Lexus gaat loco met de UX Concept

Auteur: , 15 Reacties

Langzaamaan worden we een kléin beetje concept-moe, maar we gaan nog effe door.

Tja, wat kun je vertellen over een auto die er zo bizar uitziet, dat je nu al zeker weet dat een mogelijke productieversie er niet eens een beetje op lijkt. De UX-Concept staat op het platform van de Toyota C-HR en is, zachtjes uitgedrukt, nogal extreem vormgegeven. Logisch, want extreme vormgeving maakt hebberig. Kijk maar naar Audi.

Een productievariant zal zich in het vaarwater van de BMW X1, Mercedes GLA en de Audi Q2 begeven. Of het Duitse premium trio het warm krijgt van de UX valt te bezien, maar de stoelen zijn wel heel gaaf. Al halen die dingen het productiestadium natuurlijk nooit van z’n leven.15 reacties

Echt schofterig lelijk
Ziet er goed uit Lexus! Dat doen Lexusen de laatste zijn overigens sowieso. Ik zat gisteren achter de RC, bloedmooi!
Had de tekenaar zelf ook een lijntje te veel?
Als je niet beter wist zou je hier toch direct mee naar de schadehersteller rijden om hem te laten uitdeuken?
Ben dat extreme design van de Japanners wel een beetje beu. Nieuwe Prius lijkt wel een alien, de laatste Lexussen hebben de gekste hoeken en lijnen en ook Nissan lijkt in de toekomst steeds meer puitsen als grillen te plaatsen met wederom gekke en drukke lijnen.
@stfu: het zit hem in de filosofie, wij Europeanen & Amerikanen kijken naar het totaal plaatje en proporties (niet dat daar momenteel nog iets van klopt met die cross overs van een crossover van etc..) waarbij het design van de Aziaten meer gericht is op individuele delen van de auto. Ben er zelf ook geen groot fan van maar zorgt wel voor wat meer variatie dan de zoveelste Duitse premium.
Bijzonder lelijk, zoals elke Lexus op dit moment vind ik. Maar ja, met Free Finance en 8,5k cashback krijg je alles verkocht.
Iemand moet de schaal met wasabi nootjes bij de ontwerp afdeling van Lexus dringend weghalen. Het is allemaal veel te scherp.
De bodemplaat en aandrijflijn zal deze auto vermoedelijk gaan delen met de nieuwe Toyota CHR. Dus de nieuwe 1.8 hybride uit de nieuwe Prius.
@amg88: ? zie het nu ook in de tekst staan…..
Paddo’s eten en dan de hele trip naar de gril staren, kom je zo in een andere galaxy..
Extremen eruit halen en snel doorzetten naar huidig model gamma. Steken met de nieuwe modellen prima af tegen de Duitse saaie van A tot Z conservatieve huisstijltjes. Wie had dat ooit van Lexus verwacht.
@creaminator: Zijkant en achterkant mogen wat mij betreft blijven, alleen de voorkant kan mij niet overtuigen. Die mag wat minder extreem en die grille is wat over de top.
Interieur kan zo niet natuurlijk maar exterieur is denk ik vrijwel af. Lexus durft dat wel. En ik vind hem mooi.
Ziekelijk, maar toch sla ik hem niet over.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).