Peugeot 207 (2006-2014) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 31 Reacties

In deze klasse heeft Peugeot altijd een sterk aanbod gehad. Zeker de voorgangers in de vorm van de 205 en 206 waren erg populair.

Begin 2006 kwam de 207 op de markt, welke in 2012 weer werd opgevolgd door de 208. De Peugeot 207 is nog steeds in productie, maar in Nederland zijn alleen de SW-versie (station) en de CC-versie (coupé-cabriolet) nog verkrijgbaar. In 2009 kreeg de Peugeot 207 een facelift.

Door het toevoegen van meer veiligheidsfeatures werd de 207 een stuk zwaarder dan zijn voorgangers. De kleinste motor (1.4 met 75 pk) is dan ook niet de beste keus voor regelmatig snelweggebruik.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 staan 1700 Peugeots 207 te koop.
 • Een kwart betreft de station: de 207 SW.
 • Een kleine 14% zijn cabrio’s: de 207 CC.
 • 13% heeft een dieselmotor.
 • Slechts 6% heeft een automatische versnellingsbak.
 • Grijs en zwart zijn in de meerderheid, maar er zijn ook wat groene, rode, gele en oranje 207’s te vinden.
 • Minder dan 9% heeft een navigatiesysteem.
 • Prijzen beginnen bij 4.000 euro.

Pluspunten

 • Ruimte in het interieur.
 • Goede rijeigenschappen.
 • Grote keus aan motoren.
 • Zuinige dieselmotoren.

Aandachtspunten

 • Distributieketting 1.6 THP motoren: kenmerkt zich door geratel en diesel-geluid (bij de benzines). Kan leiden tot serieuze motorschade indien niet tijdig verholpen.
 • 1.6 HDi diesel: distributieriem moet tijdig vervangen worden.
 • 1.6 HDi lijdt onder een (te) krappe carterinhoud, die i.c.m. de EGR (-> roet in olie) en de turbohitte nog wel eens wil leiden tot een gensneuvelde turbo’s en soms zelfs motoren.
 • Oliebeurten niet oprekken en liever tijdig verversen. Vanaf 2008 zijn hier aanpassingen voor geweest.
 • 1.6 Hdi: het kunststof deel van de oliepeilstok kan afbreken en in de carter vallen. Dan moet die verwijderd worden om het stuk kunststof te verwijderen.
 • Als het geluid van een gong klinkt, dan moet de accu worden vervangen.
 • 1.4 met 75 pk is ondergemotoriseerd voor de 207.
 • Lekkage Eolys vloeistof: de Eolys vloeistof wordt gebruikt om het roetfilter te regeneren. Door steenslag kan de tank die in het spatbord achter zit, lek raken.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Er zal best een zuinig dieselblok in het vooronder van dit hok liggen, maar als je je grijze Peugeot 207 SW niet meer terug kunt vinden op de parking van de Suitsupply dan heb je daar alsnog weinig aan.
Bij aandachtspunten zit nog een Engelse regel van je engelse bron: “End of plastic dipstick…”
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Leuke video, maar ben ik de enige die vindt dat de app aan een update toe is? Op de iPad kan ik bij het filmpje bijvoorbeeld geen controlls oproepen, dus kan niet pauzeren of terugspoelen. Ook kan ik al geruime tijd niet meer zoomen bij de plaatjes. Ik lees graag op autoblog en leg me er wel bij neer, maar als ik zie hoeveel moeite jullie in de filmpjes etc stoppen is het zonde dat de app niet van deze tijd is qua mogelijkheden
Mijn ouders hadden vroegah een verlaagde 206 met leuke velgjes eronder. Dat zag er zoveel beter uit dan dit ding.
Niks zo ergerlijk als steelslag.
Als daar tenminste zo’n stoeptegel door je ruit mee bedoeld wordt, om je auto leeg te stelen.
Het belangrijkste advies zijn ze nog vergeten, niet kopen die Franse meuk ;)
@bofkont: Onzin. Als ik zou moeten kiezen tussen BMW, Mercedes of een Frans merk, dan ga ik wel voor een Duitser. Maar kiezen tussen VW, Opel en dergelijke of een Frans merk, dan maakt een Franse wel heel veel meer kans..
@bofkont:
Want?
Genaaid worden door de BMW dealert geeft zo’n lekker gevoel?
@desjonnies: dan naaien ze wel lekker , kom er
Er altijd met een goed gevoel vandaan ;)
@bofkont:
Het lijstje met aandachtspunten is anders significant korter dan van die Duitse meuk.
@tupperware: het lijstje pluspunten is idd groter ;)
@bofkont: dan koop ik toch een tweede peugeot voor de onderdelen. Twee peugeot zijn alsnog goedkoper dan een bmw.
@xiran: Haha verstandig ;)
@tupperware: klopt, alleen ze zijn bij AB vergeten te vermelden dat al deze aandachtspunten gelden voor ieder exemplaar.
@bofkont: zo bofkont trekt me ff een blik met kritiek open.. Haha.. Maar zo slecht is dat spul nog niet! 205, 206 en 406 coupe gehad en nooit geen echte problemen! Keer aircopomp en voor de rest regulier onderhoud. Kan niks anders zeggen dat ik er tevreden over was!
@heri: klopt de 406 was een erg goede wagen en daarbij de coupe is echt een prachtig tijdloze verschijning. De 207/407 zijn technisch toch lang zo goed niet.
Zelfs de oliepijlstok kan kapot. Zo een dom aandachtspunt zijn we nog nergens tegengekomen!
@nasty: Misschien eerst eens nadenken waarom zo’n ding heet zoals die wél heet. Voordat je anderen van het geven van domme adviezen beticht.
@baardmijt: het gaat niet over de topicstarter. Maar om het feit dat bij een franse wagen dus zelfs de pijlstok kapot kan?!
@nasty: Ey pssst… pEILstok!
@mdemooistelettervanhetalfabet:
Allemaal hetzelfde. You get the point ;)
Die plastic delen van de pijlstok vallen wel erg vaak in t carter en steelslag. Ik weet niet wat ik mij er bij voor moet stellen….
Ik heb 3 van deze 207’s versleten (lease) en ik vond het erg goedkope lelijke franse meuk.

