Peugeot 206 (1998-2010) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 65 Reacties

Één van de meest gezochte occasions is de Peugeot 206. En het aanbod is ook enorm. Waarop moeten we letten bij de aanschaf van zo'n Franse hatchback?

Toen Peugeot besloot met de 205 te stoppen dacht het de klanten tevreden te kunnen houden met de kleinere 106 (aankoopadvies) en iets grotere 306. Maar al snel bleek dat het formaat Polo / Fiesta populairder was dan de analisten van Peugeot hadden ingeschat, en dus moest de 206 er komen. Geen onverstandige actie, want ook de 206 zou een absolute bestseller worden voor de Fransen. De auto werd geproduceerd van 1998 tot 2010, en op sommige plekken in de wereld worden ze nog altijd nieuw verkocht. In Nederland werd de 206 opgevolgd door de 207, maar er werd als budgetoptie ook nog een tijdje een 206+ verkocht: een 206 met de neus van een 207. Er waren vijf carrosserievarianten: de hatchback driedeurs, hatchback vijfdeurs, de CC cabriolet met stalen dak, de SW station en de SD sedan. Die laatste is in Nederland nooit verkocht. We behandelen in deze video niet de CC, want die auto heeft een set eigen aandachtspunten, die bewaren we voor een eigen video.

De leukste uitvoeringen waren de GTi en de RC, die laatste heeft 177 pk. Hoewel ze nooit de cultstatus van de 205 GTi hebben kunnen evenaren, zijn de GTi en RC serieus leuke auto’s. Er eentje vinden die niet verknald is, is wel een uitdaging.

Aanbod op marktplaats
Er staan in totaal zo’n 2000 206-en op Marktplaats. Daaronder een kleine 300 SW’s. De driedeurs was een stuk populairder dan de vijfdeurs, ongeveer 1 op de 3 is een vijfdeurs auto. Ruim 1700 auto’s hebben een benzinemotor onder de kap. Automaten zijn zeldzaam.

Voor 400 euro heb je al een 206, maar daar moet dan vaak nog wel een beetje aan geknutseld worden. De duurste RC’s gaan voor ongeveer €7000 euro.

Pluspunten

 • Comfortabel
 • Goedkoop aan te schaffen
 • Goedkoop rijdend te houden

Aandachtspunten

 • Een Peugeot 206 is geen superbetrouwbare auto, maar onderdelen en arbeid zijn vaak verrassend goedkoop waardoor het meestal makkelijk is om een 206 met een klein budget te rijden.
 • De centrale computers gaan stuk. De eerste weggever dat dit gaat gebeuren is dat het infodisplay midden op het dashboard elke keer teruggaat naar dezelfde dag / tijd bij opnieuw starten. Vervangende computers moeten bij Peugeot ingeregeld worden en kost tussen de €500 en 600 euro.
 • Onder de motorkap (bij de ruitenwissers) zitten ventilatieopeningen die makkelijk rommel verzamelen. Zorg dat je hier regelmatig de boel schoon maakt om te voorkomen dat water blijft staan, of dat er lekkages in het interieur ontstaan. Dit laatste is het makkelijkst te herkennen aan natte vloermatten.
 • De automaat op de 1.4 is niet fantastisch, skip die maar gewoon.
 • De schuifdaken rammelen, en Peugeot had daar geen oplossing voor. Leer er maar mee leven!
 • De uitlaat van een 206 met 2.0 liter motor is van pisbakkenstaal. Verbaas je niet als je elk jaar een nieuwe uitlaat nodig hebt omdat ze wegroesten, zeker als je veel korte stukjes rijdt. Autoblog Top Tip: er zijn hele fijne RVS systemen te krijgen van bijvoorbeeld SuperSprint, die als bonus een iets fijner geluid leveren.
 • De motorsteunen van de 1.4 benzine zijn aan de softe kant, en moeten dus wat vaker dan gemiddeld vervangen worden.
 • Het instapmechanisme van de stoelen van de driedeurs gaat vaak stuk.
 • De 1.6 HDiF turbo’s gaan stuk en als dat gebeurt moeten ook de oliepomp en wat andere onderdelen vervangen worden waardoor je al snel €1500 euro armer bent.
 • Het tellerhuis gaat stuk. De snelheidsmeter en toerenteller blijven hangen of stoppen gewoon helemaal met werken. Ook de verlichting van deze unit gaat vaak stuk. Reviseren kost ongeveer €130 euro.
 • De achterruit zakt na verloop van de tijd soms wat naar beneden, waardoor hij in de lak snijdt. Daardoor hebben veel 206’jes last van roest op de achterklep, onder de ruit.
 • De 206 diesels hebben een hitteschild dat na verloop van tijd vergaat. Stukjes van het hitteschild kunnen vervolgens schade aanrichten aan de dynamo en/of de aircopomp, waarna deze kunnen oververhitten en brand veroorzaken. Het kan geen kwaad de staat van de hitteschilden te controleren als je voor een diesel gaat. Peugeot heeft eventueel vervangende schilden die niet meer in de fik vliegen.
 • Centrale deurvergrendeling is gevoelig voor storingen. Check altijd goed of deze correct werkt.
 • Rijd niet te fanatiek door enorme plassen, want dan loop je het risico dat er water in de versnellingsbak terecht komt.
 • Heeft de auto elektrisch verstelbare spiegels? Check dan goed of ze werken, want ze gaan vaak stuk!

