Pagani bouwt unieke Zonda LM voor rijke Argentijn

Auteur: , 39 Reacties

De Pagani Zonda is op zichzelf al een heel bijzondere auto, maar speciaal voor een Argentijnse rijkaard maakten de Italianen een LM-versie.

De Zonda LM 760 werd een paar dagen geleden al gespot bij de fabriek van Pagani in Italië en zorgde voor de nodige verwarring. Wat deden deze koplampen, de enorme achtervleugel en het LM-logo op deze auto? Inmiddels is de herkomst van dit beest een stukje duidelijker geworden, want hij is afgeleverd bij zijn nieuwe eigenaar in Andorra.

De LM is geïnspireerd op een volbloed racewagen, vandaar het LM-logo’s en de flinke spoiler. Daarnaast is de body volledig gemaakt van koolstofvezel, zijn de remklauwen gespoten in de kleuren van de Italiaanse en de Duitse vlag en springt ook de zwart-witte bekleding meteen in het oog.

We hoeven overigens geen medelijden te hebben met de nieuwe eigenaar van deze bolide. Hij kan er ’s ochtends namelijk ook nog voor kiezen om met zijn Zonda Cinque Roadster of Zonda R richting de golfbaan te rollen.39 reacties

Zijn ze nou nog steeds niet klaar met de zonda?
@henkhupelschoten: Waarom wel? Wie wil die stofzuiger als opvolger nou, als je nog altijd een Zonda kunt krijgen (mits genoeg centjes).
@imba: @lambo4all: @utr1984: @Rice09: ik heb ook niks tegen de pagani zonda l, juist geweldig vind ik hem vooral de 7.3 liter v12 van AMG. blijft een van de beste.en geweldigste motoren van amg. Vooral het geluid haha. Jammer dat de motor maar in zo weinig amg modellen is geleverd……
@henkhupelschoten: de motor is dacht ik maar in één model geleverd en dat is de zonda, pagani wou een unieke motor hebben. Hoewel ik me ook kan herinneren dat er een aantal exemplaren van een sl73 amg zijn afgeleverd. Wss het wel blok gebruikt maar met andere koppen inlaat uitlaat etc ivm met de plek in de auto.
@henkhupelschoten: zolang mensen pagani betalen om er nog eentje in elkaar te zetten zal pagani dat met alle liefde doen. Waarom zouden ze niet?
@henkhupelschoten: Persoonlijk vind ik de Zonda velen maler mooier dan de Hatjoea. Dus zou liever een Zonda willen. Of dan toch maar een Koenigsegg.
@henkhupelschoten: tijdens mijn bezoek aan de fabriek begin maart vertelde ze dat dit de allerlaatste Zonda zal zijn (de laatste serie Zonda’s zijn de 760 serie waar er 5 van gemaakt zijn, de 760RS, 760LH, 764 Passione en 760 Fantasma zijn inmiddels al lange tijd afgeleverd) Ze kunnen er ook niet meer bouwen aangezien AMG de motor al enige tijd niet meer produceert ivm geluids- en emissie normen. De gids vertelde nog iets dat in sommige landen deze Zonda 760’s niet eens komen / niet op kenteken gezet kunnen worden ivm het extreme geluid wat ze produceren, dit ligt boven de norm die is toegestaan in bepaalde landen.

Het enige wat er nog wel mogelijk is, is om een bestaande Zonda up te graden naar een hogere variant. Dit schijnt nog vrij vaak te gebeuren dus als er nu nog een extremere Zonda komt zal dit vrijwel zeker een verbouwd exemplaar zijn.
@Rice09: Het geluid is echt briljant…klinkt als de oude F1 V12 van Ferrari in het hogere toerengebied:

https://www.youtube.com/watch?v=Yb05nRyDrY8
Wat een verschrikkelijk lelijk ding.

