Pirelli: alleen Max verantwoordelijk voor wereldrace

Auteur: , 34 Reacties

Helaas voor de azijnplassers die de buitenaardse prestatie van Max toeschrijven aan zijn nieuwere banden, jullie hebben ongelijk.

Maxie maxie maxiemaxie!!!

En dat zeg ik niet, dat zegt Pirelli. Je weet wel, de leverancier van de banden in de Formule 1, die precies weten hoe het zit met slijtage en het eventuele voordeel dat je daarmee haalt. Volgens de Italiaanse bandenboer is de slijtage van full wets op een natte baan vrijwel volledig te verwaarlozen. Natuurlijk levert het wel íets aan voordeel op, maar niet in die mate waarop we Max door het veld zagen boenderen. Dat zeggen ze tegenover GPupdate, kijk maar.

Undoubtedly being on fresher tyres gave him a positive gap.
“It’s impossible to calculate it on a mathematical basis, as conditions were changing nearly lap-by-lap, and some of them were favourable on a higher tread, some on a lower one.
“What I can say is that no wet tyre showed critical wear during the race.
“All the rest was simply tied to a magical, masterful drive from Max.”

Let vooral even op dat laatste zinnetje, ‘a magical, masterful drive’. Steek die maar in je zak, Jacques… Over Villeneuve gesproken, heeft iemand toevallig al iets vernomen van deze Canadese beroepsklager?

Overigens hieronder voor de liefhebber een staatje van Pirelli, over het bandengebruik van zondag.

voor de liefhebber

En nu we het toch over banden hebben, er zit nog 1 Grand-Prix aan te komen, die in Abu Dhabi. Een regenrace lijkt daar niet echt tot de mogelijkheden te behoren, dus gaan we weer gewoon knallen op de slicks. En Pirelli heeft bekendgemaakt wie op welk rubber gaat rijden. Lewis Hamilton en Nico Rosberg doen het met dezelfde soorten rubber, namelijk vier sets van de soft, tweemaal de supersoft en zeven sets van de ultrasoft. Mooi om te beseffen dat in elk geval een van hen met deze combinatie wereldkampioen wordt. Want laten we niet vergeten dat dit seizoen in de laatste GP wordt beslist, spannend…

Red Bull gaat bandentechnisch iets behoudender te werk, Max en Ricciardo krijgen vijf sets soft, twee keer supersoft en zes keer ultrasoft mee de woestijn in. Ferrari tenslotte heeft alleen klagende zeurbanden meegenomen. Seriously!! We gaan het zien op 27 november, voor het allerlaatst dit mooie seizoen!

Komt er geen regen?

UPDATE: Op de vraag of iemand al iets had gehoord van Jaques Villeneuve kregen we al snel antwoord van @gwnbmw, dank daarvoor. Onze klaagcanadees vindt dat we allemaal een beetje moeten dimmen. Max met Senna vergelijken slaat helemaal nergens op, omdat er in Monaco in 1984 drie keer zoveel water op de baan lag… Bedankt voor je bijdrage Jaques!34 reacties

“Klagende zeurbanden.”
Thnks – ik kan er weer ff tegen.
ja, leave britney, ik bedoel max, alone
Mooi dat ook Pirelli erkent dat het zondag gewoon magisch was. Fenomenaal.
Na al die legendes; Andretti, Lauda, Luyendijk etc nu Pirelli ook. Magisch wat we hebben gezien jongens, magisch! Als je niet beter zou weten zou je denken dat Max in dienst is bij Hans Klok.
@str8six: eerder hans klok bij max
@keeper1: ik verwacht dat Hans Klok graag zou willen dat Max voor hem werkt en magische dingen doet met rubber(s)
@str8six: Hans Klok mag zijn schoenen nog niet eens poetsen ;).

Dat gezegd hebbende, komt er ook nog een artikel over de schoenenfabrikant dat het profiel van Max zijn schoenen te verwaarlozen was t.o.v. de rest? Kan er geen genoeg van krijgen.
@unknown234: Nee, niet weer een artikel over de schoenen van Max.
@mashell: heb toevallig vorige week een nieuw paar Nike air MAX binnengekregen. Pretty sweet.
Zaques zei op een Italiaanse site, ” de vergelijking met Senna ’84 slaat nergens op want er was 3 x zoveel water in Monaco” bron Twitter Autosprint

Villeneuve: “Verstappen come Senna? Stiamo calmi. Quando Senna ha vinto a Monaco c’era il triplo di acqua”

Miss dat er iemand Italiaans spreekt en het goed kan vertalen.
@rovadepo: Verstappen lijkt op Senna? Doe maar rustig. Senna had in Monaco 3 glazen water op.


