Eindelijk is hier een gruwelijk dikke Mercedes X-Klasse

Auteur: , 33 Reacties

Althans, bijna.

Sinds de aankondiging en marktintroductie van de Mercedes X-Klasse is de auto eigenlijk nog door geen enkele tuner écht goed bij de kladden gegrepen. Gelukkig kwam daar twee maanden geleden het Duitse Carlex Design met een drietal foto’s, waarop een gruwelijk dikke interpratie op Mercedes’ pick-up te zien was. Deze week is het smakelijke monster in zijn volledigheid opgedoken.

Met deze ongelooflijke dikke X-Klasse plaatst Carlex Design zijn nieuwe label (Pickup Design) stevig op de kaart, want de zogenaamde ‘Exy Monster X Concept’ is niet het type auto dat je zomaar kunt overzien. Hiervan waren we al overtuigd bij de aanvankelijke onthulling van de auto, maar nu we de X-Klasse vanuit alle hoeken te zien krijgen, bevestigt Carlex nogmaals dat het project allerminst is mislukt. Het Monster leeft zijn naam na en krijgt een extra as (en daarmee dus ook twee extra wielen), bredere wielkasten, een bijna lachwekkende motorkap, een dikke lichtstaaf bovenop het dak, gigantische velgen en praktische de volledige buitenzijde is van carbon voorzien. Dankzij zijn felle gele tint staat de laadbak hiermee in fraai contrast.

Carlex heeft vooralsnog niet bekendgemaakt hoe de aandrijflijn van de zeswielige gigant er precies uitziet, maar we verwachten dat deze zeker zal overeenkomen met het gruwelijke uiterlijk van de auto. Hoewel het nooit meer de meest sportieve auto zal worden, heeft de truck van de tuner keramische remmen gekregen en is de koets aanzienlijk verlaagd. Als Carlex écht zijn best heeft gedaan, kan dit wel eens een zeer indrukwekkende auto worden wanneer deze daadwerkelijk geproduceerd zal worden.33 reacties

Zo dan! Niet per see heel mooi, maar wat een bruut ding zo zeg, heel erg gaaf!
Nooit begrepen waarom er zo vaak een dubbele achteras bij een pick-up gemonteerd zou moeten worden. (Nu ja “vaak” althans door wat rare tuners) Het ziet er niet uit en handig is het ook al niet. 1 as kan al genoeg gewicht dragen zodat een dubbele as compleet overbodig is.
@narcotic: nou ja, als je een kuub goud wil vervoeren heb je die dubbele as denk ik écht wel nodig.
@okdoei: Damn, daar had ik niet aan gedacht. Ik bestel meteen 1, anders blijft die klomt hier ook maar gewoon liggen.
@narcotic: Hoewel tuners het natuurlijk puur voor de looks doen kan een extra as wel degelijk nut hebben voor zo’n pick up. Aangezien de fabrikant vaak een maximaal gewicht dat een as mag dragen opgeeft kan het theoretische laadvermogen van de pick up flink toenemen met een extra as. Daarnaast kan een extra as zorgen voor meer stabiliteit bij een hoog gewicht en zorgt een extra as voor een verlaging van de aslast wat voordeel kan hebben bij slecht dragende ondergronden.
@robert110: De tuner heeft alles behalve de bedoeling om hier een echt werkpaard van te maken. Enkel de stoere looks van ‘het echte werk’ overnemen, that’s it. Je kan gelijk hebben qua voordelen van de extra as, maar die zijn hier niet van toepassing. Hetzelfde verhaal als een trekhaak aan een Fiat Picanto. Dit zal ook z’n nut nooit echt bewijzen.
@narcotic: Kia Picanto…
@narcotic: Fiat Ducato
@narcotic: kun je nog steeds wel een boedelbakkie mee trekken denk ik.
Transformers! Robots in the sky. Gewoon omdat het kan
@gokartmozart: Transformers: robots in disguise ;)
@donovan_lang: hahaha altijd verkeerd verstaan dus😁 anyway door de sky gingen ze ook. Ben zelf inmiddels qua leeftijd 50+ maar vind dit allemaal wel vet eigenlijk
@donovan_lang: En plotseling het een zin die wèl ergens op slaat…
@donovan_lang: Transform from a Nissan to a Benz!
@gokartmozart: lol dat zong ik ook altijd 😋
Handig voor mensen die moeite hebben met de standaardhoogte van de laadbak.
Het 80 kW blok uit de A160 erin en knallen met dat ding….
Mooie pick up
Weer verhogen, as er tussenuit, en gaan! Die verbreding is wel heel dik.
Gaaf
Ik heb meer van Pick up designschool…
Dikker dan deze bestaat gewoon niet!
@moewat: Jij bent duidelijk nog nooit in de VS geweest. Daar wemelt het van de dikke pick-ups. Veel dikker dan dit. Dit ding slaat nergens op…
@moewat: de 6×6 brabus? Is toch echt de daddy . Of de henessy Raptor is ook niet vervelend .
Een SUV verlagen. Je moet er maar op komen.
@lolikbenbol: en de wielen steken uit de kast. Die kunnen dus 0 suspension travel aan
Ik zie hier iets Jon Olsson’s achtig iets in
Heel dik. Jammer alleen dat de wielen zo naadloos op de kasten aansluiten, dat weerhoudt de auto er mijns inziens van om daadwerkelijk zo bruut te doen als het uiterlijk doet vermoeden.
Gezien de lichtbalk op het dak is dit gewoon de nieuwe F1 safety car voor aankomend seizoen
@hardinx-core: dat lijkt er wel op. Zou wel leuk zijn! Kunnen in ieder geval meer ponnies onder de kap met dat extra rubber achter.
Lekker over the top, gave bak.
Goed, nu nog de 6.2 V8 erin.
Vind dat gele wel geinig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).