Zoek de 206 of een andere auto op Marktplaats.nl65 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Beste lijst met aandachtspunten, kon je deze niet beter in hoofdstukken indelen, wat een verhaal…
@stefanos: Dat lijkt helaas Peugeot eigen. Ik heb er ondertussen 2 verschillende Peugeots gehad, maar dat waren ook de laatste voor mij.
@stefanos: oftewel, lekker laten staan zo’n 206. Goedkoop is duurkoop.
@oemplus: dan heb je het artikel niet gelezen. Er staat duidelijk dat ie niet super betrouwbaar is. Onderhoud en onderdelen zijn gelukkig goedkoop waardoor rijden alsnog weinig kost.
@xiran: als je zelf handig bent. Als je een vrouw bent ofzo en voor alles naar de dealer moet ben je nog veel geld kwijt.
@nasty: Jij snapt het.
@nasty: dan zou je niet op autoblog zitten.
@nasty: en ‘als’ is een kenmerk van twijfelen. Bent u een vrouw?
@nasty: zo. Jij blijft (hopelijk?) Nog wel even single ;)
@citroenvisa: getrouwd en kinderen. Sorry makker ;)
@xiran: een klusbak dus… nee liever niet.
Klinkt met z’n lijst met aandachtspunten als een prima auto om te laten staan. Wat een verdriet! Koop gewoon eens een Saxo als je in dit budget zoekt. Ook Frans, maar dan zonder echt gekke zwakke plekken en dus een auto die gewoon heel blijft. Is misschien iets kleiner dan de 206, maar wel een prima auto waar je alles mee kan en helemaal de 1.1 en 1.4 die alleen aan brandstof snuffelen ipv het te verbruiken. Realistisch rijdt je daar gewoon 1 op 16 a 17 mee.
@jxrr: hahaha dat is dezelfde te techniek.
@xiran: Hahah..? En daarom is het ook zo mooi dat er zo weinig punten over de motor in de aandachtspunten staan, dat is namelijk het voornaamste wat ze delen en die zijn best prima.
@jxrr:
Waarschijnlijk komt dat hierbij ook omdat de onderdelen relatief goedkoop zijn en reparatie vaak erg eenvoudig.
De 1.4 8V bijvoorbeeld verslijt nogal wat bobines en heeft nogal snel last van de warmte waardoor de zwakkere koppakking best ook een puntje is.