… nee ik weet het niet; het zal wel iets zijn: Verstappen lijkt op Senna? Doe normaal. Er lag 3x zoveel water op Monaco circuit bij Senna.
@rovadepo: Verstappen met Senna vergelijken? Eerder Jezus, hij loopt drie keer zo snel over water.
Ere wie ere toekomt, en dat is in dit geval ene Max Verstappen. Echt mooi om te zien dat hij van alles en iedereen de credits krijgt die hij verdient.

Ik hoop dat Nicole Rosberg ( https://i.redd.it/ejistp9nvfxx.png ) straks ook de credits krijgt die hij verdient. Ik zie overal wel opmerkingen voorbij komen dat een eventuele titel niet komt door zijn klasse, maar door de autopech van Hamilton. Bullshit! Die man heeft er straks een goed seizoen opzitten en als hij met de meeste punten eindigt verdient hij die titel helemaal!
@edge:

Nicole?
@carmasterr: Klik anders even op de link die ik tussen haakjes heb gezet, dan snap je waar ik op doel ;)
@edge: Als Rosberg kampioen wordt, is hij een kampioen in een seizoen waar hij in een ongrijpbare auto heeft gereden. Hij heeft allen echte concurrentie gehad van zijn team maat.
Hij zal dan waaarschijnlijk een kampioen zijn zonder dat hij de meeste overwinningen heeft (hij staat nu gelijk met Ham). Hij heeft echter wel fouten gemaakt.
Hij is vaker ingehaald door auto’s die eigenlijk langzamer zijn.
Hij heeft weinig tot geen gevechten op de baan geleverd; iets wat je toch eigenlijk wel van een kampioen wil zien.
Echter, als Hamilton kampioen wordt, geldt bijna het zelfde. Enige verschil dat Hamilton zich vaker terug heeft moeten knokken en iets meer acties heeft laten zien.
De enige echte kampioen van dit seizoen is het Mercedes-team.
@edge: Wat is een vrouwennaam voor Jacues?
@exevium: Jacqueline … maar speciaal voor Jacques V hebben we een azijnzeik-koosnaampje: Jacques Vettel :)
Max werd derde.
Da’s geen eerste.
Wat een prutser is het eigenlijk.
@rob: Idd wederom een matige race, alleen P1 is interessant in wedstrijd verband.
Helaas gaan we Rosberg over 2 weken kampioen zien worden
@mrrallycross:
Achja, bombarderen we Max gewoon toch tot “morele” kampioen? Of kampioen petjes-drager. Of kampioen derdes worden.
Als dat je teleurstelling doet wegnemen.
@Rob: peoples Champ
Zoals mijn 3 jarige dochter het zegt goed gedaan max
Gilles Villeneuve, legende nog altijd vereerd, neen, HEILIG verklaard door de tifosi (ultiem fanatieke aanhangers van het Ferrari team) en vader van Jacques zou zich in zijn graf omdraaien over de uitspraken van zoon.
Wat een lullo; hoeveelheid water? Heeft die zak patat het nagemeten ofzo?

Ik denk dat het komt omdat Max “het” heeft wat Gilles ook had, dat magische, de ene keer de wagen balanceren als een ballerina, om vervolgens net over het randje te gaan en het dan toch te redden.
Max’ stijl is er een van gretigheid, een niet te stillen honger om te racen, iemand zette een uitspraak van Senna onlangs zeer treffend neer : If you’ re not going for a gap which doesn’t exist, you are not a real racing driver.
Hshaha, Jacq heeft helemaal gelijk. Je kan inderdaad Senna niet vergelijken met Max. Max heeft nog helemaal niets bereikt.
@dillinger2016: Ze vergelijken hem met Senna qua stijl, of talent volgens hun inschatting dat is iets anders dan overwinningen en dergelijke vergelijken. Dat kan ook, en in dat geval heeft Verstappen nog niet veel bereikt en is Schumacher 2 keer beter dan Senna.. Het is maar hoe je het bekijkt.

Persoonlijk vind ik dit allemaal geneuzel, Senna was Senna, Max is Max.. ik geniet gewoon van de races zoals ik al decennia doe.
Ik vind dat de kwaliteiten van Brunno Senna behoorlijk worden overdreven. Zo goed was hij niet. Bovendien was hij pas 1 jaar oud in 1984, dus een regenrace rijden in Monaco lijkt me vrijwel uitgesloten.
Wel geween van Villeneuve om even Monaco te noemen, het enige weekend dat Max dit jaar helemaal verprutst heeft.
En toch heeft Jaques Villeneuve zeker wel een punt, de banden waren in die tijd echt vele malen minder en ook de kwaliteit van het asfalt, tegenwoordig wordt het water vele malen beter afgevoerd.
@bofkont: toch zijn het dezelde soort auto s die over hezelfde circuit moeten dus in principe zou het niks uit moeten maken
@cthijs: Tja de rest is nog slechter kunnen we dan concluderen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).