Polaris Slingshot: fun op drie wielen

Auteur: , 13 Reacties

Hij is er! De Morgan Three Weeler voor mensen die geen corduroy broek in hun kast hebben hangen.

Polaris, de Amerikaanse bouwer van sneeuwmobielen en eigenaar van Victory en Indian Motorcycles, heeft een scherp sturend asfaltspeeltje op de markt gezet. Althans, dat beweren ze zelf. De driewieler is gebouwd rond een stalen buizenframe en heeft een 2.4-liter viercilinder als hart, goed voor 173 pk bij 6.200 tpm en 225 Newtonmeter bij 4.700 tpm. Hoe snel de met kunststof aangeklede Slingshot naar 100 km/u katapulteert is overigens niet bekend gemaakt.

Een automaat is niet beschikbaar, want schakelen kan alleen via een vijftraps handbak, die de aandrijfkracht via een riemaandrijving naar het 18 inch achterwiel brengt (20-inch optioneel). Verder is het voor een lichtgewicht driewieler (755 kg) geen spartaanse bedoening. Er is een 4,3 inch LCD-schermpje aanwezig, evenals zes speakers, een achteruitkijkcamera, USB-aansluiting en bluetooth-connectiviteit. ESP, ABS en LED-achterlichten ontbreken evenmin.

Licht, qua motor niet onderbemeten, en met een aanschafprijs van $20.000 (€14.885) ook niet bepaald prijzig. Enig nadeel is dat ‘ie overkomt als een mix tussen een badkuip en Megatron. Maar als je maximaal van de elementen wil genieten in een tweezitter die slechts 12,7 cm van de grond af staat, dan heb je hier waarschijnlijk een goede kandidaat aan. Of ze hem ook in Europa gaan leveren is nog niet bekend.

Benieuwd hoe dat er op bewegende beelden uitziet? Check de video van deze rappe driewieler HIER.13 reacties

Tja, dit of een Morgan?


Gaat nu een Corduroy broek kopen..
Nou heb ik al geen voorkeur voor 3-wielers, maar deze maakt het nog een stuk makkelijker om 3-wielers te haten. Wat een gedrocht..
Als dit soort auto’s aan populariteit winnen, mag Peugeot de 20Cup wel in productie nemen. Dat vind ik echt een mooie driewieler.

http://archive.cardesignnews.com/news/2005/050801whats-new/images/peugeot-20cup01s.jpg

Deze heeft teveel lijnen en het komt nogal geforceerd over.

corduroy ribbroek is een pleonasme trouwens.
Gokje: 0-100: 755kg/173pk=ongeveer 4,4 seconden
Mijn eerste gedachte: de KTM Y-bow!
@bastiaangt: X-Bow hoop ik dan toch. Vrijwel alle moderne driewielers hebben wel iets van elkaar weg, veel ruimte voor design hebben ze niet.
@mclarenf1lm: Bewuste fout: een X heeft 4 poten en een X-Bow 4 wielen. Dit is toch echt een 3-wieler, dus Y-Bow is een veel betere naam. ;-)
@bastiaangt: Leuk gevonden, alleen jammer dat KTM “hip” spelt en eigenlijk crossbow bedoelde maar ja, dat is KTM zijn probleem.
Fun voor je medeweggebruikers ja. Wat ziet dit er infantiel uit zeg!
Hm, ik vind hem niet slecht, maar die twee lampjes in het midden verpesten het nogal. Als je daar de kap gewoon doortrekt zou hij een stuk mooier worden.
Er is al een Morgan Three Wheeler voor mensen die geen corduroy broek in de kast hebben genaamd: Campagna T-rex. Keuze snel gemaakt lijkt mij :)
Wat moet je in vredesnaam met rolbeugels als je geen gordels hebt?
Ik vraag mij ook af of dat aangenaam drift :/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).