Pagani plaagt met de hardcore Huayra

Auteur: , 28 Reacties

Dit wordt een feestnummertje!

Pagani plaagt met de hardcore Huayra

Horacio Pagani gooit nog gauw even een paar oliebollen in het vet met deze teaser van de aankomende hardcore Huayra. Voor wie de gewone Huayra ‘mèh’ vindt en na het zien van de teaser ineens wel trek krijgt: helaas. De circuitgerichte variant wordt gebouwd in een oplage van 20 stuks zal alleen worden verkocht aan mensen die nu al een Huayra bezitten. Pagani heeft in elk geval goed opgelet hoe Ferrari en McLaren hun speciaaltjes aan de man brengen.

Wat er verder te vertellen valt over de Huayra ‘BC’, zoals de auto voorlopig is gedoopt? Een vaste carbon spoiler (voor zover je dat nog niet had gezien), een grotere diffuser, nieuwe 14-spaaks velgen zonder die karakteristieke draaiing in de spaken, een grotere splitter aan de voorzijde en zeer waarschijnlijk meer pk’s voor de AMG V12 die achterin ligt.

Dat belooft wat.28 reacties

😍😍😍
Het zijn wel weer Ferrari achtige praktijken….
Wel een lelijke spoiler
@janmetdelangeachternaam: mooier als de laferrari hulpstukjes
@gt500eleanor: dan
via Android app
@dutchcorvette: neheee, beter he
Wat mij betreft mag er ook een straatversie van komen, ziet er toch wel erg dik uit!
Hoezo helaas? Voor mij geen probleem hoor😜
Goed nieuws! Ben gek op Pagani.

Maar is dit alleen voor circuitgebruik @mauritsh ?
@clarkson: Volgens mij niet. Maurits duidt het ook slechts aan als ‘circuitgericht’. Zie het als een extra scherpe Huayra. De Huayra R zal nog volgen in de toekomst.
@clarkson: Ik denk het trouwens niet. Anders hadden ze er wel een R achter gezet.
@clarkson: Lastig te zeggen! Qua updates t.o.v. de gewone Huayra zou je denken van wel, maar bijvoorbeeld die spiegels wijzen dan weer niet op een track-only variant.
@MauritsH: Nou ik denk dat dit gewoon een kenteken gaat krijgen. Als je dit vergelijkt met de Zonda R is dit veel te soft. Pagani kennende was alles even iets extremer geweest. Maar wie weet..

Ik zie trouwens wel een slecht weer lampje uit de racerij.. Dus misschien ook weer wel?
@clarkson: Die slecht weer lampjes hebben modellen van Ferrari ook, dus het kan nog steeds een straatlegale wagen zijn. Ik denk dat je best nog wel eens gelijk kunt hebben en dat dit de S versie van de Huayra is, al vraag ik me dan wel af waarom Pagani niet eerst de cabrioversie van de Huayra op de markt brengt voordat ze aan snellere versies gaan werken.
@Salamondrin post zo nu en dan wat informatie over dat ding. Eerder al een bewegend filmpje en laatst foto’s van de nieuwe front spoiler. Vooral die plank achterop siert hem totaal niet.
Waarom zitten die flapjes er nog op? Op de huyara zitten die dingen er vooral op voor de show, maar dit is een circuit racer.
@mrB: Die flapjes zitten er niet slechts voor de show op. Ze hebben wel degelijk een functie.
@berlinetta: & @edge: Ze hebben wel een functie, maar ze zijn niet half zo effectief als jullie denken. Aerodynamisch gezien is het gewoon geen efficiënte oplossing. Ze gebruiken deze flaps als stabilisatie, terwijl dat veel makkelijker kan met actieve ophanging, die ze heel toevallig ook hebben. Verder zitten die flaps voor precies voor een stel radiatoren, waardoor ze waarschijnlijk meer de aanliggende stroming verpesten dan goed doen.

Ik heb deze vent geen foutieve beredenaties zien maken, wel geluid uit bij het intro:
https://www.youtube.com/watch?v=FN-JcpGYsCc
@mrB: BTW, de vraag was vooral waarom ze er nog zaten als er ook een gewone spoiler op zit. Ik denk dat met deze combinatie de mogelijke winst in lift/drag behoorlijk teniet gedaan wordt, beter is een variabele angle of attack van de spoiler.
@mrB: Dat is gewoon actieve aerodynamica, dat zit er echt niet voor de show. Die flapjes zorgen ervoor dat de auto netjes strak op de weg blijft liggen in de bochten. Kijk dit filmpje anders maar even: https://www.youtube.com/watch?v=T1zXCAPbJYk
Doe mij de zonda R maar !!!
@gerjan: Precies jij hebt smaak,I love that car
Vind de wrap die erop zit ook wel wat hebben en mooie wielen eronder, ja doe maar.
@pinut187: QR-Code wrap. Best wel leuk.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Heerlijk! Blijft toch verreweg het mooiste merk, rijdende kunst is het. Hoewel ik de Zweedse concurrent ook steeds meer ga waarderen. Als je zoiets kunt kopen, ga je toch geen 2 miljoen neertellen voor een zwaarlijvige kever uit Wolsfsburg?
@trustmeiamanengineer: huzzah, eindelijk iemand die het snapt /highfive
Ik ben benieuwd! Op de spoiler na kun je er nog niet heel veel aan zien, voornamelijk omdat ze o.a. de diffuser goed zwart hebben gemaakt. Het klinkt in ieder geval leuk, een Huayra net racespecs.

Overigens wordt het dan tijd voor een nieuwe triotest maar dan nu met de track-only speeltjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).