Citroën DS Wild Rubis draait je scherm op

Auteur: , 42 Reacties

De nieuwste toevoeging aan de DS-lijn van Citroën is een SUV, en moet vooral Chinezen blij maken.

De DS Wild Rubis is de voorbode op wat straks – na de DS3, DS4, DS5 en DS Numéro 9 – de nieuwste DS wordt (DSX?). Het is een plug-in hybrid geworden, en de Fransen hebben hem volgepropt met innovatieve snufjes, zeggen ze zelfs. Details worden echter niet vrijgegeven, Citroën richt zich volledig op de styling.

De 4,7 meter lange, 1,95 meter brede en 1,59 meter hoge SUV heeft een wielbasis van 2,9 meter en is op 21-inch glimvelgen gezet. Glimmen is ook iets dat de verchroomde accenten op de zijkant doen, evenals de dakdragers die achteraan doorlopen tot in de carrosserie.

Citroën DS Wild Rubis

De koplampen van de DS Wild Rubis bestaan uit een aantal LED-modules en worden omlijst door een richtingaanwijzer. Ze ‘verdwijnen’ ook een stukje achter de breed uitlopende grille. Het chroomwerk komt ook weer terug in, of juist om de achterlichten en het lichtgevende DS-logo. Blinqué-blinqué!

There we have it, een robijnrode concept-SUV waar volgend jaar een productiemodel van op de markt moet verschijnen, en waarvan het nog helemaal niet zeker is of hij ooit naar Europa komt. Eerst is China aan de beurt. Laat ons even weten of je de Wild Rubis een toevoeging aan het Nederlandse straatbeeld zou vinden aan de hand van deze megagallery, of het toch maar Wild Rubbish vindt.

UPDATE: hij krijgt 295 pk, 4X4, en een elektromtor. Groen7.nl heeft de details.42 reacties

Nice!!!!! laat maar komen, en het liefst zo ongewijzigd mogelijk.
Die voorkant vind ik gaaf, de zijkant vind ik achterlijk en de achterkant is ook goed, maar dan vind ik het wel weer jammer dat zoiets excentrieks niet naar Nederland komt.
Yes! Citroen begint weer met waar ze mee begonnen, sublieme apart gestylde voitures!
@MrH: eindelijk weer excentrieke auto’s.
Rubis=rubbish
@bsxc2: goede argumentatie.
Best een sjiek ding. Wel opmerkelijk dat er werkelijk nergens een citroen logo te zien is. Wordt DS de merknaam in China? Of doet Citroen dit altijd met haar DS-conceptcars?
@erce: als ik me niet vergis hebben de huidige Citroën DS modellen ook geen normaal Citroën logo, maar alleen het DS logo dat ook hierop te zien is.
@erce: Ook de DS modellen op straathebben alleen DS logo’s:) Volgens mij staan alleen in de naafkappen de Citroën logo’s.
@dragspert: De DS3, DS4, DS5 en DS9 (inclusief de concepts) hebben allemaal de dubbele citroen chevron in de neus. Deze DS Wild Rubis niet.
@erce: DS wordt luxedivisie in China, met eigen dealers…
Zeer geslaagd wat mij betreft!
@ferrariaron: helemaal mee eens Aron!
Geweldig hoe Citroën zo veel lef heeft om hun ontwerpers volledig vrij te laten. Zo maak je dit soort mooie auto’s
Zeer Zeer WAUW ….. ik hou van de designtaal van Double Chevron, duidelijk ook wat nieuwe elementen in belijning voor de ds lijn … wordt een mooien toekomst!!
Niet zo mooi als de DS5, maar veel mooier dan een Q3/Q5!
Waarom zouden alleen Chinezen er blij van moeten worden? Ik zie hier al genoeg mensen die er blij van worden. Ik ben er zeker weten een van!
MOOOOOOOOI
Citroën heeft een goede zet gezet met de ds lijn! Tot nu toe vind ik ze allemaal geslaagd
Whahaha ik verwachtte een mooie elegante sedan, komen ze met dit gedrocht! ROFL!

Naar China en nooit meer terug ermee..
Ziet er best leuk uit, maar ik had een sierlijke megasedan verwacht die ze DS6 konden noemen
Wat een gedrocht, zelfs kekke lampjes en een streepje chroom kan dat niet verhullen.
Vreemd, veel chroom staat eigenlijk nooit mooi, maar dit smoelt toch wel erg goed. Laat maar komen!
Met 159 cm hoogte aan de lage kant voor een suv, meer een cross-over formaat lijkt het
Ik vind SUV’s idiote rotdingen maar dit heeft (samen met alles wat Range Rover maakt) potentie om gewoon een fraaie, stoere auto te zijn!
En een kleine toevoeging:
Tijd voor Citroën om met de DS-lijn een nieuwe poging op de Amerikaanse markt te gaan wagen?
Beetje druk ontwerp. Op zich is de basis best OK, maar al die vouwtjes en lijntjes… niet helemaal mijn ding.

