Opsporing verzocht update: geklauwde RS4 teruggevonden!

Auteur: , 51 Reacties

En dat zonder toegevoegde rooksmaak...

Onlangs vroegen we je aandacht voor deze geklauwde blauwe RS4 uit Nijkerkerveen. De hoop dat de auto ongeschonden teruggevonden zou worden was niet groot in de comments. Zo liet @jochempie weten dat hij vuur verwachtte en de optionele kuipstoelen niet heel tof vindt:

Godsamme… Die gaan we uitgebrand terugzien… Zeer, zeer zonde… Prachtige kleur! Hoewel ik geen fan ben van de optionele kuipstoelen.

‘Em-Cee’ @simonmc bedacht zelfs een nieuw spreekwoord:

Als het zo doorgaat, hebben we binnen een paar jaar het spreekwoord “waar rook is, is Audi”.

Maar tegen alle verwachtingen in, is de auto zowaar teruggevonden getuige dit plaatje.

RS4-terug

Zo te zien is de auto niet zwartgeblakerd, maar nog steeds strakblauw. Zelfs de trekhaak zit er nog op. De Audi staat inmiddels bij een schadeherstelbedrijf in Nijkerk. Hoe de auto hier precies terecht is gekomen weten we op dit moment nog niet, maar mocht er meer informatie beschikbaar komen lees je het hier.

Tot zover dit hoopvolle bericht voor alle RS-eigenaren. Zou die verzekeringspremie nou weer een beetje omlaag kunnen?51 reacties

Bij een schadeherstelbedrijf? Toch niet helemaal ongeschonden terug gevonden?
@venividivici: volgens mij moet je hem eerst openmaken voordat je er in weg kunt… Zonder sleutel wordt het al lastiger.
@coenh: Dan heb je aan een bezoekje bij de dealer genoeg lijkt mij i.p.v. een schadeherstelbedrijf.
@venividivici: de verzekering vergoedt meestal diensten van een schadeherstelbedrijf en verwijst je daarnaar toe ipv de dealer. Dat is iig zo bij mij geregeld, laatst nog geweest voor inbraakschade.
@shifo: klopt bij een aangesloten schade herstel bedrijf is het eigen risico vaak b.v. €75 en bij een schade herstel bedrijf dat niet bij de maatschappij is aangesloten€150
@venividivici: de Audi in kwestie staat afgaande op de foto bij Schueler in Nijkerk. Ik woon zelf in Nijkerk, dus vandaar dat ik het herken. Schueler is een officiële Pon dealer en schadehersteller, dus hij zal niet heel veel schade hebben.
@venividivici: er zijn nog maar heel weinig dealers met een eigen spuiterij. Misschien wel geeneen meer. Zij brengen alles ook bij de lokale schadehersteller.
@venividivici: de rs had al schade rechts voor
@ritchie: lichtval. Deze handelaar in Veenwouden zal niet zo snel een auto met schade verkopen, trust me…
@thefuelofsatan: er staat vaak mooi spul daar inderdaad. Leuk uitzicht vanaf het station altijd. Ziet eruit alsof het een liefhebber is.
@venividivici: de RNS zal er wel uit zijn ;)
@venividivici: inbraakschade
Geweldig nieuws! Waarschijnlijk baalden de bontkraagjes van de handbak…..
@jbkleyn: Denk eerder van hun bontkraag momenteel.
@jbkleyn: Dit type is er ook niet in automaat toch? Alleen de s4 dacht ik!
@robage: klopt, een sportieve automaat voor een dergelijk koppel had VAG toen geloof ik niet voorhanden. DSG/S Tronic ging toen volgens mij tot 350nm.
@jbkleyn: S-Tronic/ DSG was destijds alleen leverbaar voor motoren die dwars voorin lagen in plaats van in de lengte.
@silenro: ja idd, maar het koppel was max 350nm dus was op 2 manieren onmogelijk ;-)
Laat me raden: Teruggevonden in een bepaalde wijk van Utrecht/Amsterdam, met enige braaksporen?
@madmarky: wel dom om m in je eigen wijk te dumpen
Zat ik er gelukkig naast! Zowel naast het uitbranden als naast de kuipstoelen!
@Jochempie: Waarom ook de kuipstoelen? Dat is toch gewoon een mening? ;)
@kliko: Ik bedoel, ik ben blij dat ik letterlijk naast de kuipstoelen zat, erin zitten is geen pretje.
@Jochempie: ga je mond spoelen, het zijn eindelijk fatsoenlijke Audi stoelen waar je geen Amerikaans postuur voor moet hebben als je zijdelingse steun wilt hebben
@Jochempie: Als achteraf blijkt dat alleen de kuipstoelen eruit gestolen zijn dan kan je mij wegdragen.
Mooi om te horen dat deze mooie klassieker in wording een keer niet in rook is opgegaan.
Vreselijk dat jatten! maar ik vind ook dat er met de huidige stand v/d techniek meer tegen gedaan kan worden. Dit soort auto’s met half verbrandde koppies erin gelijk staande houden en controleren!. Er staan tegenwoordig om de 50 meter camera’s langs de wegen die ze altijd gebruiken onderweg naar een kraak of overval/liquidatie in NL/Duitsland. Handhaving, handhaving, capaciteit, capaciteit politie, etc, etc, Den Haag, Den Haag
@sracert: Maar dan krijg je weer het hele racisme verhaal. Etnisch profileren en al dat gezeik.

