verkapte-bovag-oproepen letterlijk of licht herschreven overgenomen. En het is niet de alleen de dode-bomen of bankstel-verlichting die zich hier schuldig aan maakt: Ook (zelfs?) hier komen dit soort berichten voorbij zonder enige vorm van nuance.

– Wassen op straat moet worden ontmoedigt -> Bovag bericht, belangen van de wasstraathouder moeten worden behartigt

– Besparen op onderhoud van auto door crisis leidt tot gevaarlijke situaties -> Bovag bericht, belangen van de garagehouder moeten worden behartigt

– Sterreparaties bij bouw- en supermarkt tentjes zijn niet zuiver -> Bovag of nee wacht: verzekeraars bericht die de liever geen rompslomp willen en harde (uitknijp?) afspraken hebben gemaakt met ‘erkende’ glasreparateurs.

Nu ben/wil/zal ik wellicht als paranoïde worden bestempelt, maar echt: mijn aluhoedje past nog prima hoor! :-)
Ik weet het niet maar ik rij al jaren lang met barsten in mijn voorruit en nooit problemen gehad ? Er zitten er denk een stuk of 7 erin.
@bempi: Kan je nagaan hoe lekker het rijdt met een doorzichtige ruit!
@mout:

Voor die barsten tot aan nu merk ik weinig verschil ? Misschien omdat het vaak gaat om minuscule delen van de voorruit.
@bempi: Was maar een geintje. Evengoed: Mij is ooit aangepraat dat het apk-afkeur is / kan zijn. Omdat de ruit deel is van de dragende structuur van de auto (torsie), en deel is van de veiligheidsvoorzieningen (gelaagd veiligheidsglas). Daarom zouden dezelfde eisen gelden als pakweg een kokerbalk of gordel.
@mout: het is alleen afkeur als de scheur in het gezichtsveld zit en aftakkingen heeft…en als een ster groter is dan een euromunt in het gezichtsveld is het ook afkeur.
@bempi: ik ook niet. Tot nu toe wel een stuk of 10 van die pitjes gehad waarvoor veel collega’s zonder meer voor naar de Carglass waren gegaan. Ik laat ze altijd zitten en tot nu toe nog nooit problemen mee gehad. Zijn allemaal leaseauto’s dus reparatie zou me niks kosten, maar ik geloof niet in de hpx2-maffia.

Voor de helderheid maakt het ook niks uit, want een reparatieplek is net zo ondoorzichtig als een ongerepareerde plek.
@bempi: precies! De ruitreparateurs van deze wereld schetsen doemscenario’s van verpeste vakanties etc. terwijl barsten in je voorruit je alleen bij hoge uitzondering een probleem zullen opleveren bij de APK. Verder valt er prima mee te rijden en al helemaal met sterretjes in je ruit, ik heb er nu zo’n 7 en geen van allen is tot nu een barst geworden.
Voor de apk is het geen probleem,zolang de barst niet in het gezichtsveld zit.
Ik had ten tijde een paar sterren in de ruit,contact opgenomen met Interpolis,doorverwezen naar autotaalglas,gelijk een nieuwe ruit erin laten zetten,dat geouwehoer met dat hars is drie keer niks.
Zit hier stil te genieten :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).