Een Saxo is natuurlijk een maatje kleiner, dat merk je ook in de belasting van exact dezelfde onderdelen.
@xiran: zeker niet!
@jxrr: Nissan Micra is het enige juiste antwoord als je voor dergelijk budget (1000-3000€) een betrouwbaar kleintje zoekt!
@jxrr: Saxo zonder stuurbekrachtiging zoeken! Verder prima spul inderdaad.
Ik ben een van de weinigen die de 207 een veel leuker model vind. Nooit iets gehad met de 206, al denk ik dat het wel zo’n auto is waar je onwijs veel plezier aan kunt hebben.
@camber24: de 207 is nogal zwaar lijvig.
@dutchdriftking: de kilometers die ik ermee gemaakt heb waren bijna allemaal op de snelweg, en ik vond dat wel prettig. Wel met je eens. Beetje 207 doet ongeveer 1200 kilo, ongeveer net zoveel als een Golf (7).
Neem z’n voorganger! Minstens zo leuk, maar goedkoper om te rijden. Kun je repareren met twee linkerhanden (zelfs ík kan het..). En nog best comfortabel ook.
Van de 206 zijn dan wel meer exemplaren verkocht, maar voor mij blijft de 205 echt een legendarisch goede Peugeot.
@123bat: klopt alleen beginnen onderdelen van speciale types een probleem te worden. Bij de cabrio’s zijn de raamrubbers niet meer te koop.
Ik zie overigens hierboven al weer een hoop gejank over de lijst met aandachtspunten. Vergeet niet; dit is de best verkochte Peugeot. Ooit. Veel verkopen, betekent dat er altijd wel een keer een bepaald onderdeel stuk is gegaan, veel reviews te vinden zijn, et cetera. Zal je bv van de nieuwe FIAT Tipo nog niet vinden. Grote voordeel van deze auto is; low running costs. Beetje in perspectief blijven zien allemaal.
@camber24: Oke, vooruit. T’is geen frikandel maar n frikandel speciaal.
@aadnus: open beentje, lekker
@camber24: Jos Brinkie! Delleke met sateh daus. Lekkah
Ik vind de 206 vooral een relatief mooie auto voor weinig geld.
206 gti als beginners auto gehad. Pas ingeruild voor een 206 rc. Heerlijke rammel skelters
Ah de 206, de eerste auto waarmee ik aardig wat kilometers maakte nadat ik mijn rijbewijs haalde. Mijn moeder heeft er een, 1.4xs. Vlot autootje voor in de stad en inderdaad comfortabel. Heb er een beetje een haat liefde verhouding mee. Aan de ene kant is het een leuke vlotte auto en stuurt ie best lekker, aan de andere kant komen mij die aandachtspunten helaas wel bekend voor. Roest onder motorkap, bij de achterruit, stoel die niet meer neerklapt, snelheidsmeter die niet meer werkte enz. Kan er ook nooit echt fatsoenlijk in zitten, benen te lang en armen te kort.
Gaat soms ook moeilijk in de achteruit en volgens de temperatuurmeter wordt de motor nooit goed warm. En verwacht dat je elke 2 weken een lampje moet vervangen, soms werkt een klap op de koplamp ook als ie niet meer werkt.

Moet wel zeggen dat die 206 uit 2001 al ruim 200.000 km heeft gereden en en het technisch gewoon goed blijft doen ook al ziet de motor erg zwart van binnen.

Echt een auto met karakter..
@mk1racer: ach roest. Een Mercedes van hetzelfde jaartal roest vaak harder.
@mk1racer: ik kan elk woord zo ongeveer onderschrijven. Heb zelf ook een tijd een 206 gehad, veel spijt van gehad.
@mk1racer: dan deugt die teller niet, en kapt ie er wss helemaal mee binnenkort ;) een van de eerste tekenen!
@peug206: Dat probleem is bijna 2 jaar geleden al gefixt en tot nu toe werkt ie nog, was niks bijzonders.
@mk1racer: same here, heb nog steeds een 206 xs als ‘daily drive’ en allemaal vrij herkenbaar. De zitpositie is zeer irritant, stuur staat op de een of andere manier nooit lekker. Ik vind de wegligging ook vreselijk trouwens en het feit dat je het stuur veel verder moet draaien dan bij andere auto’s. Rotondes zijn bijna een marteling. Stoelmechanisme inderdaad kapot, koplampen vaak kapot, uitlaat verroest. Wel goedkoop in onderhoud en hij heeft me nog nooit laten staan. En dat kan ik van mijn andere goedsturende auto niet zeggen…
@mk1racer: dat van die klap op de koplamp komt mij ook bekend voor, ik heb dan geen 206 maar een 106. Wanneer een koplamp niet direct aangaat altijd eerst motorkap open en dicht, op een gegeven moment werkt dat ook niet meer, dan moet er echt een nieuw lampje in.
De 206, ik heb er wel eens met eentje meegereden. Best comfortabele auto, voor mij ook tè comfortabel.