Blij dat de auto weer is terug gevonden. Vind het een fraai exemplaar, echt een mooi ding.
@viezefreddyw: ja jammer dan. een crimineel is een crimineel ongeacht kleur. werk mee met politie ben je geen crimineel geen probleem ongeacht kleur. Ik werk altijd mee, word ook wel eens gecontroleerd in NL en vooral in Frankrijk door NL kenteken en sport auto rijden. prima hoor. Anders neem ik wel een Polo, etc.
@sracert: volledig mee eens, ik heb een jaar een Golf GTD gereden donkergrijs met donkere wielen. Ben onderweg naar Spanje 3x van de weg gehaald en in NL ook meerdere malen, geen probleem toch. Gewoon meewerken en vriendelijk blijven. Ik zie nl genoeg mensen in zo’n auto waar ik ook m’n vraagtekens bij heb. Hadden ze ongetwijfeld bij mij ook :-)
@jbkleyn: toen ik mijn GTD (7) ophaalde werd ik dezelfde middag nog 2x langs de kant gezet. Toen was ik er echt doodziek van. Dat is nu 2 jaar geleden en het is sinds die dag nooit meer gebeurd.
@sracert: rood verbrande koppies net zo hard als lichtbruine koppies. Dat artikel over die gestolen E91 en die Ferrari waar geen lichtbruine maar blanke koppies.
@audir8v10: ja natuurlijk, iedereen ongeacht kleur
@audir8v10: Toevallig waren dat bij alletwee de gevallen oostblokkers. Je moet niet de waarheid gaan ontkennen en dan op de proppen komen met die 2e groep probleemlui in NL en de rest van Europa.
@dragspert: Ff leren lezen.. ik zeg “net zo hard als”… je ziet mij niet ontkennen dat sommige lichtbruine mogelijk Noord-Afrikaanse vrinden grijpgrage klauwen hebben. En jij zegt “toevallig”, nou ik kan je verzekeren bij onze Oost-Europese vrinden: dat is een bloeiende handel waar geen toeval aan te pas komt.
Geen fan van Audi maar dit is toch wel een mooie bak hoor!
@2wheeler: vindt ik ook, bij mij in het dorp is er destijds één nieuw geleverd in deze kleur. Ik fietste er speciaal een stukje voor om. De wielen, uitgeklopte wielkasten en sowieso de complete verhoudingen kloppen gewoon.
Dieven met een autohart! Ze bestaan nog
Ik weet niet of ik er blij mee was na een diefstal. En dan bedoel ik dat je ‘m terug krijgt met altijd meer gedoe dan daarvoor.
Kijk, da’s nou een bericht om blij van te worden. Of je zo’n RS4 nu zelf zou kopen of niet, ’t is hoe dan ook een visuele verrijking van het NL straatbeeld. Ervan uitgaand, dat de schade idd niet meer dan wat gebruikelijke braaksporen betreft, zeg ik tegen de rechtmatige eigenaar : feli’s, dat u ‘m terug heeft !
En nu altijd achter slot en grendel opbergen voor het slapen gaan.
Ben blij voor de eigenaar :)
Bedankt voor de vermelding!
Fijn dat nu ook heel Nederland weet dat het een schadegebakje is. Kan gelijk doorrijden naar J Cars als ie klaar is.
Navi en carkit is eruit en wat kleinere schade aan dashboard. Verder valt het nog reuze mee zei de eigenaar, dus echte schade, valt mee.

De eigenaar is ‘gewoon’ een hardwerkende schilder en een echte autoliefhebber.
Ben blij voor hem dat hij weer terecht is.

Hij had de wagen ook niet meer terug verwacht in deze staat.

Geen mensen gepakt/gevonden en politie staakt onderzoek.

Next!

Dat is mazzel hebben.
Oef, gelukkig terug gevonden. Prachtige auto… Zou echt zonde geweest zijn als deze verloren zou zijn gegaan. Hopelijk gaat de eigenaar m goed beveiligen… Bearlock ofzo
@blo3to3t: Ja, er worden wat nodige accessoires toegevoegd ;)
Had ik net een deal gesloten voor een sprekend lijkende blauwe rs4 op marktplaats, laat de verkoper opeens niks meer van zich horen… jammer, was echt een koopje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).