Bentley Bentayga krijgt brede body van StarTech

Auteur: , 24 Reacties

Na onder andere de Bentley vliegend spoor pakt Brabus-dochter Startech nu de Bentayga aan.

Zo’n dikke SUV leent zich natuurlijk enorm goed voor een flinke widebody-kit. Want behalve vliegvissers zijn immers ook succesvolle voetballers vaak enorm gecharmeerd van zo’n opper-SUV.

Je zou verachten dat de Bentley Bentayga (rijtest) al overal ter wereld massaal wordt volgehangen met de nodige tupperware, maar tot nu toe hebben we verrassend weinig getunede Benta’s voorbij zien komen. Bentley biedt zelf wel een fout spoilersetje aan voor de geslaagde gigant op Q7-basis, maar de tuners kunnen dat natuurlijk veel beter, of in ieder geval extremer.

StarTech heeft de handschoen inmiddels opgepakt en komt met een widebody-kit voor de Benta. Opvallend is onder meer het derde remlicht boven de diffuser dat schaamteloos gejat is van Ferrari. Tevens zijn er aanpassingen aan het onderstel, een sportieve uitlaat met vier vuistdikke eindstukken en 23″ gesmede pornojetsers beschikbaar. Aan motortuning wordt nog gewerkt.

In het interieur kan StarTech ook haar magie toepassen. Zo kan je onder andere een setje kekke vloermatten bestellen als het hoogpolige tapijt van Mulliner niet aan je wensen voldoet. Foto’s van de blauwe kolos check je in de gallery.24 reacties

Best lekker
Doe maar niet.
De bodykit hoeft van mij niet. De velgen vind ik wel erg fraai. Vooral omdat de originele velgen een beetje klein ogen vind ik. Deze vullen wat mooier. En het design vind ik ook wel tof!
Hoe de standaard Bentayga al een verschrikkelijk lelijk hok is, is dit gewoon pure wansmaak. Kan me niet voorstellen dat iemand dit ook maar echt mooi kan vinden.
De achterkant oogt alsof de bumper eraf is gereden. De velgen zijn wel mooi, maar dat is dan ook een gejat design van Audi. Kijk maar eens wat er onder de RS4 van het vorige artikel ligt.
@knipperlichtje: Ik vind ze ook wel lijken op de Monoblocks van Brabus. Dat is ook niet gek, gezien het feit dat Startech een dochter is van Brabus.
@berlinetta: het lijkt inderdaad wel een concave versie van de Monoblock F. Het valt me nu voor het eerst op dat die best op het design van Audi lijken.
Op de uitlagen na staat het best wel prima.
De velgen mogen eronder blijven maar de rest van het tupperware past gewoon niet op de Bentayga. Een statige hok met luxe en klasse, nee Startech plak dit maar op een X6 ofzo.
Bumper zal meegespoten moeten worden, dan zou ik het wel mooi vinden!
Dat carbon stripje ook op de kofferbakklep. Alsof je moet vrezen dat je tientonner anders niet genoeg downforce heeft.

Maar even zonder grapjes… Al geef je een walvis een gouden ring.
Ik vind hem er best goed uitzien. Beter dan het origineel. En ik persoonlijk niet zo van de uiterlijke tuning.
Die voorbumper is mij te open. Voor de rest moet het kunnen. Alleen die naam Startech… Klinkt als een goedkope Golfjes-beplakker.
@beefcake: Dit is ook n VW dussss
Met matzwart en vierkante uitlaten zou die perfect zijn ??
@damians: Nee
@aadnus: ieder z’n ding
@damians: Tuurlijk. Maar je vroeg het, vandaar.
@aadnus: Smileys pakt die niet dan komen er vraagtekens.
Waddun opzichtige tractor. Ik zou er nog n paar grote Bentley stickers op plakken voor t geval men denkt dat het een Koreaan is.
Hij was tenslotte zo bescheiden getekend door Bentley…
Het zal wel een vierde remlicht zijn, want derde remlicht moet gecentreerd (check) boven de achterlichten (nope) gemonteerd zijn.
Ben ik de enige of kopieert VAG bijna bij elk voorbumper het M pakket van BMW?
Wat. Een. Gedrocht.
Ik dacht dat de Bentaygagagaga al beroerd was, maar gelukkig hebben we nog de mannenbroeders van Brabus die de auto verder vern**ken…
Een Audi Q7 is er sierlijk bij…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).