Predikant koopt nieuwe Lamborghini Urus voor zijn vrouw

Auteur: , 49 Reacties

Een man van God, daar houden we van.

Pastoor koopt nieuwe Lamborghini Urus voor zijn vrouw

Religieus Amerika staat deze week weer op zijn kop door de opmerkelijke uitgaven van één van de bekendere televisie-predikers van het land. John Gray, predikant van de Relentless Church van South Carolina, is in een lastig parket beland. Voor hun achtjarig jubileum gaf het stel elkaar een kostbaar cadeau om de liefde te vieren. Van zijn vrouw kreeg Gray een duur horloge, de predikant zelf gaf zijn echtgenote een gloednieuwe Lamborghini Urus, ter waarde van ongeveer 200.000 dollar. Daar was niet iedereen even blij mee.

Het bericht waarin Gray en zijn vrouw deelden wat ze voor elkaar hadden gekocht, is sinds de commotie zijn toppunt bereikte van hun social media kanalen verdwenen. Daarmee is het voorval niet in de doofpot gestopt, want in plaats van erover te zwijgen, heeft de vrouw van Gray juist haar Instagram gebruikt om het een en ander uit te leggen. Zo schreef ze bijvoorbeeld:

“I don’t see anyone screaming about how basketball players drive what they do while you paying $$$ to see them play in arenas and on fields. We don’t live for people! We live for God!”

Dit is natuurlijk een vrij verwarrende vergelijking, aangezien een predikant niet rijk behoort te worden over de ruggen van zijn (hoogstwaarschijnlijk) minder welvarende kerkgangers. Gelukkig heeft Gray de Urus dan ook niet betaald door de kas van zijn kerk leeg te trekken. Gray heeft naast een Christelijke televisieshow op het netwerk van Oprah Winfrey namelijk ook enkele redelijk succesvolle boeken geschreven en daardoor loopt hij klaarblijkelijk aardig binnen. Daarnaast verschijnt hij ook bij andere Amerikaanse televisieshows en heeft hij een lucratieve sponsordeal of twee.

Dat je met het zijn van een zogenaamde ‘televangelist’ een goede boterham kunt verdienen is niets nieuws. In de Verenigde Staten zijn er verschillende predikanten die jaarlijkse miljoenen, zo niet tientallen, binnenharken. De rijkste is Kenneth Copeland met een geschatte nettowaarde van ruim 750 miljoen dollar.

UPDATE: een lezer wees ons erop dat het hier een of ander Amerikaans kerkgenootschap zou betreffen. Waarschijnlijk gaat het om een ‘pastor’, ‘voorganger’ of nog beter ‘predikant’. Een ‘pastoor’ is een rooms-katholieke geestelijke die een parochie leidt. En katholieke geestelijken leven celibatair. Het woord ‘pastoor’ is in de tekst en titel inmiddels aangepast aan ‘predikant’.49 reacties

Ach, het is zijn geld. Daar doet hij toch mee wat hij wilt..
@svdv: Ja, een allejezus dikke auto van kopen…
@donvincenzo: knap hoor van je
Was het geen Islamborghini?
@porschepdk: Urus et orbi.
@porschepdk: Pastoro Rosso?
@denniss00: Pastoor Maldonado
En dat allemaal door het uitventen van het zgn ‘Prosperity Gospel’. Maw: rijkdom is een manier van God om te tonen dat je een goed mens bent. Dus alle arme mensen zijn slecht.
Right.
@ghengiskhan: yup. Leukste is nog die knuppel die een privejet heeft en dan bij zijn volgers geld ophaalt omdat hij een jet wil waarmee hij verder kan vliegen.
@ghengiskhan: idd een bizar evangelie. Tenminste in mijn ogen, want als ik de verhalen van Jezus goed onthouden heb was hij het tegenovergestelde van voorspoedsevangelie.
@crosscabouter: lang geleden maar staat me ook iets van alles delen bij. Nou ja hij deelt zijn poen min of meer met de vrouw. Iemand mag zijn geld lekker uitgeven hoe hij wil maar ga dan niet in deze “publieke” functie zitten.
@crosscabouter: Ik kan dat bevestigen ja
Jesus he knows me van Genesis is wel toepasselijk hier…
@niek458: do as I say don’t do as I do.
@niek458: “Hard on for Jesus” is ook wel toepasselijk.

