Parijzenaren stappen massaal in de auto na aanslagen

Auteur: , 18 Reacties

De Parijzenaren mijden het Openbaar Vervoer in de stad na de aanslagen van afgelopen vrijdagavond.

Parijzenaren massaal de auto in

Het was gisteren goed weer en er waren niet meer ongelukken dan normaal in en rond Parijs. Toch waren zowel de ochtend- als avondspits veel drukker dan normaal. De Parijse ochtendspits is normaal gesproken goed voor ongeveer 250 kilometer file, maar nu was dat 375 kilometer. Ook de avondspits was met 300 kilometer bijna tweemaal zo druk als de reguliere 175 kilometer. Naast de extra kilometers duurde de spits ook langer dan normaal.

De VID denkt dat dit veroorzaakt wordt doordat de Parijzenaren het Openbaar Vervoer vermijden. Ze zijn bang dat nieuwe aanslagen (in navolging van die op afgelopen vrijdag) potentieel op treinen, metro en/of bussen zullen worden uitgevoerd en stappen daarom massaal in de auto, waarbij de spits voor lief wordt genomen.

Fotocredit: Loïc Lagarde18 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Want in de spits ben je lekker veilig zo lekker stilstaand tussen al dat andere verkeer waarbij je geen kant op kan…

Kan het misschien te maken hebben met ramptoeristen en mensen die gewoon hun laatste eer willen komen brengen dat de filedruk groter is dan normaal?
@Rick-dos: Aanslagen in de metro zijn best populair onder onze jurkdragende haatmeneren dus deze theorie zou goed kunnen kloppen hoor.
@berlinetta: Ik betwist het ook niet. Ik deponeer alleen een andere mogelijke verklaring.
Krijg altijd bij dit soort berichten kort na zo’n tragedie dat men van niks iets heel groots wil maken voor sensatie. Nogmaals ik sluit niet uit dat dit misschien de reden is maar het kan net zo goed een hele andere reden hebben immers is VID er zelf ook niet zeker van.
@Rick-dos: De VID ‘denkt’ overigens helemaal niets, want zij schrijven klakkeloos de redenatie van de Franse media over. Dat is nochtans de enige verklaring die men ervoor kon geven.

Maar er valt ook veel te zeggen voor jouw theorie inderdaad. Er zullen genoeg kuddedieren zijn die naast hun vlaggetjesprofielfoto en hun veiligheidscheck op Facebook nog geen genoeg kunnen krijgen van de sensatie en dus maar selfies gaan maken met kogelgaten op de achtergrond.
Op zich wel begrijpelijk, je zit als een rat in de val in de metro. Maar ik kan me voorstellen dat dit op termijn snel weg ebt.
Logisch zou het ook doen, zelfs als het openbaar vervoer beter is dan de auto. Weet nooit welke gek er rond loopt
@henkhupelschoten:
Dan hebben de Haatbaardjes dus precies bereikt wat ze willen. Het is wellicht makkelijk praten voor mij/ons, maar de beste wraak is doorgaan alsof er nooit iets gebeurd is.
@JvT: Klopt en je hebt ook gelijk!
Meer kilometers én ze duurde nog langer ook?? Pfieuw, das wel heul toevallig
Ik geloof dat ik exact hetzelfde zou doen
Zou toch serieus een brommert overwegen Kreidler Florett ofzo …
@norge: zundapp ks50 met afgezaagde 70cc cilinder. Die jonge agenten zien toch niet dat de uitlaat dan iets langer is ;-)
@lekbak: Het andere leuke alternatief, ging zelf voor kreidler want die kon je ook onzichtbaar opvoeren..
Och onzin, heel Noord West Europa staat vast.

Soort van band over de regio die van pak hem beet Birmingham naar Hamburg loopt
en zuidelijk van zeg maar van Kent via Orléans tot aan Frankfurt zo’n beetje.

Alles wat er tussenin ligt, is de sjaak, al zijn er stukjes groene harten, wat Ardennen iets van landbouwgebied a la Picardië, als je hier woont ben je fileleed gewoon.

Gisteren van Charleroi tot aan Antwerpen filetje in filetje uit, duurde dik twee en een half uur. Heel Groot Brussel stond stampens vast
Ik zou het ook doen. En dan alleen maar al omdat ik een hekel aan het openbaar vervoer heb. En als je in een stad als Parijs gaat wonen kun je dit verwachten. Anders ga je maar net buiten de stad wonen? Maar als je hier in de binnenstad van Amsterdam heb je exact het zelfde probleem. Net als alle andere wereldsteden.
@clarkson: Alleen is het openbaar vervoer in Parijs perfect geregeld. De metro brengt je overal en ook nog eens supersnel. Als je met de auto gaat, mag je blij zijn dat je levend aan komt.
@berlinetta: in de metro mag je daar nu ook blij zijn als je levend aankomt.
Leuk .. De metro ..

Met in elke coupe een zigeuner met valse accordeon ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).