Ik heb n.a.v. de vorige aankoopadvies van de Fiat (Grande) Punto afgelopen dinsdag een 1.4 16V (starjet) aangeschaft. Ik was al langer aan het rondkijken naar een Grande Punto maar die aankoopadvies van autoblog heeft er zeker mee geholpen. Ik mag hem morgen ophalen, ik zal foto’s op autojunk uploaden.
Heb nu anderhalf jaar een 206 1.6, leuk pittig motortje met 110paardjes. 170.000km ondertussen op de teller. Hij Is nog super, nog niks aan gehad. (Afkloppen).
Het Enige aandachts punt wat er niet in staat maar wat heel vaak voor komt, is dat de groeven in de achterruitenwisser arm waarmee hij aan het motortje bevestigd zit slijten,en dat hij naar beneden gaat hangen en het dus niet meer doet. Daarom zie je regelmatig een 206 zonder rijden. Is overigens wel simpel te fixen (nieuwe arm kost zo’n €20.) Naar mijn ervaring moet je zoals bij elke auto gewoon afentoe een beurtje geven en niet al te debiel rijden dan kan je er op vertrouwen.
@bk15: die armen breken om het jaar, wen er maar aan ;)
Zelf de arm van de 205 ofzo erop gezet van een sloper, blad is iets langer, door het rubber bovenaan af te knippen past het precies!
Hier een 1.6 op LPG.
387.000 km op de teller and still going strong…
Na verschillende (leukere) auto’s gehad te hebben, puur gekocht vanwege de lage kosten per KM. Bezit je een zwarte of zilvere? Dan zal je regelmatig op een drukke parkeerplaats naar een auto toe lopen die bij aankomst niet de jouwe blijkt te zijn. De Golf van het PSA corcern zeg maar.
In de basis een prima auto, niet kapot te krijgen. Vooral op de uitrusting lijkt bespaard te zijn; rechterspeaker die wegvalt, claxon die ermee ophoudt, klokje die wegvalt. Heel jammer natuurlijk maar rijden doet ie (en nog comfortabel ook).
Ik heb vorig jaar September mn Golf 2 verkocht en een ’99 206 gekocht.

Koppeling rammelde iets maar die heb ik ondertussen zelf vervangen.

Centrale vergrendeling gaat idd regelmatig stuk.
Sleutel inlezen door de dealer kost 170 euro…

Tot nu toe eigenlijk best tevreden over de auto.
Het is niet zo dat ik er gek op ben ofzo maar hij rijd goed en is best wel zuinig.
1 op 16,5/17 met de 1.4 8V benzine, handgeschakeld.

Zou er eigenlijk zo weer een kopen als het nodig zou zijn.
@ferdie: resetten van de centrale kun je zelf volgens mij ook doen, indien het soms wel en soms niet voor komt. Staat wel een handleiding voor op Google of dat kan of niet (in 3 jaar nog nooit problemen mee gehad)
De uitlaat van een 206 met 2.0 liter motor is van pisbakkenstaal. Verbaas je niet als je elk jaar een nieuwe uitlaat nodig hebt omdat ze wegroesten, zeker als je veel korte stukjes rijdt. Autoblog Top Tip: er zijn hele fijne RVS systemen te krijgen van bijvoorbeeld SuperSprint, die als bonus een iets fijner geluid leveren.

De 1.4 van mijn moeder (boodschappenauto) had destijds ook om het jaar een nieuwe uitlaat nodig. Zal dus wel niet alleen bij de 2.0 zo zijn.
@unknown234: Dat klopt, vrijwel alle uitlaten van de 206 en 307 benzine’s hebben geen lange levensduur
@unknown234: dito voor 1.6, heb de mijne nu 3 jaar, en al een demper en tussenuit vervangen. (Beide naar rvs, wachten tot de rest zover door is gerot dat dat ook rvs kan :))
@unknown234: middendemper 6 jaar mee gedaan, einddemper zal ook zoiets zijn. veelal langere ritten, scheelt behoorlijk als ik dit zo lees.
@unknown234: 1.4 gaat er ook regelmatig aan.
Ik ben al bang dat ik iets stuk maak als ik er alleen maar naar kijk
– ‘centrale boordcomputers gaan vaak stuk’ is een kwaal van de modellen voor 2002 aka ph1. De com2000 daarvan heeft te kleine connectoren die vanuit de fabrikant met te veel vet worden aangeleverd. Easy fix is het schoonmaken van de contacten. 3 uurtjes werk.
– uitlaat is van pisbakkenstaal: geld voor alle modellen, setje rvs klemmen en het blijft 10 jaar zitten;)
– tellerhuis gaat stuk: 70 euro voor een compleet nieuwe teller op internet.

Verder herken ik het verhaal wel, helaas zijn de Rc te duur om dagelijks te rijden :( zuinigste optie is de 1.6 16v, deze zit in de xs versie. 1 op 16 is te halen met 40km snelweg en 15km stad. (Ervaring, rijd het elke dag) daarnaast is dit ook gewoon een vlotte auto tot de 140 ;)
Oftewel…Lekker laten staan dus. Studiegenootje had er eentje paar jaar geleden en die auto heeft hem vrijwel elke maand z’n studiefinanciering gekost.
‘Een Peugeot 206 is geen superbetrouwbare auto,’

Wat een beroerd en onrealistisch begin is dit. In welk opzicht?
Ik heb het geluk gehad met de 206 lang te mogen rijden en we hebben de auto echt goed afgereden. Gekocht met 94.000 op de teller, verkocht met 235.000.

