Parkeren wordt dit jaar nóg duurder

Auteur: , 15 Reacties

Nog even en met z'n allen met de trein reizen is goedkoper.

Parkeren wordt dit jaar nog duurder

Om het in procenten uit te drukken: parkeren is in 2014 zo’n 5 procent duurder dan vorig jaar. Die stijging is een jaarlijks feestje: sinds 2010 zijn de tarieven met gemiddeld 26 procent gestegen, zo blijkt uit de Nationale Parkeertest van Detailhandel Nederland.

Er werden tachtig garages verspreid over heel Nederland meegenomen in het onderzoek. Uiteraard staan de grootste parkeervakmelkers in Amsterdam. Een uurtje Dam of Kolkgarage doet een niet zuinige €5,71 per uur.

De grootste stijger vinden we in Hofstad Den Haag. In de Pleingarage betaal je 44 procent meer dan vorig jaar en in de Markthofgarage steeg de prijs zelfs met 50 (!) procent. Maar Utrecht kan er ook wat van. De Grifthoekgarage voerde haar prijzen op met 25%.

Parkeergaragehouders zijn sneaky bitches. Want soms lijkt de prijs ongewijzigd, maar wordt je ondertussen toch beroofd van je cash. In de Markenhovengarage in Amsterdam betaalde je voorheen namelijk 50 cent voor acht minuten, nu krijg je voor die prijs nog maar zeven minuten.

In tweederde van de garages die door de onderzoekers onder de loep genomen werd, bleven de tarieven gelijk. In 15 procent van de parkings worden tarieven berekend aan de hand van een onredelijke tijdseenheid. Je betaalt bijvoorbeeld per uur, ook als je korter parkeert. Om die reden wil de PvdA dat we nu eindelijk eens gaan betalen per minuut.

Het resultaat? De consument zet ‘m wel ergens anders neer, grote parkeergarages blijven steeds vaker leeg. Misschien een keer een jaar geen verhoging doen?

Fotocredit: Autojunk.nl.15 reacties

Privatiseren heet dat met dank aan Reagan en Magaret en hun volgers.
@sandniggah: privatiseren heeft er in dit geval niets mee te maken. Er is in de vergunningen voor commerciële exploitanten vastgelegd dat de parkeergelegenheden niet goedkoper mogen zijn dan die van de gemeente. Als de gemeente dus zijn tarieven verhoogt, moeten de exploitanten mee. En dat is precies wat er nu gebeurt.
Niet klagen maar dragen, een echte petrolhead heeft wat over voor zijn hobby. Die mag immers geld kosten.
Bijkomend voordeel van deze prijsstijgingen is dat ik straks weer lekker kan doorrijden en niet hoef te zoeken naar een plekkie.
@tupperware: hoi, wat is jouw hobby? parkeren!
@tupperware: Want als je een auto hebt is dat gelijk je hobby en je moet een petrolhead zijn? Mafkees..
@amg65: hij keek te lang naar de foto nu denkt ie dat ie sl en 911 heeft
mooie auto’s, hoe ouder porsches worden hoe mooier ze worden.
@levon: hetzelfde geld voor de benz in het midden!
Als de inflatie 2,5% is, wat is dan de rechtvaardiging om de tarieven met 5% te laten stijgen? Omdat het kan? De PvdA heeft wel een punt, je ziet de meest vreemde prijzen staan bij garages. €1,58 per 27 minuten en dat soort nonsens. Dat zou gewoon een eerlijk vergelijkbaar bedrag per uur moeten zijn dat je in porties van een minuut moet betalen. En je krijgt natuurlijk het uitrij kwartier altijd gratis.
Voor de prijsverhoging van de Grifthoekgarage in 030 heb ik een beetje begrip. Die is heel lang kunstmatig goedkoop gehouden. Ik denk dat die nog steeds goedkoper is dan op straat parkeren. In dezelfde buurt waar die garage staat, waar ik woon, is parkeren voor mijn bezoek in 8 jaar verdrievoudigd en de prijs van mijn vergunning met 40% gestegen.
alles wordt duurder!
En de gemeentes zijn dan verbaasd dat de winkelstand in hun centrum zo snel terugloopt. Nou ik ben niet verbaasd. Ik zit zelf met een winkel in het centrum van een provinciestadje en door de week is het vrijwel uitgestorven. De economische schade die de stadcentra oplopen loopt in de miljoenen. De kans is groot dat er spookcentra gaan ontstaan, maar de vele gemeentebesturen stoppen hun kop in het zand en verhogen de parkeertarieven nog wat verder. Ik red het nog wel, maar hoe lang nog? Op een dag kan ik ook beter een webshop beginnen en op een industrieel complex een box huren voor opslag en afhalen van de spullen.
Kunnen de garagehouders geen aandelen Prorail/NS kopen van hun miljoenen? Kunnen de prijzen van de treinkaartjes ook eens naar beneden en is het misschien een keer een alternatief.
Mooi zo. Als je geen parkeergeld kunt betalen ga je maar fietsen. Of verkoop je je auto. Al dat domme vee dat maar zonodig met de auto naar de stad komt moet lekker thuis blijven.
Helaas zijn de cijfers erg vertekenend. Heel veel gemeentes hebben ervoor gekozen de tarieven juist niet te verhogen.De stijging was maar 1,3% en geen 5% zoals wordt beweerd. Bron: http://www.centrumparkeren.nl/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).