Politie Dubai rolt vanaf nu in een Lamborghini Aventador

Auteur: , 33 Reacties

In het weelderige Dubai krijgen criminelen te maken met een geduchte tegenstander. De politie wordt daar uitgerust met een freakin' Lamborghini Aventador LP700-4.

Politiekorpsen die ter promotie en vermaak een supercar aankleden met stickers en zwaailampen, dat kennen we nou wel. Zelden worden dergelijke auto’s ook echt gebruikt, zoals de Italiaanse popo en hun Lamborghini Gallardo’s dat doen. Maar in Dubai overtreffen ze nu even alles en iedereen door een witte Lamborghini Aventador op te nemen in de vloot. Een prima match voor de talloze supercars – al dan niet getuned- van rijke expats, oliedollardudes en witte jurken in de financiële wereld.

Riep daar iemand hoax? Ja, dat was ook onze eerste gedachten, ware het niet dat de politie van Dubai onlangs al heeft aangekondigd dat ze “snellere auto’s” zouden inzetten. Ook deze tweet van @DubaiPoliceHQ, een geverifieerd account, zegt ons dat het ze menens is: bad boys in Dubai hebben straks een 700 pk tellend, met vleugeldeuren uitgerust probleem.

De eerste foto’s van de gloednieuwe patrouillewagen (of zouden ze hem in beslag hebben genomen?) druppelen inmiddels het internet op. Bekijk ze HIER.33 reacties

Hoe herken je de politie daar eigenlijk? Hebben die een groene jurk aan met een gouden badge ofzo?!
@roberto: in Dubai hebben de politieagenten gewoon een broek en soort blouse aan (inderdaad wel groen). Overigens zijn de agenten meestal geen E miratis maar komen ze uit Yemen.
Waarom zo’n dure auto dan? Voor minder zijn er bijna net zulke snelle auto’s te koop. Die lui zijn niet goed weis
@benenwagen: Dat zijn er wel meer niet daar. Leuk bedacht toch, lijkt me dat je je wel even 2 x bedenkt voor je de benen neemt
@benenwagen: idd, daarbij zouden ze hier nooit iemand mee achterin kunnen nemen mocht dat nodig zijn. Koop voor dat geld een paar porsches ofzo (tijd dat ze dat in nederland ook weer eens doen)
Maar dacht dat mensen daar niet echt een gewoonte hadden voor de politie weg te rennen gezien de hoge straffen die daar op staan?
@darkpluisje: Tis wel nummer 8 dus er is ook flink geld gaan zitten in de nummerplaat ? :P
@darkpluisje: ik weet niet van dubai hoe dat precies zit, maar in kuwait ben je harder de lul als ze je aan de kant zetten (voor iets als straat racen) bijvoorbeeld dan als je de benen neemt. in kuwait mogen ze namelijk niet langer dan 10 minuten een achtervolging inzetten. Zoals ik al zij geen idee hoe dat in dubai is…
@darkpluisje:
Wie zou je mee willen nemen? Je schoonmoeder?

Als ze iemand aangehouden hebben, wachten ze gewoon totdat het busje er is (net zoals in NL)
@benenwagen: iedreen krijgt daar automatisch geld voor de dikste bakken en ze krijgen ook nog een gratis landcruser. Of cayene
@benenwagen: zoals?
Vraag me af hoe lang het duurt voordat iemand crasht in deze lambo.
In kuwait hebbben ze al langer zulke dingen, ik zie ze daar regelmatig met zr1, shelby’s, een f12 cts-v’s etc etc zijn welliswaar undercover autos maar alsnog ze hebben ze wel
@spykerboy: in NL rijden we ook gewoon BMW M5 undercover..
@zender: ja klopt, bij mij kwam er een keer een achtervolging voor bij op de snelweg, en daar reden ook van dat soort undercover auto’s bij. Ook een e63 volgens mij
Heb toch nog steeds mijn twijfels. Er hangt namelijk een verschrikkelijk duur kenteken op deze wagen. Lijkt me onlogisch dat de politie ook nog eens een paar ton gaat uitgeven aan een kenteken.
Zo vreemd is dit niet, de brandweer in Dubai heeft ook meerdere Corvette’s rondrijden die als eerste weggestuurd worden naar een brand of ongeluk. Kort geleden heeft de politie ook meerdere Camarro’s in dienst genomen en ze rijden normaal met dikke BMW 5 series / M5’s. De kentekenplaten worden uitgegeven door de overheid dus waarschijnlijk hoeft de politie weinig tot niks te betalen voor het kenteken, die plaat is overigens wel anders dan de normale kentekenplaten in Dubai, die hebben geen groene balk links.
@fejjie: dit is een speciale kentekenplaat voor politievoertuigen. Gewone auto’s hebben een witte plaat met zwarte letters.
Hoezo voorbeeldfunctie voor de maatschappij?
Niet echt, marketing..
De marketing afdeling van Lamborghini doet dezelfde truc nog eens over.
Ik zie ze daarin toch nog geen achtervolging doen. Het is namelijk nogal duur als je een Aventador in de prak rijdt. En dan moet je het nog aan je baas gaan uitleggen :S
En dan nog een millie voor de nummerplaat #8


http://www.autoblog.nl/bizar-de-tien-duurste-kentekenplaten-ooit
Wel te hopen dat de dienders daar over een betere wagenbeheersing beschikken dan hier.
Hier kunnen ze amper een touran op de weg houden….
Voor de huilers over de kosten, who gives a fuck. Niet ons belastinggeld en die lui kunnen toch niet meer lachen van de kwartjes….
Logisch! In een land waar de instap Benz een 500 is kan je niet met een C180 als politie aan komen.
hmm, dat ding is allesbehalve praktisch is om als politieauto gebruikt te worden. Lijkt mij meer een stunt om die automobilist bang te maken.
Word liever aan de kant gezet door een lambo popo dan door zo’n VW Golf/Touaran bleeehhh
Hoe zit het daar met het tinten van ramen? Geen regels daarvoor? Doen wat je wil?
@e550: Yep, in Dubai hebben ze hier geen regels voor. Heb zelfs auto’s zien rijden met stickers over de volledige voor en zijruiten En als de temperatuur zomers regelmatig richting 50 graden gaat ben je blij dat je zwaar getinte ruiten hebt;)
@Rice09: in Dubai zijn er wel degelijk regels voor window tinting. De officiële regel is dat je je zij en achterruiten een maximale tint van 30% mogen hebben. Bij de jaarlijkse keuring (soort van APK maar stuk minder streng) wordt hier ook naar gekeken maar vaak wordt er een oogje dichtgeknepen. Je kunt hier trouwens op elke hoek van de straat (zelfs tijden het boodschappen doen) je ramen laten tinten vanaf ca. 70 euro (voor de hele auto), maar dan heb je wel slechte kwaliteit.
@skendel: Net zoals in Nederland dus. Je ziet in Dubai namelijk veel auto’s met getint glas. Zelfs de voorruit is pikzwart.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).