Politie houdt te weinig auto’s over

Auteur: , 69 Reacties

Men zal wat zuiniger met de spullen moeten omspringen bij de Nationale Politie.

Deze is stuk

Door bezuinigingen bij de politie komen gemeenten in de problemen te zitten. Een aantal burgemeesters luidt de noodklok: Losser, Oldenzaal, Tubbergen en Dinkelland moeten door bezuinigingen samen 26 van de 118 arbeidsplaatsen inleveren. Ook moet een deel van het wagenpark worden ingeleverd. De burgemeesters van deze gemeenten hebben daarom een brandbrief gestuurd, want het blijkt nu al moeilijk om de gestelde normen voor aanrijtijden te halen.

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie moet daarom ingrijpen volgens de burgemeesters. Nog minder auto’s in een uitgestrekte regio (ruim vier keer de regio Den Haag) als deze is volgens hen gevaarlijk. In een reactie laat een politiewoordvoerder weten dat men niet van mening is dat er te weinig auto’s zijn. Wel vindt men dat de auto’s ongelijk over het land zijn verdeeld.

De politievakbond VHMP laat weten dat er nu al agenten zijn die met hun eigen auto naar bijvoorbeeld getuigenverhoren rijden. Politieke partij CDA maakt zich grote zorgen over deze ontwikkelingen in het wagenpark van de Nationale Politie.

Als u in Twente woont weet u in ieder geval dat u binnenkort weer iets minder snel een artikel 5 aan de broek krijgt.

Fotocredit: Autojunk.nl69 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Twente = geen Randstad dus boeit niet. Daar gebeurt toch nooit iets.
@parker: zeiden ze ook in brahbant jongu
@parker: -edit: niet doen-

Ik woon niet in Twente, maar vind het wel belachelijk hoe jij er over spreekt. Iets meer respect is wel op z’n plaats, het is gewoon Nederland.
@joost1990_2: Zie hier; een generatie die door zo’n beetje alles op het grote boze internet gekwetst raakt.
@2wheeler: Oh, ik ben niet gekwetst, hoor. Ik vind het alleen zo jammer dat sommige mensen tegenwoordig blijkbaar zó’n beperkte visie hebben op hun omgeving, dat waar ZIJ niks mee te maken hebben in hun leven, ze van mening zijn dat dit ook geen maatschappelijk belang heeft; “Ik woon er niet, dus is het niks.”. En dan ook nog personen die die mening niet toebedeeld zijn een ‘sneu figuur’ noemen.

Zo, nu weer on-topic: belachelijke komende bezuinigingen, blijkbaar is veiligheidgarantie minder belangrijk dan 10 km/h sneller rijden op de snelweg en wat extra zeteltjes voor je politieke partij.
@joost1990_2: meneer het was een uitlokkende reactie
@sjeppie156: Als dat initieel al niet duidelijk was, heeft uitleggen denk ik weinig nut :(
@sjeppie156: Hij plaatst bijna niks anders dan die onzin.
@joost1990_2: wat een lap text voor zo iets nutteloos, je moet er maar zin in hebben
@joost1990_2: Bel de politie!! Zijn ze er maandag;).
@fmgarcia: op de fiets.
@parker: zijn er echt mensen die deze denkwijze aanhangen?

Flabbergasted.
@crosscabouter: eh, iedereen in Den Haag die het land moet besturen.

Alle organisaties die zogenaamd voor een bepaalde groep opkomen

Bijna alle zogenaamde onderzoeksbureaus die door de overheid ingehuurd worden.

Het allermooiste voorbeeld voor dit fenomeen vind ik de discussie over snelwegverlichting. Je had organisaties zoals de anwb en weetikveel wat nog meer eens moeten horen. Levensgevaarlijk als die verlichting uit gaat!
Maar ondertussen is er in het oosten en noorden van het land geen snelweg verlicht!
@lekbak: ja dat vond ik ook Zo n onzin! Het is prima te doen met groot licht
@flik2punt0: groot licht op een snelweg? Wat wil je daar allemaal zien dan?

Auto’s hebben licht op dus die zie je. Scherpe bochten zitten er niet in. De belijning zie je toch wel. Als er iets onverwacht op de snelweg springt ben je toch te laat met die snelheid, daarbij is het grote voordeel van een snelweg dat je met een hele hoop rekening moet houden maar nou net niet met dat.