Zou me trouwens niks verbazen als dit ding, net als de C4 Aircross, op de Mitsubishi ASX is gebaseerd.
@potver7: die hebben een wielbasis van 2,67 meter en deze 2,90 meter. Denk dat dit toch wel een ander platform is gezien het verschil in grootte.
@pier: ik zie het ja. Kan ook een ietsje opgerekt chassis van de DS5/Peug 508 zijn.
Niet alleen de Chinezen, ook Franse hoogwaardigheidsbekleders. Die moeten zich na de Vel Satis in en uit onhandig lage staatsiesedans wurmen, en dat op hun leeftijd. Ik kan me voorstellen dat juist in die kringen een zucht van verlichting opgaat.
Vind ‘m zeker wel wat hebben maar met een sierlijke C6 of originele DS opvolger heeft ’t natuurlijk niets te maken.
Nou, mooi, jammer dat t waarschijnlijk een plugin hybrid wordt, had toch liever iets met echt power, een keer die de X serie van BMW of Q serie van Audi vernietigt :) maarja dat zal niet aan Citroën de taak zijn, hopelijk komt wel de THP200 minstens erin terug… of een THP300 :D
@jopk1992: Meestal zijn die plugin hybrids alleen voor in de concepts, iets met toekomstvisie me dunkt. Ik hoop en denk dat de motorisering gewoon benzine/diesel wordt.
Heeft wat weg van een evoque met DS styling. Vind hem minder geslaagd dan bv de ds4 / ds5
Dit is de eerste DS die me wat tegenvalt. Vooral de voorkant vind ik niet passen bij de rest van het gamma…

Apart is het wel, maar ik mis de dubbele chevron.
@Carreza:
Hij is dan ook echt voor de blingchinees bedoeld.
Mocht er een EU versie van komen dan zal hij net als de rest van de DS lijn gewoon de Double Chevron krijgen en zal dat chroom op de neus zeker minder worden.
Voor zover ik SUV’s mooi vind, kan ik deze wel waarderen.
Ik denk dat ze er hier meer van kunnen verkopen dan van de DS9. Zelfs al zou die beter zijn dan zijn directe concurrenten dan koopt de grijzepakken club hem hier nog niet.
zie ik daar nu een stukje lijm?? bij het DS logo op foto 22.
http://www.autoblog.nl/gallery/Citroen/DS_Wild_Rubis_Concept/citroen-ds-wild-rubis-022.jpg
Ze menen het blijkbaar bij Citroën met dat nieuwe chromé-front – zie ook de DS9-teaser.
Best wel fraaie bling-bling, maar de huidige DS-look met de double chevron-welving geeft de wagens toch meer die unieke citroën-identiteit.

Benieuwd ook wat techniek ze hier gaan inlepelen: eigen PSA hybride/diesel-motorisering, Mitsjibisji 4×4-techniek of wordt het wat uit de schappen van GM, nu die een pakketje aandelen hebben?

GM mag dan ook wel eens z’n schouders onder Citroën zetten en die terug op de amerikaanse markt zetten. Deze DSX en bij uitbreiding de hele DS-reeks lijken mij dan een meer dan mooi visitekaartje – en de Amerikanen zijn zelf vragende partij naar Citroëns.
Wat een hoop plaatjes van een buitensporig van chroom voorziene appelflap. Die komen we hier over 10jaar hopelijk weer tegen als vergeten conceptmodel :-)
Lekkere wagen dit! als deze naar Europa komt kan deze Fransoos volgens mij toch redelijk wat duitse wagens pijn doen.

Laat maar komen!
Heel tof. Ik denk dat ze in China deze lijn heel hoog willen positioneren en daarom het Citroen logo hebben weggelaten en gekozen hebben om het alleen als DS te presenteren. Met deze en de Numero 9 kunnen ze daar echt wel flink gaan scoren. Ik denk dat beiden niet voor de europese markt bedoeld zijn.
Ziet er aan de buitenkant heel super uit. Zijn er ook foto’s van het interieur, want ook die beleving telt zeker mee. Ik hoop dat deze Wild Rubis t.z.t. naar Europa gaat komen om hier het straatbeeld samen met de DS4 en zeker ook de DS5 te pimpen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).