https://m.youtube.com/watch?v=q-C2sfSF6kc
Zo was er een tijd terug 1 die een 3de privejet ‘nodig’ had waar zijn volgelingen voor konden doneren. Dat alles in het kader van als Jezus nu geleeft had hij ook een vliegtuig zou hebben gehad in plaats van een ezel.

Triest dat veel mensen zich zo gedwongen voelen mee te betalen
@bakingmynextbenz: lees ff wat er staat; hij heeft ws goed geboerd en hem zelf betaald dus wat is het probleem?
@gokartmozart: heb ik gedaan, dat staat er dan ook tegen de mogelijke gedachte dat de lambo betaald is door een greep uit de kas. Dat deed de privejet predikant dan ook niet. Dan had ik ook met andere vergelijkingen gekomen

Ik doel dan ook op de druk die veel mensen voelen om dit soort mensen te moeten volgen. Wat dat betreft kan ik het verkopen van de lanbo van de paus ten behoeve van de armen meer waarderen. Of een Ghandi die niet meer dan een knapzak nodig had voor zijn persoonlijke eigendommen
@gokartmozart: Haha, goed geboerd en zelf betaalt. Ja, als je zelfopgerichte kerk je een maandloontje uitbetaalt van vijf cijfers, das goed boeren ja. Die gasten zijn oplichters, die minder intelligente mensen wijsmaken dat ze god kunnen plezieren door geld aan hen te geven. En ze zijn daar niet zindelijk in, gebruik gerust je zevende kredietkaart daarvoor, want god zal door je donaties zien dat je een goed mens bent, en je kredietkaartschulden zullen plots vanzelf verdwenen zijn…

https://www.youtube.com/watch?v=7y1xJAVZxXg
Religie, beste business die er bestaat : never nooit klachten van je klandizie, alle bijkantoren staan op AAA lokaties, zijn vaak schitterend uitgevoerd door crowdfunding verkregen, geen gezeur met garanties of geld terug, je mag -sterker nog moet- altijd om geld zeuren en je krijgt het nog ook.
Ik wil de eerste gewone man nog zien die, gekleed in een soort van jurk, dat zo maar voor elkaar krijgt, die wordt gelijk afgevoerd. Naar de genderneutrale afdeling van het gesticht.
@desjonnies: ondanks dat ik gelovig ben, heb ik hard gelachen om deze reactie. Geniaal
Het geloof als marketing instrument en de onbenullige volgelingen, die er slaafs achteraan lopen en hun portemonnaie laten leegkloppen. En dat anno de 21e eeuw. Ongelofelijk.
@amghans: er zijn nog heel veel domme mensen op de wereld meer dan ooit zelfs. Dus ik vind dat niet zo gek
@ikleesookoverautos: vooral in the u es and a
@tortuga: U S of A, jij bent ook niet zo slim klaarblijkelijk.
“I don’t see anyone screaming about how basketball players drive what they do while you paying $$$ to see them play in arenas and on fields. We don’t live for people! We live for God!”

