Pas op: dit stukje Nederland is testgebied autonome auto’s

Auteur: , 16 Reacties

Heb jij meer vertrouwen in bestuurders van vlees en bloed dan in computers, dan is het raadzaam dit stukje Nederland links te laten liggen.

Wouter met losse handen

We hebben het dan over een gebied tussen Tilburg en Helmond. Hier is door de overheid namelijk een trajct van snelwegen, regionale en lokale wegen aangewezen als testterrein voor autonome voertuigen. Het is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Brabant en de gemeentes Eindhoven, Helmond en Tilburg.

Dat juist dit gebied is uitgekozen is geen toeval. Eindhoven profileert zich al jaren als de tech-hoofdstad van Nederland en niet zonder succes. In Helmond heb je de Automotive Campus, een terrein waar veel technologiebedrijven rondom de autoindustrie zich hebben gevestigd.

Het traject heeft een lengte van 70 kilometer en bevat onder andere een stuk A58. In de toekomst wordt de route mogelijk uitgebreid in de richting van Breda en Den Bosch. De testomgeving past in de strategie van demissionair Minsister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz, die Nederland graag wil profileren als proeftuin voor autonoom vervoer.

Foto: Wouter die zonder handen een Mercedes S-Klasse E-Klasse test16 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ik had liever een 3e strook asfalt gezien tussen Breda en Oirschot, maar goed als ze hiermee op den duur de files kunnen drukken vind ik het ook goed.
De foto is geen S-Klasse maar een E-Klasse deze heeft namelijk touchpads op het stuur een andere start knop en tussen de 2 schermen geen knoppen
@ch26: En die lichte bekleding kun je in de basis niet krijgen met een Avantgarde stuur, aangezien de S-klasse geen Exclusive en Avantgarde uitvoering heeft. Ook het AMG-stuur kan niet met die bekleding geloof ik.
Mooizo, goed voor de innovatie en werkgelegenheid in de regio en het land.
@trustmeiamanengineer:
als er 1 ding niet goed is voor de werkgelegenheid is het wel een autonome auto. al die taxichauffeurs, buschauffeurs, vrachtwagenchauffeurs zitten straks allemaal lekker thuis van een uitkering te genieten. Daarnaast kunnen mensen veel en veel meer auto delen met een zelfrijdende auto, dus er zullen ook wel minder autos verkocht gaan worden, betekent meer thuiszittende fabrieksarbeiders dus.
Wat was Wouter zich aan het inbeelden op de topfoto?
En natuurlijk de Tesla fabriek die er in de buurt ligt…..
Verander die s klasse maar in e klasse ;)
Heel links stemmend Nederland laat Nederland links liggen inderdaad.
@nopetrolnofun: Wat bedoel je?

Wel is het zo dat de meeste links stemmers op de rechterbaan zullen rijden, en de meeste rechtse stemmers op de linkerbaan te vinden zullen zijn.

Helpt dat? :P
@nopetrolnofun: Huh? Wat zeg je nu eigenlijk?
E-klasse*
Mooi! Veiligste stukjes weg in NL daar! Als ik zie wat er soms over ’s heeren wegen kachelt en vooral hoe dan ben ik er van overtuigd dat een beetje slimme techniek het stukken beter kan!
Je (auto)leven laten overnemen door een comp.systeem, hoe dom zijn we dan als mensen?: OLIE-dom als je het mij vraagt. Lekker zelf poken en planken zolang het nog kan mensen., het is straks allemaal voorbij/verboden.
@sracert: computers nemen al zoveel over en blij toe! Scheelt een hoop wachten/zware arbeid/menselijk falen/fouten in administratie. Ik zie dat autonome rijden wel zitten. Is toch een uitkomst in de spits? De spits kan veel beter als je de menselijke factor eruit is. Lekker poken en planken doen we wel weer als het rustig is op de weg en het ook echt kan en leuk is!
Leuk om zo een ding eens tegen te gaan komen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).