De Zonda F was wonderschoon in al zijn eenvoud, maar hoe meer luchthappers, spoilers en haaievinnen hun intrede doen op de Zonda, hoe minder mijn interesse wordt.
@Vincegail: Ja die verf en ik vind het een lelijke bouwwijze
Hij blok wordt vanzelf wel warm denk ik
Het blok wordt vanzelf wel warm denk ik
Gespoten remschijven? Dat zie je niet vaak….
@MDA:

En je ziet het maar even ;)
@MDA: Waar zie jij gespoten remschijven? Ik zie alleen gespoten remklauwen.
@berlinetta: Lees de tekst, dat helpt vaker om inhoudelijk te reageren.
Ziet er wel beter uit zo imo, met die koplampen
Anderzijds blijft het raar dat Pagani nog steeds Zonda’s bouwt…
@jaguarjunk: Eens! Ik heb de Zonda nooit echt mooi gevonden, met name door de koplampen. Stukken beter dit, de hele wagen smoelt een stuk beter zo. Wel een beetje vreemd dat ie naar Le Mans is vernoemd. Voor zover ik weet heeft er ooit 1 keer een Zonda meegereden tijdens de 24 uur, en dat was bijzonder onsuccesvol.
@fisto: Dat is waar. De Zonda die door Carsport Holland/America werd ingezet in Le Mans 2003 viel al snel uit door versnellingsbakproblemen.

Maar aan de andere kant heeft Horacio Pagani de Zonda ontwikkelt met het idee om straatauto’s te bouwen geïnspireerd op de Group C wagens en met name de Sauber C9/C11. Dus ‘LM’ is niet zo ver gezocht.
Zieke wagen. Ziet er prachtig uit
Andorra.
Taxfree
! No hay BPM Signor !
Misschien is die Andorese nummerplaat nog wel het aller beste van die Zonda.
Want aan zo”n wide-body Zonda heb je er weinig.
Eerder het land van de Subaru’s en de kleine hitsige bergeitjes a la 500 Abarth en Mini Cooper
Maar is kijken of ik dan die cinque van die man kan kopen.. Die heeft ie nou toch niet meer nodig en staat wel leuk in mijn garage denk ik. :)
Dan vind ik een Cinque toch mooier. Deze heeft iets teveel tierelantijntjes.
Hier trouwens nog een lekker filmpje van zo’n geile cinque!

http://m.youtube.com/watch?v=ES5K2reDKWA

@Redactie, het is op deze foto’s niet goed te zien maar de remklauwen zijn aan 1 kant voorzien van Italiaanse vlaggen, de andere kant heeft de Duitse vlag. Hetzelfde geld voor de strepen over de auto die aan de ene kant de Italiaanse vlag hebben en aan de andere kant de Duitse vlag. Ik heb begrepen dat dit staat voor de samenwerking tussen AMG en Pagani.
@Rice09: Dank voor je toevoeging, ik ga het verwerken in het artikel!
@JordyS: geen dank! Op https://www.facebook.com/supercarsofandorra staan overigens nog meer foto’s van deze Pagani.
Liever een “gewone”
Rijke Argentijn? In de tekst staat dat ie naar Andorra gaat?

Het kenteken is overigens ook van Andorra dus hij gaat naar een rijke Andorrees.
@smoked: Want Argentijnen worden bij de grens van Andorra tegengehouden?
@JordyS:
Nope, in Nederland echter.., loop je als Argentijn zelfs de kans dat de 2de kamer er over moet debatteren..
@tupperware: Zolang je niet het vliegtuig piloteerd of achter het beleid staat van een regime dat meent mensen uit vliegtuigen te moeten werpen valt dat best wel mee.Of je moet het 59ste Argentijnse grillrestaurant in de Korte leidsedwarsstraat willen openen.Maar dat zou alleen maar terecht zijn.
@tupperware: In Nederland, kan je als Argentijn zelfs de koningin van het land worden.
@MrShifra:
Als Argentijnse, een Argentijn als Koningin zie ik niet snel gebeuren..
@tupperware: hier moet je nergens meer van opkijken ;)
Woont Messi op papier niet ook in Andorra?
Auto is van Alejandro Roemmers, onder andere eigenaar van een Zonda R en een Club Sport.
Nieuwe lampen en spoiler zijn best geslaagd, maar misschien moet Pagani toch eens overwegen om te stoppen met de Zonda te bouwen.
Interessante kledingkeus van de dame in de laatste foto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).