Elektronisch was het niet je van het.
Het verhaal van het software gebeuren achter het stuur klopt. Dit was ook bij ons het geval.
Maar dat heb ik toch echt liever dan motorische problemen. Ga naar een Peugeot dealer en vraag het na, de motoren in de 206 zijn echt fantastisch. Enorm sterk en haast niet stuk te krijgen.
Natuurlijk, er zijn zoveel 206’jes verkocht dat het aantal auto’s met pech ook wel wat hoger zal zijn.. Maar gemiddeld genomen is het echt een geweldige auto voor het geld!

We hebben al vele auto’s versleten, en zo ook deze 206. Maar met grote afstand is en was dit onze favoriete auto. Wij zijn doorrijders, dus ook het verhaal van poeslief met een auto omgaan gaat hier niet op.

Als ik mag kiezen tussen af en toe een knipperlicht dat niet werkt of met motorpech langs de weg gaan, dan kies is toch voor die kleine elektronische dingen. En ga voor hetzelfde geld maar eens een Polo of Lupo zoeken met dezelfde motorinhoud en km stand… Succes, want die zijn er niet.
Dus dat is sowieso appels met peren vergelijken.

Ik wil graag eerlijk advies geven. Na ongeveer 150.000 km pechvrije km’s ben ik een tevreden 206 klant.

p.s. en natuurlijk,als ik de verhalen hier zo lees vraag ik me af bij welke Turk je dan die 206 hebt gekocht… Een goed onderhouden 206 moet echt weinig grote problemen opleveren… Dat ligt dan eerder aan je eigen budget en de wil om een auto fatsoenlijk te laten onderhouden..
Nog een belangrijk aandachtspunt zijn de rubbers van de achterwielophanging die door een ontwerpfout uitdrogen en uiteindelijk 700 euro per kant kosten om te vervangen. ( de wielen gaan er dan een beetje scheef onder staan) als je dat niet doet dan komt hij de apk niet door.
@fts9: ik heb voor minder de hele as laten reviseren. Dat komt doordat de naaldlagers geen vet meer hebben.
Ik rijd er dagelijks eentje van het eerste type, september ’98 geproduceerd. Een 1.6 benzine met 89pk en een ‘luxe’ XT uitvoering (je hebt dan elektrische ramen en van binnenuit verstelbare spiegels!). Met 76k op de klok gekregen eind 2009 en er staat nu 215k op. Ik durf te stellen dat ik geen goedkopere auto meer ga krijgen in mijn leven, ik rijd haar voor minder dan 18 cent per km en het verbruik is gemiddeld 1:14,5 tot 1:16 in de zomer
Nog nooit wat mee gehad buiten de reguliere onderhoudsbeurten om. Misschien dus ook wel de meest betrouwbare auto in m’n leven, wie zal het zeggen.
Zijn er dan geen nadelen? Jawel:
– zitting van de stoel is te kort
– het stuur is niet axiaal verstelbaar.
– het katalysator lampje heeft een tijdje gebrand, na 2 flesjes injectorleaner en langere afstanden nooit meer aan gegaan.
– als ze niet in de achteruit wil gewoon opnieuw ontkoppelen en dan wil het wel.
– heel soms staat de startmotor net niet goed en tikt ‘ie alleen maar 1x, in de versnelling even naar voren en achter wiebelen en starten maar.
– er zit geen airco of cruise control op, maar dat is niet iets wat ik de auto kan aanrekenen. Kan dus ook niet kapot.

