Politie Dubai zet LaFerrari aan de kant [video]

Auteur: , 33 Reacties

Nee, niet door de fonkelnieuwe Aventador van de Emirati 5-0, maar door een lullig 5 Serie'tje. Hoe durven ze.. "It's a Ferrari! It's a Ferrari!"

Ferrari LaFerrari in de woestijn

Dat de LaFerrari zo kort na zijn onthulling al zo ver buiten Maranello rijdt mag een verrassing heten. Normaalgesproken verlaten dit soort producten Italië pas veel later, maar misschien dat een vermogende klant heel erg ongeduldig was. Ferrari’s nieuwste hypercar rijdt dan weliswaar in volle camouflage rond, er zit al wel een Dubai-kenteken op.

De aparte verschijning was kennelijk voldoende voor de lokale dienders om de berijders even aan een onderzoekje te onderwerpen. Hierdoor moet de miljoenenwagen wel even een doodlopend rotstraatje inrijden, waar zijn flinke draaicirkel hem aardig parten speelt.

In de video is de controle net afgelopen, maar HIER staan foto’s van de staandehouding van de Ferrari met het rode interieur:

Wist je trouwens dat Dubai naast de Aventador ook een Ferrari aan zijn wagenpark gaat toevoegen? Welke het wordt is nog niet duidelijk, maar we denken niet dat het een LaFerrari wordt. Er zijn grenzen, zelfs in Dubai…
33 reacties

Vette bak!!
Valt me nu eigenlijk pas op hoe verschrikkelijk groot die spiegels zijn… Niet erg charmant..
Nee, geen LaFerrari maar een FF! Ook niet erg.
Nieuws. Na enkele #Lamborghini’s #Aventador heeft de politie in #Dubai nu ook een #Ferrari FF in dienst genomen.
CARROS Magazine (@carrosmagazine)

