“Carrera GT Paul Walker was misbruikt en aangepast”

Auteur: , 40 Reacties

Dat is het statement van Porsche, dat zich moet verdedigen in de rechtszaak die Paul Walker's dochter tegen hen heeft aangespannen.

Meadow Walker en Paul Walker

De dochter van Paul Walker (Meadow Walker) claimt via haar advocaten dat het te betreuren is dat Porsche probeert de verantwoordelijkheid voor de crash af te schuiven op een slachtoffer.

“Paul Walker was de bijrijder in een auto die niet ontworpen was om haar inzittenden te beschermen, op een droge, lege, rechte weg op klaarlichte dag en op een snelheid ver onder de geclaimde prestatiemogelijkheden van de auto. Als Porsche de auto ontworpen had met fatsoenlijke veiligheidsvoorzieningen had Paul Walker de crash overleefd, zou hij Fast and Furious 8 aan het filmen zijn en Meadow Walker zou de vader nog hebben die zij aanbad.”

Een nogal krom statement als je het ons vraagt: een auto kan ook onder z’n maximale prestatielevels al gevaarlijk zijn, zeker als de omstandigheden het niet toelaten een auto op het randje te rijden. De politie verklaarde eerder al dat Roger Rodas veel te hard gereden heeft op een plek waar dat niet kon, en dat de banden verouderd waren.

Porsche heeft op het statement van de advocaten van Meadow gereageerd met de mededeling dat Paul Walker een “deskundige en geraffineerde gebruiker” was van de 2005 Porsche Carrera GT. De auto was volgens Porsche “misbruikt, aangepast en niet correct onderhouden” waardoor het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. Porsche blijft dus (terecht) bij het standpunt dat ze eerder innamen.

Persoonlijk vind ik het vooral spijtig dat het erop lijkt dat mensen proberen een slaatje te slaan uit de dood van de filmster. Niet dat ik Meadow daar persoonlijk van wil betichten overigens, maar een meisje van 17 dat haar vader verloren heeft is aardig beïnvloedbaar. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er een groep mensen probeert daarvan te profiteren, waarbij Meadow als pion in een schaakspel wordt gebruikt waar ze zelf het overzicht niet in heeft.40 reacties

Heerlijk die Amerikaanse claimcultuur, ook deze gaat weer nergens over
@rodger:

In het land waar ik woon stikt het van de cultuurclaimers ..
America, land of the fr… eh… court cases
@scottishcarspotter2000: land of the free and home of the court cases…. ;) :P
@maartenoosterbaan: america the land of opportunity’s, when you see an opportunity take it to court….
@scottishcarspotter2000: quote rage against the machine: what?? The land of the free?? Whoever told you that, is your enemy…
Ik denk dat je de spijker op de kop slaat vwb Meadow en het zijn van een pion. Wat ik me afvraag is hoe Porsche weet dat de auto misbruikt en aangepast was. Versleten banden is in principe al niet goed onderhouden dus die is al te verklaren.
@maartenoosterbaan: het was bekend bij bijv porche, maar ook bij allerlij vrienden die ondervraagd zijn na de crash, dat de auto zeer zwaar getuned was en door hunzel onderhouden werd.
@gwnbmw: hun zelf* uiteraard…
@maartenoosterbaan: Ik gok zo dat Porsche het wrak wel even heeft onderzocht, en dat er onderdelen zijn gevonden in de aandrijflijn die er niet op zaten toen de wagen de fabriek verliet. Dus dan is de auto aangepast, in dit geval waarschijnlijk op een manier die niet door Porsche gecertificeerd is.

