Politiebond ‘gijzelt’ minister door ongeluk te ensceneren

Auteur: , 33 Reacties

Wat lijkt op een ernstig ongeluk, is eigenlijk een verkapte gijzelingsactie om minister Van der Steur wat langer vast te houden op de politieacademie.

tragische ongeluk tijdens CAO onderhandelingen

We hebben geen idee of onze minister van Veiligheid in Justitie een bezoek bracht aan de politieacademie in Apeldoorn om de jonge kadetten te inspecteren, of dat hij zelf op training was om, in het geval van stakingen, zelf foutparkeerders te beboeten. Wel weten we dat hij niet eenvoudig weer in zijn dienstauto naar Den Haag kon worden gechauffeerd, aangezien een ‘tragisch ongeval’ de uitgang verperde.

Zo tragisch bleek dat ongeval niet te zijn, al is de situatie rondom de CAO-onderhandelingen dat ondertussen wel. Het ongeluk was namelijk in scene gezet door boze bromsnorren, nadat ze eerder al aankondigden veel minder boetes te gaan uitschrijven. “De minister houdt onze cao op en daarom houden wij nu de minister op. Hij kan het terrein niet verlaten,” aldus een van de dienders tegenover BNR.

Twitter

Wel jammer van die BMW 3 Serie en Peugeot 605 trouwens, dat zijn ideale ‘wrakken’ om mee deel te nemen aan de Junkyard Challenge

Foto: Arjan Hoefakker via Twitter33 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Kinderachtige actie!
Goh wat zullen ze zich zelf grappig vinden.
Prima aktie. Hier heeft niemand last van.
@papa: minister Van der Steur wel fenk ik
@jurdespotter: beter degene die erover gaat dan een zinloze actie op de A12 waar die pakken in den haag alleen hun schouders over ophAlen.
@jurdespotter: maar vinden we dat erg?
Jaja, ik weet nu intussen wel al dat er een Junkyardrace is hoor…
Als je dit soort acties gaat voeren dan moet de nood toch wel hoog zijn!
@dutchdriftking:
Valt wel mee, alle bonden behalve de ACP zijn akkoord met de CAO voorstellen van vd Steur.
Laat de ACP nu onderdeel zijn van het schreeuwerscollectief dat FNV heet en die hebben zieltjes nodig om te overleven.
Puur eigenbelang van een failliete club dus.
@kylian: Geen enkele politiebond is akkoord gegaan met de voorstellen van Vd Steur. Er ligt wel een akkoord van de overkoepelende vakbonden met minister Plasterk, maar dat gaat om een kader waarbinnen per de CAO verder uitonderhandeld moet worden. De bonden moeten voor Defensie dus in onderhandeling met Hennis, voor de politie met Vd Steur, voor onderwijs met Bussemaker, etc.

De CPB valt niet onder de FNV. De CPB viel voorheen onder de CNV, maar inmiddels niet meer. De NPB valt nog wel onder een vakcentrale, namelijk de FNV.
@donvincenzo: Ho, wacht? CPB? Ik bedoelde natuurlijk ACP. Dat is ook drie letters.
@donvincenzo: boeit allemaal niet: alle vakbonden zijn achterhaalde jank-instituten, kappen met die onzin.
@parker: Vakbonden mogen van mij ook per direct afgeschaft worden. Zeker die schreeuwers in de metaalbranche. Maar in deze hebben ze misschien toch een beetje gelijk; het is toch van de zotte dat degenen die ons moeten beschermen en helpen een salaris krijgen waar een beetje stagiair bij een advocatenbureau niet eens zijn wekker voor wil zetten ..
@dutchdriftking: Dat waag ik te betwijfelen. De gemiddelde agent ziet er nog niet broodmager uit, met rafels in z’n kleren dus van het salaris dat ze krijgen kunnen ze nog prima rondkomen.
Ook niet mijn humor. Maar op z’n minst snappen ze nu eindelijk wie ze lastig moeten vallen met die ongein
Stelletje slimmeriken. Eerst het verkeer lam proberen te leggen waardoor alleen irritatie ontstaat bij de burgers en nu de hoogste baas traineren. Daarmee ondermijnen ze alleen maar hun onderhandelingspositie. Nodig de minister gewoon eens uit om een paar diensten mee te lopen, zodat hij zelf kan ervaren wat het werk inhoudt en hoe zwaar het soms kan zijn. De kans is dan groter dat je bereikt wat je wilt bereiken.
@moveyourmind: wat denk je dat ze gedaan hebben voordat ze dit doen… Het is al veel langer aan de gang dan jij denkt en dit is een van hun laatste middelen
Sneu.
Een hoofdagent van 41 jaar die al veertien jaar in dienst is bij de politie verdient gemiddeld 2.953 euro bruto per maand. Deze agent die op straat patrouilleert werkt standaard elke vier weken twee weekenden en heeft in die periode vijf nachtdiensten. Met onregelmatigheidstoeslagen erbij krijgt hij ongeveer 3.182 euro bruto. Dit is 2.028 euro netto. Hij ontvangt geen reiskostenvergoeding. Dit bedrag is wel inclusief ziektekostenverzekering. Tel je die erbij dan zit je op ongeveer 2.120 euro netto.
Ter vergelijking: het minimumloon voor bijvoorbeeld een verkoper in een winkel is 1.502 bruto of 1.209 euro netto. Reken je hier alle zorg- huur en sociale toeslagen bij dan kom je op een netto-inkomen van 1.779 euro. Een agent verdient dus maar zo’n 350 euro meer. Hij ontvangt die toeslagen immers niet. Daarvoor werkt hij ook nog regelmatig ‘s nachts en in de weekenden.