@sportstand: Misschien dat je het artikel best nog eens leest.
@fejjie: Hoezo? De nieuwe politieauto is een FF en geen LaFerrari. Het artikel gaat inderdaad wel over LaFerrari.
@sportstand: De nieuwe politie auto is inderdaad een FF, zoals we vorige week al hebben kunnen lezen op autoblog. In dit artikel echter gaat het over een Laferrari die wordt tegen gehouden door de politie, niet in dienst genomen.
@fejjie: Ik reageerde op de laatste regel van t stukje.
Beest van een wagen,vroeger waren ze ook nog eens mooi.
ik vindt hem gewoon mooi het is tenminste een echte ferrari (met een heel domme naam) die 458 was gewoon geen ferari ik vondt hem nieteens mooi dit is een echte sportauto
@sandervolvo: Gebruik jij nooit leestekens ik ook niet ik vind deze auto wel mooi maar volgende keer moet de wrap eraf daarnaast is laferrari een domme naam F70 lijkt mij een betere naam
@sandervolvo: Ja, want de 458 is een tuttig wijvenautootje idd. De Ferraribadge niet waard.
@sandervolvo: door zon beetje iedereen die erin gereden heeft de beste (en mooiste ) ferrari sinds de f40 maar jij vindt het geen echte sportwagen en iets dat de ferrari badge niet hoort te dragen? Leg is uit.
@lambo4all: het is gewoon niet het echte ferrari!
gevoel loos , geen passie en dat hoort een ferrari met zich mee te dragen.
de 458 is gevoel loos net als de audi R8 snel, mooi interieur en kwaliteit (ondanks dat ie in de fik vloog) ( ;
@sandervolvo: dit is een robotgestuurde hybride en dat noem je niet gevoelloos? met een kutnaam en een walgelijk design ook nog? wat definieert er nou meer een Ferrari door een prachtig gelijnde auto met een pure V8 zonder elektrotroep in het midden en volgens elke roadtest die je er op nazoekt zo’n beetje de beste besturing die er is, en elk magazine schrijft ook dat die een stuk emotioneler is dan zn grootste rivaal. En Audi R8 snel, jaja, een Audi R8 heeft maar 140 pk minder dat is bijna net zo snel inderdaad. Maar oke, als jij me kan vertellen wat dan wel een “echte” ferrari is volgens jou dan hoor ik het graag, deze voldoet in ieder geval niet aan je “passie” argument
Ferrari FF. Zie @carrosmagazine, inclusief foto’s, op Twitter. Dat de oude media nu AB inhalen zeg…
Waarom heeft dit ding zo’n grote draaicirkel? Werkt niet erg mee op een circuit lijkt me…
@maiik0ll: Juist wel…
@norge: hoezo dan? Bij snelle lange bochten snap ik t, maar bij langzame hairpins bijvoorbeeld werkt t toch tegen???
@maiik0ll: Die hairpins zijn zo scherp niet hoor.
@norge:
Trollstigen of de Stelvio wordt toch een probleempje….
@jrk68: Gewoon de achterkant uitlaten breken toch?
@norge:
Met een sloep van bijna 5 meter…? Het is geen Lotusje.
@jrk68: lol, heb even op google trollstigen opgezocht, op de zesde foto zie je een touringbus die bocht nemen.
@norge: nou ik denk dat er wel een aantal punten zijn waar je hiermee een probleem hebt hoor…
@maiik0ll: die dingen worden toch niet uitgelaten joh, die komen eens in de 10 jaar naar buiten voor een of andere bijeenkomst de rest van hun leven slijten ze in een garage omdat ze gewoon in het dagelijks leven vreselijke dingen zijn om mee te rijden.. zou er nog een design en een beetje emotie bij komen kijken zouden we daar geen punt van maken waarschijnlijk, maar dat is er hier ook niet bij
@maiik0ll: De draaicirkel van die auto is nou niet ZOOO groot, het kan nog makkelijk een hairpin nemen.
@maiik0ll: Je kan op basis van deze video de volledige draaicirkel niet zien. Hij steekt gewoon een keer extra om niet over het zand te hoeven rijden en draait waarschijnlijk niet eens volledig het stuur om. Het valt zo te zien wel mee.
Op het circuit sowieso geen probleem, wanneer gebruik je nou je volledige stuuruitslag? Aan de binnenkant op een hairpin, als je aan de binnenkant wil blijven, dan kom je aardig in de buurt bij het volledig benutten van je draaicirkel, maar zal geen probleem zijn.
Dit zijn de eerste beelden zonder dat ik denk; “Het lijkt nog steeds op een computer-animatie”

Met dit beeld kan ik wel leven, nu lijkt het tenminste op een echte Ferrari, oké met een rare naam, zoals velen ook al vinden, daarom noemen wij hem maar gewoon F70, ben je van het gezeur af en iedereen weet waarover je het hebt.
Puur en puur objectief bekeken is dit de hypercar van het moment, hoe je het went of keert elke autofabrikant wil zich gaan meten met deze Ferrari. Je kan de LaFerrari mooi of lelijk vinden, maar het zal weer voor ongekende prestaties gaan zorgen.
Ik denk dat het ontwerp even moet wennen. Vind ‘m steeds mooier worden (in tegenstelling tot die FF). Alleen die (te) dikke zwarte streep van de zijkant naar de achterkant, wil er nog niet in.
Ik kan nog steeds niet aan die naam wennen Laferrari..
Ik vond hem eerst lelijk, maar eigenlijk is het toch wel echt een prachtig ding!
@kapiteinaudi: Hahah Ik vond deze wagen eerst ook lelijk en niet om aan te zien. Echter nadat ik videobeelden heb gezien van de LaFerrari ben ik hem gaan waarderen en vind het een mooi ding. De auto kwam gewoon niet zo goed naar voren op persfoto’s en ik heb mijn oordeel te snel geveld. Videobeelden en foto’s uit Topgearmagazine UK hebben mijn mening gevormd en veranderd.
Ik voorzie hiermee een nieuwe trend: allerlei matkleurige folies zijn passé! Het gaat dit soort cammouflage folies worden in de zomer van 2013.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).