Ik vind het persoonlijk overigens altijd zo lekker rustig als ik Almere voorbij ben (randstad -> Friesland). Dan is de verlichting weg en rijdt het gelijk een stuk prettiger.
@lekbak: hele maal mee eens zeker die witte straat verlichting vind ik irritant die gele is prima te doen maar elke auto heeft zelf lichten dus op de snelweg is het best wel overbodig. In de stad is het een heel ander verhaal
@parker: ach ja, altijd die Hollandsche arrogantie weer. Zo ging het vroeger in de Middeleeuwen al…

Groet’n uut Gelre!
@parker: jou reacties teruglezend kunnen we een nieuwe natuurwet vaststellen.
De aarde draait om jou.

Dat de aarde om de zon draait is hopeloos achterhaald.
@crosscabouter: echt?? Wow.. ik voelde altijd al wel dat er iets was met me, maar dit sterkt me dan toch in mijn gevoel de nieuwe messias te zijn..!
@parker: Nou weet ik meteen waarom ik de voorkeur geef aan schrijven met een Waterman… :P
@parker: en omdat jij niet zo heel slim bent, woon jij vast in de randstad..☺️
@parker: En hier gaat het dus mis met “de maatschappij”.
@parker: Twente gewoon bij Duitsland voegen.
@parker:
Hehehe, je hebt zo mooi op de kast mejonge, hulde!

En je hebt eigenlijk wel gelijk. In dat dorpje waar ik woon gebeurt precies geen fuck. Vind ik wel lekker eigenlijk. En Nederland is gelukkig zo minuscuul dat je binnen no time in “De grote Stad” bent, mocht je sensatie nodig hebben.
*Neuriet biiiig city, big big big city*
https://www.youtube.com/watch?v=duVD1zheXnI
@parker: alles voorbij Utrecht zijn reserve Duitsers en onder de rivieren zijn reserve Belgen. True story!
Misschien een idee om een idee om de boetes te verhogen zodat de aanschaf van nieuwe voitures makkelijker wordt! /sarcasm off
Auto’s aanschaffen die minder reparaties nodig hebben kan ook helpen.
-edit: nutteloze bijdrage-
@vorsprungdurchbetrug: en minder olie (hahaha)
@vorsprungdurchbetrug: een vloot van Mazda Mps’jes ofzo. Snel én degelijk.
@vorsprungdurchbetrug: +heel veel! Precies mijn idee! Flikker wal die vw er uit en stap over naar toyota’s en subaru’s. Zon dienst auto kan gerust 7/8 jaar mee!
Weer een klap voor VW… En ook voor de schadeafdeling van de dealer slecht nieuws, want die tourans liggen vaker op hun kop dan dat ze op 4 wielen blijven staan. Die aanrijtijden waren daardoor al opgelopen.#waardeloosonderstel.
@sel777: waarom nou weer zo’n zinloze hashtag… Ga lekker naar twitter of waar ze dat dan ook gebruiken!
@smoothoperator: -edit: niet doen-
Als hij een hashtag wil posten dan doet hij dat lekker. Ga je echt daarover zeiken?
@smoothoperator: het spijt mij dat ik uw dag hiermee heb verpest.. En nu ga ik weer wat nuttigs doen. Zou je ook moeten doen.
Citroen C4 Cactus inzetten als politie auto. Makkelijk, snel en goedkoop zelf op te lappen na menig klein ongelukje. ;-)
@maxhunter: Alleen voor het snelle bochtenwerk is hij niet zo geschikt lijkt mij.
@autofanaat:

Kan moeilijk erger zijn dan de bagger tourans
Auto’s beter volgen zodat sommige agenten op hun rijstijl kunnen worden gewezen 👍 ik zie vaak zat zo pannenkoek rijden dat ik denk logisch dat je hem onnodig kort rijdt.
@turboboy: goh waarom zou een agent een andere rijstijl hebben dan gemiddeld. Duh…
Hahahaha mooi knappen dus voortaan
@leemster: ik trap em ook an.
Misschien moeten ze hun prioriteiten eens wat beter verdelen. In plaats van de hele dag rondjes rijden om te zien waar ze weer een bon kunnen uitschrijven, ECHT politiewerk doen en beschikbaar zijn…
@horza: Goed verhaal, lekker kort ook.
@horza: Wat is ECHT politiewerk? Je bedoelt vast boeven vangen? Net als bij jouw werk heb je overal afdelingen en dus werkzaamheden. Een wereld waar nooit boetes worden gegeven heeft ook niet echt nut he..?
@stfu: fijn dat je mij woorden in de mond wil leggen. Ik heb het over leefbaarheid en zaken die er toe doen in de maatschappij. Niet het spekken van de schatkist…
Typisch Nederland weer…… Niet te doen dit.
Voor gewone bezoeken hoeven ze echt niet in een volledig uitgerust noodhulp voertuig te rijden. Een paar ups werken ook prima. Wat polo’s erbij voor de agenten die dingen hebben buiten de regio en je hebt al een hele hoop bespaard.
@lekbak: Ja en op de weg terug rijdt een stel winkeldieven, doorrijders of een gestolen auto oid. En dan moet een ander stel agenten aanrukken omdat je geen fuck uit kunt halen met je 65pk Up. Nee, goed voorstel. Lekker schrapen.
@phaeton: als je zo gaat denken kan je beter een opgevoerde tank als standaard auto gebruiken.

Er moeten keuzes worden gemaakt. Niet elke agent hoeft een machine geweer aan z’n schouder te hangen, niet elke agent hoeft een volledig uitgeruste auto. Daarbij zijn die obesitas tourans ook stront langzaam, en hebben ze de wegligging van een dweil.
Mompelt iets over meer blauw op straat
..
Man man man, hoe duur is een auto nou op de totale kosten?! En als ze eens fatsoenlijk blik zouden kopen en de agenten een gedegen rijcursus zouden geven, gaan er ook een hoop minder stuk.
@trustmeiamanengineer: rijden kunnen ze wel redelijk. Die auto’s echter willen zo graag rechtdoor dat er niet mee te rijden valt. Ze hebben een zeer matige auto genomen (touran) en daar hebben ze vervolgens een paar honderd kilo meuk achterin gegooid. Soms zelfs zonder hulpveren, schokdempers die stuk slaan na de eerste drempel als ze naar een reanimatie onderweg zijn!
@lekbak: inderdaad. Die dingen hangen ook helemaal op de grond achter…. Hoe moeilijk is het nou om bij Reiger een setje veren en dempers te laten maken. Doen ze voor de AT’s ook, die kunnen gewoon met 80 over een drempel knallen in hun gepantserde bak zonder probleem. Die snelweg Volvo’s hangen trouwens met hun achterbumper ook bijna op de grond…
@trustmeiamanengineer: gevolg is dat de voorbanden totaal geen grip hebben. Ze roken eerst een tijdje voordat ze weg kunnen rijden en een bocht gaan ze het liefst ondersturend door.
Ik zeg weg met die sjoemelwagens en fatsoenlijke auto’s halen!
En de politietop heeft afgelopen jaren weer een paar k aan euro’s extra mogen bijschrijven. Goede verdeling van de centen in deze tijd…
Goede morgen Dames en Heren.

Alle ironie (laten we het maar zo noemen) dat het aan het automerk ligt, volgens mij ligt het probleem bij mensen die nog steeds van mening zijn dat : Groter, Centraliseren, één inkoop en uiteraard één Nationale politie DE oplossing zal bieden.
Zodat ex- commissarissen nog lekker twee en een halve ton kunnen bijverdienen als zogenaamd adviseur om problemen op te lossen waar ze zelf mede verantwoordelijk zijn geweest.
Het jammere is dat de nuchteren bij politie de mond worden gesnoerd, de hele Volkswagen – Soap over de inkoop van politie-voertuigen heeft inmiddels al bewezen dat het niet werkt.
De nuchtere zal begrijpen dat men in Den Haag een ander soort voertuig nodig heeft dan op de Veluwe.
En dat Groningen weer om een ander soort voertuig vraagt dan Zuid Limburg.
En dat juist diversiteit van merken iedereen wakker houdt !
@desjonnies: als je de autokeuze en inkoop decentraal aan limbo’s overlaat dan heb je in no-time een smeergeldschandaal van hier tot Tokio en rijdt de pliesie daar ineens in Maserati’s..(“omdat het Westen betaalt..”)
Hoorde vanochtend al dat aanrijtijden in platteland gebieden zou kunnen oplopen tot 2 uur. Dat is volstrekt onacceptabel. Dan kun je je als boer beter gaan bewapenen en het zelf doen.

