Politie bevrijdt puppy uit Amsterdamse kofferbak

Auteur: , 58 Reacties

De twee maanden oude puppy zat al een tijdje vast in de kofferbak. Zonder water verbleef het dier tussen zijn eigen uitwerpselen. Maar wat gebeurt er na zo'n voorval met het beestje?

koffer

Wel nu, na betaling van een boete van 500 Euro is die weer onveilig terug in handen van de eigenaren die ‘m in de kofferbak opsloten. De politie geeft op haar Facebook-pagina aan dat zij dat ook geen oplossing vonden waar ze een goed gevoel bij kregen, maar de rechter heeft deze strafmaat nu eenmaal bepaald en daar hebben ze zich aan te houden.

“We zijn er van overtuigd dat we een goed baasje hadden kunnen vinden als we dit hadden kunnen en mogen doen. Zelfs in het bureau was nog wel een plekje. Maar er zijn nu eenmaal regels die wij niet kunnen en mogen negeren.”

bak

De reacties op het verwaarloosde beestje zijn voorspelbaar, in navolging van Geert noemen velen de rechtbank nep. Esther Fenneman-de Jong bijvoorbeeld houdt wel van mensen oplsuiten het principe oog-om-oog-tand-om-tand:

“Ik zou deze mensen heel graag op willen sluiten achter in de kofferbak bah wat een nare mensen!!! Achterlijke wetten in Nederland neem voorbeeld in Amerika waar ze een flinke cel straf krijgen!!”

Dam Lensink is fan van guns:

“Ik snap niet dat de hond terug gaat naar de eigenaar! en 500 euro is nog te weinig. [drie emoticons van een pistool]”

Kortom, het sentiment is duidelijk. Save the dawgz.58 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Eigenaar was een Engelsman. Toen hij bij z’n auto aankwam en de politie zag staan vroeg ie: “Who let the dogs out?! Who? Who? Who? Who?”

Ja mensen, beter dan dat wordt het niet vandaag….
@Rick-dos: Wacht gerust op lincoln..
Eigenaar in de kofferbak, auto exporteren naar Death Vally (USA) en wachten maar ……….
brandstapel
@bpc: Hot dog ?
Wat sneu zeg voor dat beestje. Aan het probleem kan je niet veel doen. Maar oh oh wat een harteloze mensen lopen hier op de wereld rond.
@clarkson:

Kippen koeien en varkens zijn er door jou veeeeeeel slechter aan toe ..
@lincoln: Heerlijk! leg maar op mn bord. Zolang ze maar niet dagen in de kofferbak hebben gelegen.
@clarkson: nee hun hele leven in een te klein hok of kooitje in hun eigen stront
@suheyl: en hoe denk je dan over de massale destructie van de bladluis?
@rhellema: slapeloze nachten van
Hondenmishandeling is altijd fout. Ik snap dat echt niet. Echt…

Iets anders: “De politie geeft op haar Facebook-pagina aan dat zei dat ook geen oplossing vonden”. Seriously: ‘zei’?!
@nemus: Hahaha, inderdaad, dat is wel een klein blundertje, maar ik denk dat je er van uit kan haan dat de heren van Autoblog dit niet bewust zo opgeschreven hebben.
@nemus:

Oplossingspercentage van de NL politie is 2% ofzo ..

Doen niet echt aan oplossingen zeg maar ..
@lincoln: alsof jouw bijdrages alhier dat wel doen…
@rhellema: doet er niet toe, we hebben het hier over “de politie”
@raceface: ja, en?
@rhellema: dat het water hier achter het huis nat is.
@lincoln: Ze hebben dit maar mooi opgelost :)
@nemus: @granlusso: acht uur kwam simpelweg te vroeg vanochtend. Ik zag het ook vrijwel direct na het posten van dit bericht. Dus dat was gelijk een ‘NOOOOOOOOOOOOOOOOOO bijdehandte reaguurders hebben een field day’. Meteen aangepast, maar op de apps duurt het dan even voordat er een nieuwe versie geladen wordt…
Nederland, rechtssysteem … laat maar.
@e21e30: Ik zou zeggen overtreed de wet en dan kom je er achter …
Het is inderdaad krom, maar de opmerking van Geert is al helemaal verwerpelijk.
@flatsix010: Wat heeft Geert Wilders hiermee te maken? Met deze reactie maak je je in mijn ogen belachelijker dan Wilders…
@dannyvdberg:
“De reacties op het verwaarloosde beestje zijn voorspelbaar, in navolging van Geert noemen velen de rechtbank nep.”

Het staat in de tekst. Het staat er echt. Moet je wel lezen natuurlijk maar het staat er wel…
@dannyvdberg: Geert niets het waren waarschijnlijk weer die ………… :)
Uiteraard is het totale waanzin dat die hond terug gaat naar de eigenaren, maar die Facebook reacties zijn toch ook altijd om te huilen. “100 jaar de cel in!!!!! Ze moeten dood!!!!! Ik steek ze in de fik!!!!” Enzovoort, vooral het aantal uitroeptekens is denk ik belangrijk op Facebook.
@granlusso:

Net autoblog ..
Als het over een AMG badge gaat ..
@lincoln: Je haat wat je niet kan krijgen
@granlusso: Facebook?
Zoals Wilders het gisteren treffend verwoordde, ” dit land is ziek”, de reden hiervan laat zich raden.
@toniominestrone: euh, nee, ik kom er even niet op?
@pomoek: Last van de struisvogel ziekte?
@toniominestrone: Last van geen gedachten kunnen lezen.
@toniominestrone: Ja hij kan het weten hij ziet er wel heel erg ziekjes uit :)
Ken iemand die een goudvis heeft opgesloten in een vissenkom ..
@lincoln: Wat een monster …Ik ken iemand die ze door spoelt in de wc !!
Oh ja want dit is ineens heel zielig, maar dat er dagelijks duizenden gezonde onschuldige varkens in vrachtwagens worden afgevoerd richting executie wordt als normaal beschouwd.
@alcantara: omdat die tegenwoordig beter vervoerd worden dan ik in de trein een week geleden
@328ci: Ja maar jij kon het navertellen .
@alcantara: maar daarvoor sluiten we maar al te graag onze ogen. Dieren voor consumptie is niet zielig maar wanneer een kangoeroe een tik krijgt komt de dierenactivist bij sommigen ineens naar boven.
Dit kan echt niet. Maar als ik voor 5 min ff mijn eten bij elkaar zoek in de supermarkt en mijn hond zit achter in de auto te wachten (Vulva 240 estate) word ik ook al lelijk aan gekeken. En dan is het nog niet eens warm buiten.
@kennone: misschien ligt dat er meer aan hoe jij er uitziet..
@pinut187: Nee dat kan het echt niet zijn. Want als vooral hele mooie vrouwen mij zien lopen beginnen ze allemaal te glimlachen en te blozen
Sneu voor zo’n hond. Dat ie in een klein hokje wordt opgesloten. Tussen zijn eigen poep. Het is geen kip! Of een varken! Of een koe! Want die zijn dat gewend. En lekker. Tenslotte. Maar een hond die je zoiets niet aan.

Handig van de politie om dit op het internet te zetten. Meteen een storm aan anti rechtstaat reacties vanuit de onderbuik. Misschien daar volgende keer niet 1 maar 2 minuten over nadenken?
@pomoek: een oplossing was de hond vervangen met een afgerichte vechthond met de commando dat is mijn hond niet in 20 talen .

De kofferbak weer sluiten en wachten totdat de eigenaar van de hond de kofferbak opent om te zeggen hé dat is mijn hond niet.
Afschieten dat tuig.
@dutchdriftking: zo dat is pas beschaafd :)
Vermeldt voor de volledigheid waar een “tijdje vast” daadwerkelijk op neer komt want het suggereert dat dit langdurig was en dus duidt op moedwillige dierenmishandeling. Maar op de foto zie ik slechts één drol en nergens urinevlekken waaruit ik, met mijn deerstalker pet op, denk te kunnen opmaken dat dit maar voor korte tijd was. Dat dit desondanks voor het diertje geen wenselijke situatie is zie ik ook wel in maar het ontstaan ervan zou best kunnen liggen in een onschuldige door onwetendheid ingegeven beslissing misschien van iemand die voor het eerst een hond in huis neemt, of heel eventjes niet zoals in dit geval.
@sezz: de foto suggereert dat dit inderdaad geen dagen of zelfs maar uren geduurd heeft. Ik vraag me af hoeveel puppies er niet veel langer onder vergelijkbare omstandigheden thuis in de “ren” of “box” zitten?
Dat de kofferbak is opengemaakt om de gezondheid van de hond vast te stellen kan ik nog begrijpen maar de boete van €500 is behoorlijk ongepast.
Het gejammer van mensen dat de hond niet meer teruggeven had mogen worden en de boete veel te laag is een teken van wat er misgaat in de huidige maatschappij. Een ander moet voor de kleinste overtredingen enorm zwaar gestraft worden. Als je dat echt vindt moet je ook zeuren als je €300 boete krijgt voor 5 km/h te snel, je auto door de schredder gaat voor foutparkeren en als je een aflevering van “The Grand Tour” download je daarvoor 3 jaar mag brommen. Op zo’n maatschappij zit ik eigenlijk niet te wachten.
@mashell: Probleem tegenwoordig is dat men niet bezig is het eigen gelijk met onderbouwde argumenten te rechtvaardigen maar uitsluitend dat van de ander met geloofwaardige drogredeneringen te verwerpen, zo wordt een situatie gecreëerd waar men zeker weet wat men niet wil maar niet in staat is oplossing of realistisch alternatief te bedenken.
Autogerelateerde vraag [kuch ;) ]. Wat voor auto was het?
@dare2think: Als auto liefhebbers hebben we daar niet bij stil gestaan waarschijnlijk is de kofferbak ook nog eens opengebroken .
@dare2think: ha mooi!
Sarcasme off
Ook in dit geval zijn de wetten gewoon bizar slecht. Die moeten gewoon aangepast worden. Dat kunnen beleidsambtenaren en figuren bij justitie en het rechterlijk apparaat wel eng vinden, veranderingen, maar ze zijn echt hoognodig.
Ik vind dat de eigenaren van deze hond de hond moeten inleveren, voor altijd. Daarbij een boete van 5000 euro en 2 maanden celstraf waarvan 2 weken geïsoleerd.
@kempenaer: en wat doen we dan met iemand die een baby een half uur op een achterbank in een auto laat zitten? €100.000 boete, 3x levenslang waarvan 2x in eenzame opsluiting? Is dat goed voor de baby? Het is makkelijk roepen om zware straffen maar daar krijg je uiteindelijk wel een nare politiestaat van.
Ik heb het gevoel dat een ieder die op straat ligt en aan lager wal is geraakt het moet afleggen tegen een viervoeter die krijgt wel onderdak en eten van mensen.

Een dakloze is een paria en mag het zelf uitzoeken…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).