Hiermee geeft ze dus toe dat ze niet een evangelist is maar een entertainer. Daar heb ik op zich geen probleem mee, want als er eencelligen zijn die hier geld aan willen uitgeven moeten ze dat vooral doen, maar waar ik wel een probleem mee heb is de hypocrisie.
Prachtig hoor. Mooi dat hij die Urus koopt; ik hop en denk de dikste, duurste uitvoering. En ook weer mooi dat andere evangelisten / gelovigen dan nu ineens toch ervaren dat hier iets niet klopt. Een zgn. ‘Leider’ voor gelovigen die zichzelf fors beloond met mooi, maar puur materialistisch spul; waar hebben we dat vaker gezien? Het is gewoon business voor deze lui. Of dit soort acties nu helpt om in te zien dat hier een patroon bestaat binnen religie; zelfverrijking, gaat op voor erg veel kerken bijv. (en onder de katholieke priesters kindertjes tbv eigen ‘genot’ misbruiken. Onder het mom ‘ wir haben es nicht gewust’) Rationeel bezien zijn er erg veel voorbeelden in de geschiedenis die inzicht tonen in de werkeljke reden waarom men religie aanvoert/aanhangt. Triest bijna dat de ‘volgelingen’ dit maar langzaam tot niet inzien. Maar ja, ‘rationeel zijn’ en religie gaan nu eenmaal niet optimaal samen.
@probono: jij hopt?
De woorden van Jacobus zijn toch duidelijk genoeg? “En nu iets voor u, rijken! Weeklaag en jammer om de rampspoed die over u komt. Uw rijkdom is verrot en uw kleding is door de mot aangevreten” (Jacobus 5:1).

@thomasthomas: ben jij ongelovige thomas?
@thomasthomas: context Thomas, context. Het is zo makkelijk om met (heilige) teksten een ander om de oren te slaan.
Crowdfunding bestaat al ruim 2000 jaar.. het vaticaan was de eerste kickstarter
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zolang de pastoors maar van de kinderen AFBLIJVEN kan het me allemaal niet schelen
Tsja, als je zo stom bent om geld aan dergelijke figuren te doneren kan ik eigenlijk geen medelijden met je hebben.
De Paus heeft toch ook een Lambo, wat is het probleem?
@hzr: nee die wordt verkocht/verloot ten behoeve van de bestrijding van armoede.. de paus is als sober persoon nu niet bepaalt het type dat zo’n auto wil rijden.
@bakingmynextbenz: Het Vaticaan is stinkend rijk aan kunstschatten; vermoedelijk rijker dan alle Europese koningshuizen bij elkaar. Sober my ass …
Een pastor in Amerika is een dominee of voorganger in het Nederlands. In Nederland hebben we wel pastoors, maar dat is de Rooms Katholieke versie en die leeft celibatair, dus zonder vrouw. Dus een pastoor die een Lamborghini koopt voor zijn vrouw kan niet kloppen.

Hoe dan ook, dit soort voorgangers verzameld op dubieuze wijze hun vermogen, dat staat haaks op de werkelijke boodschap van Jezus, bijzonder dat ze dat zelf kennelijk niet inzien.
@stationcar: moest ik ook meteen aan denken. Pastoor met een vrouw? Is dus Pastor en geen katholiek.
@stationcar: check, we hebben het bericht aangepast en een update gedaan.
@autoblogger:
Top mannen, is het weer helemaal netjes 👍
Geloof als een verdienmodel. Je. Verwacht. Het. Niet.
Ziet dan niemand dat dit een vorm van kastijding is? Ik zou verdorie niet aan moeten komen met een Urus voor m’n vrouw. Je beledigt je vrouw toch tot op het bot om haar zo’n wanstaltige Italiaanse traktor te geven?
@tenaci: nog liever een echte Lamborghini tractor dan dit gedrocht.
Mogen pastoren trouwen?
Predikant: synoniem voor zwendelaar, vaak met twijfelachtige seksuele voorkeuren … Als er een god bestaat, dan hoor ik ‘m hier brommen (maar de oven staat ook aan, ik zeg 50-50)
Als mensen zo dom zijn om die kerel geld te geven om de praatjes die hij staat te verkondigen heeft hij dat verdiend toch? Lil dinges verdient er ook een goeie boterham aan
Daar kan die dan snel zijn koor knaapjes in vervoeren😂😂😂

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).