Pand met autoverhuurbedrijf explodeert in Schiedam

Auteur: , 29 Reacties

In Zuid-Holland stond de nacht in de brand.

Vuur Schiedam

Door nog onbekende oorzaak ontstond er gisterennacht een flinke brand in een loods aan de Ringersstraat in Schiedam-Noord. Voor de brand zaten er in het pand een autoverhuurbedrijf, een makelaarskantoor en een praktijk voor fysiotherapie. Tot schrik van iedereen in de omgeving, vond er rond kwart over één in de ochtend opeens een explosie plaats waarbij de voorgevel van het pand naar buiten werd geslingerd. Helaas zijn daarbij twee brandweerlieden gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden voor beenletsel. Een andere brandweermedewerker en een monteur van een infrabedrijf raakten lichtgewond maar konden ter plekke behandeld worden.

Schiedam-vuur

Bovenstaande foto komt van de twitter-account van Hiëronymus, die de nachtelijke rookpluim vastlegde vanuit Capelle. De brandweer had het vuur na vijf uur onder controle. Hoewel het pand hier en daar is ingestort, is volgens een woordvoerder een klein deel van het pand gered. Hopelijk komen de gewonde vuurvechters er ook weer bovenop.

UPDATE: het pand blijkt eigendom van V8 Racing International, een team dat meedoet aan de Europese GT4.

Image-Credit: screenshot van flashphotonl via Youtube29 reacties

Dit is toch autoblog? Een brand in een pand in schiedam is niet nieuwswaardig. Als je toch een bepaald aantal posts per dag moet doen, post dan gewoon fotos van een lezers bijzondere, exclusieve, snelle, goedkope of wat dan ook auto. Beter dan non nieuws wat totaal niet relevant is.
@sjeemsbond: Er is een autoverhuurbedrijf bij betrokken, je weet wel, waar ze auto’s verhuren.

Wat maakt het uit dat Autoblog hier over schrijft? Ze mogen zelf bepalen wat ze schrijven. En als het je niet boeit lees het dan ook niet en neem al helemaal niet de moeite om er op te reageren. Word er altijd zo moe van.
@viezefreddyw: dus freddy als autoblog enkel over de autoverhuur business zou schrijven dan kom jij nog trouw elke dag terug? Ik bewonder je dat je het weer eens opneemt voor autoblog, maar feit is dat 9/10 lezers het geen ene hol interreseerd dat een auto verhuurbedrif in vlammen op is gegaan.
@sjeemsbond: Nee, dan kom ik niet terug. Maar het punt is nou eenmaal dat je als Autonieuwssite zijnde afhankelijk bent van de nieuwtjes. Als die er niet zijn heb je niks om over te schrijven. En dus worden zulke artikelen geschreven. Dat noemen we ook wel eens komkommertijd. Hoort er nou eenmaal bij. Als het niet interessant is, lees dan niet. Reageer dan niet. Aan het aantal reacties en klikken kunnen ze zien dat dit ons niet boeit dus doen ze het in de toekomst niet meer of minder.
@viezefreddyw: dat is precies mijn punt Freddy. In plaats van een non artikel te plaatsen kun je ook een link plaatsen naar Autojunk waar een Autoblog lezers auto in de spotlight geplaatst wordt. Neem de Ariel Atom die onlangs langs kwam. Bijzondere auto, erg relevant en in tegenstelling tot een brand in een pand waar 2 Astra’s en een Kia stonden geparkeerd, wel interresant voor auto liefhebbers.
@sjeemsbond: Maar dat doen ze toch al? Dat is ook hartstikke leuk. Maar om nou 10 keer een auto van een lezer te plaatsen is ook wat te veel van het goede. Plus dat er niet zo veel AB lezers zijn met een speciale auto. Hetgeen wat ik nooit begrepen heb en nooit zal begrijpen is dat mensen commentaar leveren op een artikel als het hen niet boeit. Als het niet boeit, lees en reageer dan gewoon niet. Content die je hier leest is gratis en voor niets, heel vaak zien we mooie artikelen. Af en toe wat minderen. Lekker boeiend.
@sjeemsbond: dan klik je er toch niet op. Wie stond er naast je met een pistool en zei dat je het móest lezen? Ik als autoliefhebber lees idd wel alles wat met auto’s te maken heeft. Ik had het trouwens al gelezen op een nieuwssite maar was toch benieuwd wat autoblog hierover te melden had. En volgens mij posten ze al veel spots van AJ hier.
@sjeemsbond:

Wrong ..
Dit artikel staat veel dichter bij de lezers dan een one-off / rip-off van Porsche die toch niemand koopt ..
@sjeemsbond: gelukkig berichten ze dan ook niet alleen over de autoverhuurbusiness maar ook over al het andere dat er over auto’s te vinden is. Dan wil ik af en toe best een non-nieuws berichtje lezen hoor
@sjeemsbond: het is duidelijk weer komkommertijd …
@sjeemsbond: ik vond het buitengewoon interessant, omdat de brand plaatsvond vlak naast een pand van mijn tweede werkgever van 30 jaar geleden en ik daar toen ook wel eens kwam. Altijd leuk om te lezen dat ze net niet afgebrand zijn.
@sjeemsbond: neem nog een slok azijn!
-edit: nutteloze bijdrage-
@camber24:

Misschien was er op zondagochtend geen Maserati ontwerper te vinden die speciaal voor jou een auto wou ontwerpen ..
@lincoln: geen idee waar je het over hebt
@camber24: een nutteloze bijdrage op een nutteloos artikel. Hoe doe je het?!
@roppp: haha, was niet zo moeilijk; kritiek leveren op de clickbait van 10 jaar oud. AB kan maar in beperkte mate kritiek verdragen.
Ik begrijp dat dit enigszins autogerelateerd is, maar na de commotie (in de comments) van het artikel gister over de autodief cq. ‘Doodrijder’ had ik verwacht dat er geen dergelijke telegraaf-berichten meer geplaatst zouden worden.
Uiteraard hoop ik ook dat de gewonde brandweer mannen er weer snel bovenop komen.
Autoverhuurders ..
Makelaars ..
Fysiotherapeuten ..
Brandweerlui ..

Levensgevaarlijke cocktail beroepsgroepen bij elkaar ..
Dit zaakje stinkt de pan uit ..
Altijd erg als de jongens die hun best doen op te blussen, gewond raken.

Zit trouwens een spelfoutje in de laatse alinea: ingestord moet natuurlijk —> ingestort zijn.
Helaas heeft deze Enterprise z’n Alamo gevonden. Hertz hele Budget zal nu wel opgaan aan Sixt nieuwe auto’s.
@E34M5Touring: zal ze een hoop Dollars kosten denk ik. Weet alleen niet of ze alleen Europcars gebruiken of dat er ook Japanners tussen zitten
@Gulli: Hopelijk Avissen ze niet achter het net bij de aanbesteding.
@gulli: die betalen niet met Dollar(s), ze gebruiken hun Goldcar(d). Toch blijft de eerste post het leukst, wij zijn niet zo Adrem.
Niks van gemerkt,
we gaan verder met ferrari tegen ford en toyoda vs porsche!
@koeckenbacker:

Aston Martin doet ook nog lekker mee ..
Porsche doet zijn imago eer aan met de hoeveelheid retired voertuigen ..
Als je de kop van een artikel leest en het bevalt je niet, lees het dan niet en onthou je van commentaar.
@eefie: waarom? Wel eens van vrijheid van meningsuiting gehoord? Je mag hier volgens mij roepen wat je wil als het maar niet schelden is op een persoon…
Hopen dat de race wagens het overleefd hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).