Peugeot Quartz Concept: crossover in een scherp jasje

Auteur: , 2 Reacties

Peugeot pakt lekker uit in eigen land, met alweer een fraaie conceptcar.

Peugeot Quartz Concept

Dat het niet al te lekker loopt bij PSA moge duidelijk zijn, maar gelukkig weerhoudt dat Peugeot er niet van om ons te trakteren op lekkere conceptcars. Na de aardig goed gelukte Exalt Concept, is het nu de beurt aan de Quartz; een crossover waar we al van weten dat-ie goed is voor een stevige 500 pk.

Dit vermogen is afkomstig uit een 1,6-liter benzinemotor, die wordt ondersteund door twee elektromotoren (één op elke as). Daarmee zou het mogelijk zijn om 50 km elektrisch te rijden, dus we gaan er voor het gemak vanuit dat het met de eventuele bijtelling ook wel snor zit.

Da’s natuurlijk koffiedik kijken, want of de Quartz er in deze gedaante daadwerkelijk komt is vrij onwaarschijnlijk. Toch lijkt het ons een stap in de goede richting, als deze kekke crossover een tipje van de sluier oplicht over de toekomstige designtaal van Peugeot.2 reacties

Het enige fraaie aan deze auto staat ernaast.

Het zal wel een goedkope auto worden, want ze hebben in ieder geval flink bezuinigd op de spiegels. Of zijn dat de handvatten om de deur open te doen?
Ziet eruit alsof je er u kan aan snijden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).