Politie graaft zich in op het strand van Vlieland

Auteur: , 26 Reacties

Zo te zien moeten ook onze heren heer en dame in het blauw nog wennen aan het mooie weer.

Politie graaft zich in op het strand van Vlieland

Kennelijk patrouilleert de politie niet zo vaak op het strand van Vlieland. Want met een beetje ervaring hoef je een Toyota Land Cruiser op dit terrein toch niet vast te rijden? Nu heb ik er zelf al helemaal geen ervaring mee, dus wellicht is mijn oordeel wat voorbarig.

Hoe dan ook, de ingegraven dienstauto had afgelopen weekend in Vlieland aan aandacht geen gebrek. De omstanders houden de politieman goed in de gaten en ook zijn vrouwelijke collega kijkt met gepaste afstand hoe de agent deze zaak tot op de bodem onderzoekt. We bedanken spotter klaasvaak voor de foto.26 reacties

Snap ook niet waarom dat dat zo grote lompe zware auto moet zijn. Waar willen die lui heen als weg willen rijden voor de politie?
@gerjan: Euhm, omdat dat korps misschien een zeer goede 4×4 nodig heeft? En het is ook nog eens een zeer betrouwbare auto. En wees maar gerust, die mannen hebben nog wat sneller gerief in hun wagenpark staan.
@dimi: De Landcruiser is een prima bak, en op het strand rij je jezelf heel snel vast. Het deel waar zo nu en dan water komt valt wel mee, daar ligt misschien wat los zand op, maar er onder zit goed dicht zand. Dit is aan de rand van de duinen, daar ligt bijna alleen maar los zand. Als je een beetje vaart hebt kom je er zo doorheen, maar als je even af moet remmen voor een voetganger dan sta je stil en kom je niet meer weg. Een stuk of 2 rijplaten achterin zou geen kwaad kunnen voor een strand patrouille.
De politie wordt niet alleen ingezet bij criminele activiteiten, maar ook bij ongevallen noodoproepen. Als er een drenkeling gesignaleerd is of iemand onwel wordt op het strand is zo’n auto toch verrekte handig.
Niet op deze manier;-)@pesu:
Wat een gigantische fail is het eigenlijk voor de bestuurder om met zo’n terreinbeest vast te geraken op wat zand.
@dimi: meer een gevalletje ‘kan gebeuren’
@jmeverts: Nee, dat kan echt niet gebeuren als je een beetje fatsoenlijk rijdt en die auto weet te gebruiken waarvoor die gemaakt is. Dit lijkt me eerder een agent die eens fel wou doen, en eens een sprintje trok om te vertrekken.
@dimi: misschien gebeurde er iets vlakbij terwijl ze rustig aan t rijden waren, even stoppen om te kijken en oeps, we zitten vast. Kan gebeuren
@dimi: kan de beste gebeuren, diep zand is echt tricky. Als je om welke reden dan ook op de verkeerde plak momentum verliest dan sta je muur vast. Wel had hij eenmaal vast beter eerst de banden spanning kunnen verlagen ipv graven dat doet vaak wonderen. Zandladders zou eigenlijk standaard in de lc moeten liggen.
@dimi: kut, ik zie t nu pas op de foto. Drie keer raden wie er reed…
@jmeverts:
ehhh, jij?
Hmmm, heb Land Cruisers toch wel uit moeilijkere situaties zien komen. Je hebt permanente AWD, midden en achter diff en dan nog bepaalde vastzit+off road modus, zou toch moeten lukken zou je denken.

Ben verder benieuwd hoeveel (of hoe weinig) het korps nou voor deze auto moet betalen!
Het zand ziet er nog vrij stevig uit.
Difflocks aan, banden af laten lopen tot ongeveer 1.2 bar. In z’n achteruit en dan met een klein beetje gas wegrijden.

Deze agent moet maar niet in een woestijn gaan spelen….
Mooi ook de pro-actieve houding van mevrouw agent
via Android app
Ik kom met enige regelmaat op Vlieland, heerlijk eiland. Heb exact deze auto al een keer eerder gezien toen ie bij exact dezelfde overgang van het strand af probeerde te komen. Hij had toen ook twee pogingen nodig, het zand is daar heel mul. Echt niet door te komen
Ik kom regelmatig in het zand met een landcruiser maar het zal je verbazen hoe snel je een de auto zich ingraaft als je geen gebruik maakt van het momentum, de bandenspanning niet verlaagd of te lomp met het gas omgaat. Zelf alles de sperren helpen dan niet meer. Daarom altijd een zandplaat en een compressor meenemen om de banden weer op te pompen. Dat kost niet veel en staat toch een stuk professioneler .
Hopelijk zijn de betreffende dienders trouwe AB-bezoekers.
Hier staan in ieder geval een heleboel betere stuurlui aan wal, met een paar aspirant-rechercheurs, die zelfs weten te vertellen wat er mis is gegaan.
En dat is nog maar vanachter hun pc!
Nee, de politie van vandaag is niets meer dan een groep amateurs…
[Sarcasm-mode: OFF]
Bodemvrijheid van zo’n standaard LC is gering, plus lange wielbasis en idd lage snelheden wegens veel veiligheid ivm voetgangers/toeristen etc, en dan raakt ook een professional ermee vast.
Met een echte mercedes G6x6 was dit nooit gebeurd. In tijden van crisis kiest zelfs de politie voor goedkope rommel ipv duitse degelijkheid
@melkkoe: melkkoe for president!

Het wordt tijd dat je op AB net als op Dumpert kunt minnen…
@melkkoe:

Ja idd want vag is niet duits maar is wel rommel
Wel tof dat er niemand mee help duwen. Haha
@melkkoe Als jij een beetje je huiswerk doet weet jij dat een Toyota Landcruiser tot de beste terreinwagens behoord.
Zandbuggy…
Was er geen dacia duster in de buurt?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).