Polaris Slingshot driewieler: een nuttige toevoeging?

Auteur: , 12 Reacties

De laatste jaren schieten de kleine Spartaanse lichtgewicht autootjes als paddestoelen uit de grond. Ook Polaris komt met een eigen scheurmuis, de Slingshot, waarbij zelfs op het aantal wielen is bespaard.

De Amerikaanse fabrikant van onder meer motorfietsen, off-road-vooertuigen en sneeuwmobielen zagen we kortgeleden al opduiken in het kader van de luchtloze band, maar het schijnt dat er nog wel plek voor een extra product is in de portfolio. De patentschetsen die via Asphalt and Rubber tot ons kwamen tonen een vinnige, grootgevelgde driewieler.

Anders dan bij Morgan is het design scherp, eigentijds, en geenszins retro. Ook zal er een veel zwaarder blok in komen te liggen. Waar de Britse Threewheeler het moet stellen met een bullige V-Twin, opteren de Amerikanen voor een atmosferische Ford 2.4 vierpitter met zo’n 200 pk. De vergelijking met Campagna komt al snel boven borrelen.

Zodra er meer bekend wordt dan deze zwart-wit-plaatjes laten we het weten!12 reacties

Ik ben benieuwd naar de prestaties hiervan die zullen best mooi zijn. Persoonlijk heb ik niet zo veel met moderne (en oude) driewielers, ik houd het liever bij 4 en 2 wielen.
Toch liever zo’n Morgan. Vind ik echt een cool ding. Zeker met al die verschillende paintjobs. Dit is net een Jetski met wielen. Vind het niet echt mooi.
Geeft mij de hayabus powerd T-rex van Campagna maar. Ziet er leuker uit. En verwacht ook dat deze car-powered trike het aflegt tegen een bike-powered trike.
Geen relatie met KTM? Design lijkt op de X-bow gebaseerd te zijn.
leuk maare ze opperen een ford 2.4 met 200 pk??? is de 1.6 ecoboost niet veel beter voor deze fiets ,ach ze zien wel.
Ziet eruit als een opgevoerde Babboe City
Het lijkt wel een manke KTM X-Bow
Pas als ik in ‘huize avondrood’ woon rij ik op weg naar klaverjassen en een jonge klare op een driewieler.
Eerder niet.
badkuip op wielen?
Dit doet me niets, zit te veel X-bow design in. En de motor is veel, veel, veel te zwaar voor zo’n dingetje.

Er zijn veel leukere trikes te vinden, zo’n blackjack zero met een guzzi in het vooronder.
Of de diamondback http://diamondbackdivision.com/auto-specs/ als je rwd wilt.
te zwaar als in te krachtig niet per se qua massa
Tuurlijk nuttige toevoeging. Vind het wel een lelijk ding, soort kruising tussen een F117 en een gehandicapte krab, maar driewielers zijn altijd welkom. Ik verwacht dat in de toekomst alle stadswagentjes op drie wielen zullen rijden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).