Om mij houden ze die lapswans 3 maand vast…
@maniaxdream: Waarom krijgt die verkoper zoveel toeslagen?
@purepet9000: omdat je bij 1200 per maand nog huur en zorg toeslag krijgt. Maar dan kom ne niet aan 1700.
@maniaxdream: Kan je uitleggen waarom die agent dan meer zou moeten verdienen? Kan een agent met 14 jaar ervaring meer dan iemand met 6 jaar ervaring? Hoe zit het dan met mensen die nacht/avond diensten werken en niet bij de politie zitten?

Het is misschien pijnlijk, maar een agent kan niets meer of minder dan een gemiddeld persoon kan (daarom ook geen hoge opleidingseisen). En wat is potverdorie een ‘zware’ baan? Ik hoor het de hele tijd, maar niemand die het omschrijft.

Is werken in de industrie niet fysiek zwaarder? Of mensen die de hele dag doden zien als uitvaartondernemer (die ook de ongelukken zien) niet mentaal zwaarder?

Als agent heb je helaas geen specialisatie en daar betalen ze naar. Meer verdienen omdat je ergens lang werkt is (helaas) pre-2008. Ik ben oprecht benieuwd naar je reactie.
@multizuiger: politie agent geen zware baan? ligt eraan, maar als je in amsterdam rondt loopt wordt je waarschijnlijk wel een keertje of 10 gebeld per week dat ze je huis gaan opblazen.
@multizuiger: ik kan me zomaar voorstellen dat het leven van een agent stukken zwaarder is in een samenleving waarin elke actie al snel op basis van een eigen mening of enkelzijdige berichtgeving als óf kinderachtig, óf slappe hap wordt weggezet.

Ik hoef de politie niet te verdedigen, want hun ‘geest der wet’ is ook altijd de mijne niet. Maar zij worden betaald om deze te handhaven en daar moet je geloof ik best sterk voor in je schoenen staan.
@multizuiger: Regelmatige blootstelling aan agressie en (soms excessief) geweld, traumatische ervaringen, en een aanzienlijk grotere kans op overlijden tijdens uitvoering van het vak vind ik behoorlijk sterke argumenten voor een ruim beter loon dan dat van de gewone 9-tot-5’er.
@thoisss:
Al die argumenten die jij opsomt gaan ook op voor een onderwijzer.
Alleen doet die zijn werk zonder wapenstok, pistool en versterking gewoon in zijn uppie voor een vergelijkbaar salaris.
Alleen heeft die ook nog gestudeerd, kortom die neten motten niet janken maar werken.
@maniaxdream: als ik vind dat ik te weinig verdien, ga ik gewoon ergens anders werken. Als dat niet lukt, ben ik ook bereid een andere functie te vervullen.

Als ambtenaar gaat dit natuurlijk niet zo makkelijk, maar het is zeker niet onmogelijk. Bovendien, als er genoeg politie-agenten stoppen of ander werk gaan doen, dan gaan die salarissen vanzelf weer omhoog.
@melkkoe: zo simpel is het nou ook weer niet ze hebben al een tekort aan man krachten en zomaar iets anders gaan doen is ook niet echt een optie
Dus de politie zet zichzelf in om wrakken te plaatsen, waarna ze zelf het deels ontregelde verkeer moeten regelen, zelf het ‘ongeluk’ moeten ‘onderzoeken’ en bergen, en mocht de ‘gijzeling’ serieus genomen worden, dan moeten ze die ook nog zelf beëindigen. Zelden hebben stakers zo hard moeten werken; wat doe je je zelf aan. Maar nu zonder grappen: leuke actie, ze verdienen ook beter
@bazzelijn: op eigen terrein dus verkeer heeft er weinig last van…
*insert ‘wat kinderachtig-plaatje’ uit Probleemwijken*
Goed gedaan, deze actie, op eigen terrein, hem “klem” zetten, is een goede onderneming.
Ik heb het vanmiddag niet gezien, kom er tegenwoordig dagelijks langs, maar kan de actie zeer waarderen en het gaat niet alleen om geld, maar ook om meer trainingstijd en zoveel meer.
Ga zo door politieambtenaren, dit zijn de acties die je moet uitvoeren, niet die zachtrijdende snelweg acties.
Hoezo geblokkeerd ! Je kan er toch zo langsaf rijden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).