Pics: de Aston Martin Valkyrie op een houten vloer

Auteur: , 30 Reacties

De naam is tof, maar hoe zit het met die auto?

Tot voor kort heette Aston’s hypercar nog AM RB001. Deze grafsaaie cijfer-letter combo kon natuurlijk niet blijven, maar wat moest het dan wel worden? Uiteindelijk heeft Aston geopteerd voor de naam Valkyrie.

Vergeet even dat Valkyrie ook een film was met Tom Booze en Carice van Houten. Want hoewel dat geen slechte film was, moet ik bij de term Valkyrie toch vooral denken aan Die Walküre van Wagner. En dan vooral in combinatie met deze scène uit Apocalypse Now.

Briljant. Aston Martin hoopt met de Valkyrie misschien wel deze brute waanzin in vierwielige vorm te gieten. Daarvoor zetten ze zoals bekend in op het brein van Adrian Newey, gekoppeld aan elektropower en een atmosferische V12. Klinkt als een recept dat onmogelijk mis kan gaan.

De grote vraag wordt echter of deze Valkyrie ook de Project One zal kunnen hebben. Niet dat het uitmaakt voor de verkoopcijfers, want net als bij die Mercedes is het animo voor de Aston ongetwijfeld veel groter dan het aanbod. Maar voor de bragging rights aan de toog is het ongetwijfeld pure noodzaak voor de eindbazen van beide merken dat hun hypercar de snelste van de twee is.30 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat een schitterende ”auto” is dit geworden! De welvingen op de carrosserie, de koelopeningen, de kleur en uitstraling kloppen helemaal. Ik ben fan!
Heeft helemaal niets aston martin’s in zich op de badge na…
@maarten020: tis ook niet bedoeld om iemand het ‘aston martin gevoel’ te geven. Het is de bedoeling dat hij retehard gaat.
Dit is de mooiste auto ooit gemaakt!!! ?
En dan zo’n joekel van een gele plaat voorop
@larsyboy1997: als ik de loterij win doe ik het
En toch vind ik hem minder indrukwekkend en vooral minder mooi dan ‘de gevestigde orde’. Hij doet me nog niet echt zoveel eerlijk gezegd.
@viezefreddyw: terwijl deze toch compromislozer is dan 1 van de grote 3. Daaromvind ik hem juist zo gaaf!
Ik krijg er wel zo’n “Le Mans racer voor op de weg” gevoel bij. Yes please!
Batmobiel 2.0
Prachtige bak, enkel dat geforceerde Aston Martin neusje doet wel afbreuk aan de rest.
shut up and take my money !!! wat een heerlijke, absolute geen 13 in een dozijn, bak
Mooie bonus voor Max en Bottas. Iets om de wereldtitel voor te winnen. Erg fraai zonder spoilers. De AMG moet wel heel bruut zijn om dit te overtreffen.
Deze bak is veel natuurlijker vormgegeven dan bijvoorbeeld een LaFerrari.

Ik vind ‘em prachtig!
Ik vind hem minder mooi. Komt wat mij betreft niet in de buurt van de one-77.
Sorry ik zal het wel ergens gemist hebben maar mag je hiermee de weg op? Of is dit track-only?
Valkyrie is ook een helikopter
@reggie-boy_rood: en een roodharig figuurtje uit Clash of Clans
Ongetwijfeld heel indrukwekkend als het op prestaties aankomt, maar lang niet zo sexy als de Project Ons van Mercedes er misschien wel uit gaat zien:

http://www.carbuzz.com/resizeimg/imageshandler.ashx?w=640&h=480&url=http://db.carbuzz.com/images2/610000/2000/600/612674.jpg
@moveyourmind: de merc krijgt ook de vorm van een lemans racer.
Dus helaas niet zoals jij laat zien…
Geloof me: zo komt ‘ie er echt niet uit te zien ;)
Weet niet goed wat ik hier van moet denken. Absoluut een technisch hoogstandje en ik bejubel dat we zo’n voertuigen kunnen aanschouwen, maar zie je zoiets al op de openbare weg rijden?
Valkyrie was ook een prototype vliegtuig van de Amerikanen, deze auto doet hem alle eer aan. XB-70 Valkyrie. Helaas neergestort en een paar begeleidende vliegtuigen meegenomen…
@boomhauwer: kleine nuance, een begeleidende jet vloog door een fout de staart van de XB 70 eraf, lag dus niet aan het vliegtuig
De motor van Cosworth
Het KERS systeem door Rimac
De remmen van Alcon
De versnellingsbak door Ricardo
De carbon tub door multimatic
De aero ontwikkeling alsook de afstelling door Red Bull F1

Ja hoor, dit is echt een Aston Martin Pur Sang…

Mooi en cool en leuk en wat nog allemaal
Maar geen enkele van die wagens zal ooit even hard gereden worden als de gemiddelde Porsche cup car. En die kunnen we allemaal ook gewoon gaan kopen.

Ik sprak eens op francorchamps met een zeer bemiddelde eigenaar. Die zei waarom zou je hypercars (waar je geen km op durft zetten en om de paar weken een paar duizend euro aan detailing uit geeft) kopen als je op circuit als normale sterveling nog altijd sneller bent met een cupcar. Zijn auto’s van een miljoen waren een Miura en een Bentley blower.
De man had een punt
Wat een stomme koplampen. Het lijkt nu alsof de auto “er niet zo’n zin in heeft.”
@ekidey: Welke koplampen? Volgens mij zijn dat donker grijze stickers.
I like to play a little music, scares the hell out of them ;)
Ik wil hem zien als hij productie klaar is
Geniaal design als de productie auto net zo wordt als deze zou dat geweldig zijn. Zo hoort een hypercar eruit te zien, ze gaan met dit ontwerp een stapje verder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).