De term ‘misbruik’ is makkelijk vast te stellen, namelijk dat de bestuurder veel te hard reed op een plek waar dat helemaal niet kon.
@potver7: lijkt me sterk dat Porsche zonder al lopende rechtzaak (want die is er nog niet) de auto al heeft mogen onderzoeken. Zoiets wordt niet zomaar gedaan. Wellicht dat @gwnbmw gelijk heeft. Maar blijft dan gissen wat er echt met de wagen gedaan is.
Nooit gehoord van een stuurfout? Altijd weer de schuld van een ander
@max038: Of je houden aan een snelheidslimiet?
Als ik met 200 km/u over een 50 km-weg rij en tegen een boom knal (als voorbeeld), dan ga ik toch niet zeuren dat m’n auto niet veilig genoeg was?
@metalmike: vanuit je doodskist? Lastige opgave inderdaad
Terecht…

Én Porsche kan de schade toch wel weer verhalen…

Op Durex. Want als Durex zo’n achttien jaar geleden betere reclame had gemaakt en in die reclames niet alleen op de risico’s van Soa’s had gewezen, maar ook had verteld dat seksueel verkeer kan leiden tot het krijgen van hebberige kinderen en dat dit voorkomen kan worden door het correcte gebruik van voorbehoedsmiddelen dan zou er een grote kans zijn dat er nu geen dochter was om Porsche aan te klagen…

Het kan natuurlijk ook zijn dat Paul en zijn vrouw destijds wel Durex hebben gebruikt, maar dat het rubber uitgedroogd was, net als bij de banden. Dan kan Durex de schade misschien wel weer verhalen op de bandenboer…
@moveyourmind: hahahah
Zullen we hier een keer over ophouden? Dit is al zo lang geleden
“waarbij Meadow als pion in een schaakspel wordt gebruikt waar ze zelf het overzicht niet in heeft.” Alsof een 17-jarig meisje niet in staat is om zelf op keiharde cash uit te zijn…
“Als Porsche de auto ontworpen had met fatsoenlijke veiligheidsvoorzieningen had Paul Walker de crash overleefd, zou hij Fast and Furious 8 aan het filmen zijn en Meadow Walker zou de vader nog hebben die zij aanbad.”

Heb net een beetje in mijn mond gekotst…
Sorry, maar ik ben dat Paul walker gedoe wel zat…
@henkhupelschoten: ja maar….. clicks…..
Eigenlijk is het meisje gewoon heel zielig….
@dutchdriftking: dit zielige meiske wil ik best even troosten
Iets over oude koeien uit de sloot?
@p0wn3d: haha, meadow…koeien.. Uhm, ja.
Was het niet zo dat de moeder dit ook al geprobeerd heeft? Ik krijg nu sterk de indruk dat ze nu hetzelfde via haar dochter probeert
Zo gaan rechtszaken jongens..
En als je wilt winnen dan doe je dat ook dmv alles wat binnen handbereik is, dus ook dmv clichés

gewoon normale zaak dus, de rechter bepaalt.
Hoe noem je een dochter van een weduwe op z’n Engels?
Lijkt me jurdisch gezien toch een onhandige claim. Immers de wegbeheerder heeft een maximum snelheid voor de weg gesteld. Dat is de snelheid waarmee je op die weg veilig kan rijden, daarboven moet het als onveilig beschouwd worden. En het was al vastgesteld dat ze te snel reden.
Tja de crash is misschien wel een tijdje geleden, maar het is nu weer actueel omdat de zaak tegen Porsche blijkbaar nu dient. Dat is niet in een weekje opgelost natuurlijk.
Onbegrijpelijk dat een dochter zoiets kan doen. Waarom? Laat het rusten. Ze hebben de hard gereden, dikke punt. En voor het geld zou ze het toch niet hoeven doen?
Was al voor zijn dood al lang klaar met meneertje Walker maar dat terzijde. Gewoon op verkeerde plek op het verkeerde moment.

Beter kan het arme schaapje zich storten op een carrière als b ster. Genoeg mee te verdienen in usa.

Real life programma . Filmpje uit dat slaapkamer laten lekken naar de media dat soort werk.
@vespinie: gaat goed verder?
Met alle respect maar Meadow wordt gewoon beinvloed door een paar advocaten die dollars rijken.
Dat ze dit haar vader ook nog aandoet vind ik dan ook diep en diep triest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).