Na de 206 heeft peugeot geen goede auto’s meer gemaakt.
@johanz911: het is allemaal goedkope meuk .ze hebben nog nooit een degelijke auto gemaakt .iedereen die er 1 heeft in mijn kennissenkring heeft er problemen mee en ik ben heel blij dat ik van de mijne (307sw) af ben ….
Redneck Arie
Oh, dus daarom wordt Peugeot ook wel het ‘Franse Mercedes’ genoemd!
Kameraad van me heeft er een, waar ik geregeld mee meerij.

Mijn bevindingen:
-Voor een stadsauto te zijn, vind ik hem veels te hard afgeveerd
-De 1.6 bezine ( hij heeft de 120 pk versie ), maakt een lelijk geluid ( klinkt misschien raar )
-Als je de deuren dicht doet, klinkt het als ijzer op ijzer.

Heb wel eens horen zeggen, dat in bepaalde omstandigheden de 1.6 benzine, behoorlijk wat olie verbruikt. Komt naar het schijnt, omdat de motor deels PSA, deels BMW is, en olieverbruik echt typisch BMW is.

Deze motor is intern gekend als de Prince motor, en zeker de turbovariant heeft wel een aantal betrouwbaarheidsprobleempjes.
Ik heb er twee keer eentje gehad. Eerst een 1.6 diesel als “voorloopauto” en later een 1.6 benzine als leasewagen. Bovendien heb ik bijna alle andere versies met lichtere motoren ook mogen rijden als leenauto van de garage… Ja, betrouwbaarheid is bij mij helaas het grootste minpunt gebleken. Ik vond het echter wel werkelijk een heerlijke wagen om mee te rijden en dat had een paar redenen. Ik heb een paar belangrijke tips: ga minimaal voor een 1.6 motor bij zowel diesel als benzine. De 207 is inderdaad relatief zwaar, waardoor hij ondergemotoriseerd en futloos aanvoelt met een 1.4 blok (het voordeel van dit gewicht is dat hij bij 150 km/u nog net zo solide aanvoelt als een BMW 5-serie twee generaties terug). Verder adviseer ik om minimaal voor een XS uitvoering te gaan. Ten eerste vanwege de stoelen. In de XS zitten sportstoelen die langere zittingen hebben en betere zijdelingse steun bieden. De standaard stoelen vond ik persoonlijk niet erg plezierig en alleen voldoende als je de 207 als boodschappenauto gaat gebruiken. Het tweede punt waarom een XS te prefereren is, is vanwege het aangepaste onderstel. Een standaard 207 is geen slechte auto, maar ook niet bepaald spannend. Hij brengt je van A naar B zonder problemen op een vrij comfortabele manier. Maar de besturing is vrij wollig waardoor je niet met een glimlach een rotonde neemt. Wil je een echt fijn rijdende auto die wel scherp stuurt, ga dan voor de XS die een sportiever onderstel en besturing kent. Hij is beslist niet oncomfortabel, maar rijdt werkelijk vele manieren leuker en lekkerder. De mijne was ook nog eens vrijwel full-options met o.a. een schuifdak en JBL-geluidssysteem; echt een heerlijke auto!!
Er heeft een diesel een jaartje op mijn oprit gestaan. De leasewagen van de vriendin. Vond het echt niet rijden als een peugeot. Traag en veel verbruiken. Maar voornamelijk het rijgedrag stoorde mij. Ik heb zelf nog met een 205 / 206 gereden en dat waren stuk voor stuk leuke wagens. Deze vertoonde onderstuurgedrag, geen stuurgevoel en had nogal moeite met vlot genomen verkeersheuvels. Goede wagen als basic transportmiddel maar ook niet meer.
Ik heb zelf ondertussen in heel wat 207’ens gereden waarvan 8 demo’s van de zaak (die wisselde ongeveer elke 3/4 maanden) en nu sinds een half jaar privé een 207 THP Le Mans… Ik kan niet anders zeggen dan dag het onwijs fijne auto’s zijn!! Buiten het regelmatig wisselen van wat lampjes en soms een liter olie bijvullen heb ik er nooit wat mee gehad en kan ze zeer aanbevelen als alternatief voor bijvoorbeeld een Polo, Ibiza o.i.d.

Pas inderdaad bij de Turbo’s op voor de distributieketting, met de nieuwe kettingspanners en ketting heb je er geen last meer van!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).