Rijdt gewoon prima en is snel zat, van binnen veel leuker dan een polo en van buiten denk ik de mooiste kleine hatchback in die tijd. Kijk om je heen en let er maar eens op, je ziet ze nog veel rijden en dat zegt genoeg!
Zo’n 60.000km een GTi gehad. Een ander zeer bekend probleem met deze 2.0 blokken staat echter niet genoemd! Namelijk de hydraulische klepstoters. Deze willen soms nog wel eens gaan kleven en dan loopt je hok koud ineens nog maar op 3 poten. Destijds samen met de koppeling gedaan die eraan zat te komen en was zo’n 1600 lichter. Dan zijn normaliter ook de aanloopsporen en verkleuringen door de warmte te zien op de stoters die vervangen zijn. Ook willen de draagarmen/stabilisator stangen nog wel eens de geest geven, dit is gelukkig niet zo prijzig. Verder natuurlijk zoals bij zo’n Frans hok hoort wat elektronische problemen gehad, maar niets wat niet vanzelf weer weg ging.
Heb sinds 2 maanden een 1.4 HDI uit 2005 en daarmee inmiddels bijna 10.000km mee gereden. Kan de elektronische problemen bevestigen, het com2000 systeem schijnt zich geen raad te weten met een lage accuspanning. Centrale vergrendeling doet maar wat en soms staat ’s ochtends bij het instappen de radio aan(!?!). Waarschijnlijk accu vervangen dus binnenkort. Voor de rest een fijne auto om goedkoop kilometers mee te maken (1:21). Bij stevig doorrijden neemt het verbruik echter ook exponentieel toe. Heanig an dus meestal. Stuurt ook aardig strak dankzij de wat bredere Dunlops op de 16″ Challengers. Die velgen maken het plaatje wel af. Lijken behoorlijk op de RC velgen. Al met al best tevreden en een goede vervanger van de 205.
12 jaar een 1.6 XS gehad, eigenhandig ruim 250.000 km mee gereden. Achterklep klopt idd. En hij vrat koplampen. Heel veel koplampen. Had er altijd een paar bij me. Maar wát heeft hij me een plezier gegeven. Heerlijke auto!
Gewoon een Fiesta kopen. De betrouwbaarste en de fijnst sturende in die klasse.
Water in je versnellingsbak. Je verzint t niet…
Ik ben momenteel op zoek naar een mooie 206, maar ondanks dat er veel zijn vind ik het nog erg lastig een knap exemplaar te vinden.
De gti’s zijn bijna allemaal aangepast of het gaat om de echt fraaie exemplaren zoals deze en die gaan toch iets boven mijn budget wat ik wil uitgeven aan een 206.
Het liefst zou ik een mooie 1.6 16v XS quicksilver willen maar vaak hebben ze al snel meer dan 200k kilometers.
Mooie aankoopreview waar je iets mee kunt.

Paar jaar in een 206 rondgereden, 1.6 XS had er nog in rond kunnen rijden was er geen 307CC op het pad gekomen.

Accuspanning is een belangrijke oorzaak voor allerlei vage elektrische problemen, een mooie waarschuwing dat je accu aan vervanging toe is zeg maar ;).

Opletten voor roestplekjes onder de motorkap, en zorgen dat de achterruit goed vastzit (dit zou met de juiste kit vrij eenvoudig moeten zijn)

Auto’s vanaf 2005 hebben een andere kabelboom (CAN-CAN) ipv (VAN-CAN), daardoor andere climate control unit en MP3 mogelijkheid.

Let op goed onderhoud…. i.v.m. de achteras, voor de rest genieten van de goedkope kilometers en de lol die je met de auto zult hebben!
Heb nu een 206 SW GTI als 2e auto. Leuk auto’tje voor erbij. rammelt een beetje, zit is niet optimaal voor mij, maar hij gaat lekker vooruit. Geen issues gehad dit jaar. Koppeling is vervangen toen ik hem kocht. Verder scheuren er hier en daar wat plastic kapjes af. Hij heeft me nog niet laten staan. Het is erg grappig als je zo’n suf ogend karretje op zijn staart trapt en een veel duurdere klevende auto afschud, zeker omdat deze helemaal stock is. 137 pk doet het best leuk in zo’n 206.
Mn oude 205je heeft idd veel uitlaatjes gehad, maar dat dakraam was met lucht en dat werkte perfect dat verbaasde me wel eigenlijk.. en die stoelen zaten heerlijk, die mis ik wel een beetje ?
Vandaag veel gehad aan dit aankoop advies! Heb een ijsblauwe 206 SW Gti uit 2003 gekocht met vol leer en alles elektrisch.
De uitlaat van een 206 met 2.0 liter motor is van pisbakkenstaal. Verbaas je niet als je elk jaar een nieuwe uitlaat nodig hebt omdat ze wegroesten, zeker als je veel korte stukjes rijdt. Autoblog Top Tip: er zijn hele fijne RVS systemen te krijgen van bijvoorbeeld SuperSprint, die als bonus een iets fijner geluid leveren. ——– Pisbakken. Pisbakken worden normaliter van rvs gemaakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).