Pak aan! De nieuwe Audi Q5

Auteur: , 37 Reacties

Nieuwe Audi = nieuw rondje zoek de verschillen!

Misschien wel de belangrijkste primeur van Parijs 2016 is de verse Audi Q5. Wel: hij is vers. Niet supervers, maar naar Audi-maatstaven nog steeds vers. Bovendien viel de SUV af. Ten opzichte van het vorige model (rijtest) wisten de knappe koppen in Ingolstadt zo’n 90 kilogram van de Q5 af te schrapen. Wel is de Audi in alle richtingen gegroeid. Hij meet 4,66 x 1,89 x 1,66 meter.

Door naar het motorenaanbod. De SUV krijgt in eerste instantie de beschikking over de voorheen beruchte 2.0 TFSI met 252 pk. Later al het aanbod worden uitgesmeerd over een 2.0 TDI met 150, 163 of (doe eens ruig) 190 pk. Ook komt er een 3.0 TDI met niet minder dan 286 pk.

Dit is waarschijnlijk de sufste opmerking van de dag, maar de Q5 doet behoorlijk veel denken aan de meest recente Q7 (rijtest). Bulky, zo kunnen we het design nog het beste omschrijven. De horizontale vouw op de flanken kennen we bijvoorbeeld van de laatste A4 en zaken als de single frame grille check je zelf op de foto’s.

In het interieur natuurlijk het inmiddels bekende Audi Virtual Cockpit dat we al kenden uit de TT en alle andere duurdere Audi’s. Verder kunnen acht man inhaken op de WiFi-hotspot, dus op de parkeerplaats langs de snelweg heb je er in no-time een paar vrienden bij.

UPDATE: De Nederlandse prijzen zijn bekend! De 2.0 TDI quattro met 163 pk gaat 62.185 euro kosten. De 2.0 TDI quattro met 190 pk heb je vanaf 63.985 euro en de 2.0 TFSI quattro met 252 pk doet 65.895 euro.37 reacties

Koop gelijk een bril als je de verschillen niet ziet.
Gaan we bij elke nieuwe vag;”Zoek de verschillen” zeggen?
@basv: Ja, denk het wel.
@basv: vind deze anders wel Drastisch anders dan zijn voorganger. En zeer geslaagd net zoals de nieuwe RS3 sedan
@bmwm3gtr: hij is inderdaad best redelijk aangepakt. Of hij er mooier op geworden is mag iedereen zelf bepalen
Elke keer moeten horen dat er niks veranderd is: daar word je pas moe van …
@huracan: Breng dan auto’s uit die veranderen ipv deze ongeïnspireerde bagger.
@huracan: Echt ernstig ja. Sommige dingen veranderen ook nooit…
@vonklausenburg: zoals Audi’s?
@str8six: exactly!
@huracan: hier is zeker wel wat veranderd
Van mij hadden ze die achterkant wat meer mogen herzien, verder niet slecht!
Niet mis, had niet meer verschil verwacht tov de vorige.
Tja, echt een verrassing kan je het niet noemen. Moet wel zeggen dat ik de eerste generatie Q5 best te pruimen vind. Een blauwe SQ5 is vind ik gewoon een mooie auto om te zien.

Deze nieuwe Q5 vind ik een ‘net nietje’. Had meer in gezeten..
@viezefreddyw: ik heb dat ‘net niet gevoel’ bij verschillende nieuwe wagens waar ik naar uitkeek (A5 coupe, Q5, de nieuwe LR Disco). Ik vind ze te klinisch en te karakterloos ontworpen. De nieuwe Panamera is hier gelukkig een uitzondering op. Hopelijk wordt de nieuwe BMW 5-reeks wel een beauty!
Erg geslaagd!
Dit gaat opnieuw een verkooptopper worden voor Audi. Kan niet wachten tot de SQ5!
Er zal ten tijde van introductie toch ook wel een diesel optie zijn? Of lees ik het verkeerd? Vind hem wel een stuk frisser dan de vorige. Die werd onderhand wel echt oud. Ook vanbinnen. Hier zal de 150pk TDI waarschijnlijk weer het meest verkocht worden. Ik vond de 140pk tdi in de vorige niet overhouden qua vermogen. Die 90kg minder zal daar wellicht iets in verbeteren maar het klinkt nog steeds niet echt overgemotoriseerd, 150pk op dit gewicht.
Gaaaaaaap, ik draai me nog even om.
Zouden ze van deze wel een RS model gaan maken?
En wat is de verbetering tov de huidige Q5, wat ik gewoon een leuke auto vind?
Zie het niet. Voorsprong door techniek? Achteruitgang qua design.
Ik vind hem minder mooi dan zijn voorganger. Dat vond ik een erg fraaie SUV. Deze nieuwe grille (die zijn intrede heeft gedaan op de gefacelifte Q3) vind ik niet zo mooi.
Maar hij mag er echter wel zijn hoor. Ik zou hem alleen nooit kopen.
Beetje saai en minder mooi dan de vorige. Ik ben dan Audi fan maar hier word ik niet warm van
Neus valt goed mee, beter dan op de Q7 vind ik. Achterkant een beetje klinisch. Moet hem eerst eens in het echt zien om een goed oordeel te vellen…
Achterkant nauwelijks veranderd. Voorkant redelijk Q7 maar al met al een nette SUV, zoals de vorige generatie.
Doe mij maar een Mercedes GLC!!
Dit of de lelijkste suf ter wereld (X3)? Nou, dan toch dit.
Ik vind het wel een mooie auto. Het zou zo maar m’n volgende auto kunnen worden. Tja dat ie lijkt op de vorige vind ik niet zo erg, merken die elke 4 jaar hun designfilosofie overhoop gooien creëren weinig merkbeleving. In een 10 jaar oude Audi, BMW of Mercedes die er nog knap uitziet kun je je heel goed in vertonen. Een 10 jaar oude Renault, Peugeot en noem maar op is andere koek…
Deze smoelt toch wel duidelijk lekkerder dan de mk1
Valt me alles mee, daar ik na de Q7 en A4 geen hoge verwachtingen meer had. Maar het is een nette auto geworden met een vleugje A5 flair aan de zijkant door die golvende lijn. Het oversized alu frame blijf ik lelijk vinden, net als bij Q3 en Q7. Wordt ik hier warm van? Nee, dat niet. Mijn voorliefde voor Audi koelt steeds verder af ..
waarom geen inklapbaar scherm, was toch echt veel mooier
Best een leuke auto, MAAR WAAR ZIJN DE UITLATEN GEBLEVEN?
@astondb10: zonder zichtbare uitlaten geen meetbare uitstoot is de gedachte.
@astondb10: Die zocht ik ook al. Ziet er toch minder uit.
Een stuk beter dan de vorige, deze heeft wat meer karakter. En Audi werkelijk fantastisch dat jullie die lelijke doorlopende ventilatieroosters van de Q7 en A4 hier niet hebben toegepast. Hulde.
Helaas, ik vind jammer genoeg de nieuwe design taal van audi niet mooi. Ik vind de nieuwe A4/5 en de q7 en ook de nieuwe q5 allemaal niet mooi. Misschien moet ik er gewoon aan wennen en ze eerst in het echt zien maar tot nu toe kan ik van de q7 niet zeggen dat ik hem mooi vind….
@raceface: helemaal mee eens. Begon met de Q7, A4, A5 en nu de Q5. Om te huilen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).