Wat dacht je van al die azc’s bij kleinere plaatsen die eigenlijk geen politiemacht hebben. Daar komt gezeik van
@timberleek: voorbeeldje in Friesland:

Je hebt bureau Burgum en bureau Dokkum. Ligt op 20 minuten rijden van elkaar. Op een doordeweekse nacht worden beide bureaus door slechts één paar per bureau bemand. Als er een melding komt moeten er voor de veiligheid vaak 2 auto’s naartoe.

Dan kan er dus een melding van een vechtpartij in eernewoude komen. Terwijl die auto’s op dat moment misschien wel in Hantum rijden omdat daar ook een melding was.

Dat die beide bureaus snachts zo werken heb ik persoonlijk van een agent gehoord. Ik heb via via gehoord dat op het platteland in Groningen snachts ook maar 1 auto beschikbaar is. Nog veel erger dus!
Minder geld voor vluchtelingenorganisatie en meer geld voor veiligheid.
Als inwoner aan de rand van de Gemeente Tubbergen is de wachttijd al dik een uur als er in ons dorp iets gebeurd.

Wij hebben op dit moment een wijkagent die slechts 1 á 2 keer in ons dorp komen in de week. En dat is niet de schuld van onze wijkagent, maar door de uitknijp cultuur van onze regering. Ik ben nu 2x als 1 van de eerste bij een ernstig verkeersongeval betrokken geweest en beide keren is de vrijwillige brandweer eerder ter plekke dan de politie.

Het probleem is gewoon dat als er op een zaterdag avond iets zou gebeuren in ons dorp, dan duurt het gewoon heel lang voordat de politie er zou zijn aangezien deze druk bezig zijn om de orde te handhaven in de stad van Oldenzaal.

6 jaar geleden, toen ik mijn rijbewijs haalde, werd ik meerdere keren per jaar op een vrijdag- of zaterdagavond door de politie aan de kant gezet voor een blaastest(niet dat ik zo slecht rijd :P), maar puur ter controle. Tegenwoordig zie ik niet eens politie rijden.

Dat heeft natuurlijk z’n voordelen als jeugdige bestuurder met 250+ pk onder zijn rechtervoet, maar voor het veiligheidsgevoel heeft het enkel nadelen.

Ik heb ook de oplossing niet, maar kunnen wij als land niet gewoon accepteren dat sommige dingen geld kosten en daar ons maar bij neer moeten leggen? Meer blauw op straat, en dan ook politie-agenten die respect krijgen. Dus bij een grote bek van een tiener ook gewoon even apart zetten of een busje pepperspray in de ogen van deze held spuiten.

Wij hebben gewoon geen respect voor onze agenten, dat is toch belachelijk? in Londen is de politie niet eens bewapend en krijgen ze respect, hier lopen ze allemaal met een wapen en gaan wij ze filmen als ze eens optreden tegen een overtreder en gaan wij ze online massaal aan de schandpaal nagelen…
@estoque: amen
@estoque:

Heel herkenbaar ja.

Zeewolde (dorp van mijn ouders) wordt in het weekend geregeld door politie Almere, 30 minuten rijden. En ze hebben in Almere wel zat te doen. Oftewel geen politie
Staan al die politie auto,s niet bij de dealer om een sjoemel update te krijgen?
Het lijkt Facebook wel: samenvatting:
1 politie moet boeven gaan vangen
2 typisch Nederland
3 iets over belastingcenten die iedereen betaalt
4 een grapjurk met maatschappelijke desinteresse die nog steeds het woordgrapje ‘Roverheid’ leuk vindt
5 olie, vag
6 agenten zijn dom, kut, kunnen niet zo goed rijden als elke reageerder.

Kap eens met zeuren en wees constructief. Maatschappelijk en qua reacties

Ohja. Jetcars, schade-autos; woe maakt hem?
@basbasbas:

Wel de opinie is toch duidelijk, het enige constructieve wat we kunnen doen is de hele handel opdoeken.
Dat ze wat meer wagen inzetten op boeven vangen en wat minder op verkeerscontrolles, en ineens is iedereen gelukkig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).