Politie NL schreef vorig jaar 372.598 ‘hufterboetes’ uit

Auteur: , 15 Reacties

De meeste hufterboetes werden ontvangen door verkeersovertreders.

Politie NL deelde vorig jaar 372.598 'hufterboetes' uit

Hufterig gedrag zoals bumperkleven, rechts inhalen, parkeren op gehandicaptenplaatsen, maar bijvoorbeeld ook wildplassen, werd in 2013 3,2 procent minder bestraft dan in 2012.

Het totale bedrag van alle boetes bij elkaar lag in 2013 wel hoger. Met slechts 1% steeg dit bedrag naar 46,3 miljoen euro. Dit is te verklaren door de verhoging van verkeersboetes in 2013.

We zijn met zijn allen dus iets braver geworden, maar de staatskas blijft meer dan voldoende gespekt. Goed gedrag mag best beloond worden toch?

Fotocredits: larswiel15 reacties

Allemaal de schuld van linksplakkers. RECHTS houden lost alles op, of gewoon wegblijven van de linkerbaan!
@parker: he grapjas, je weet toch wel dat die verhogingen ingevoerd zijn door Nederlands grootste vriend Ivo Opstelten?
@brabantia: welke verhogingen? Het gaat over linksplakkende hufters, niet over de hoogte van de boetes. Brabo’s….
@parker:
Tja, alleen jouw intonatie en arrogantie zou al goed moeten zijn voor een hufterboete..
Persoonlijk erger ik mij vaker aan mensen die met 90 in de middelste baan blijven plakken, zij zijn er immers de oorzaak van dat elke driebaansweg hier effectief slechts 2 banen telt.
Wij wonen nu eenmaal in een druk bevolkt landje en types als jij maken het er hier niet leefbaarder op..
@tupperware: middenbaanplakken valt ook onder linksplakken!! Midden = links van rechts.
@tupperware: Nog erger vind ik dat mensen je geen ruimte geven om in te voegen.
@tupperware: Dat zie je inderdaad tot aan het treurige toe. Mensen die zeggen “Rechts is de vrachtwagen strook!” ook al is er op dat moment geen vrachtwagen te bekennen…

Ik denk dat een groot deel van bumperkleven ook van links rijden komt.
Tenminste ik zal eerlijk zijn en ben er niet trots op, maar als het lang duurt ga ik wat duwen… dan wat harder, en dan er gewoon rechts langs heen.

En dan heb je natuurlijk nog de 5 baans A2….
@parker: Het is je eigen stomme schuld dat je dag op dag weer gefrustreerd in de auto moet stappen omdat je moet werken voor je geld en carrière moet maken. Als je wat meer bij de pinken was geweest was je al lang binnen en had je je intrek kunnen nemen in een alleraardigst buitenverblijf ver verwijderd van de drukte van de randstad.
@moveyourmind: en dan? Tuinieren? Met je vrouw ‘lekker touren’ op de e-bikes en dan op iedere kutverjaardag in zo’n schijtdorp weer klagen over de aambeien die dat oplevert? Bridgen? Integreren met de locals? Nee, dank je, liever werken tot ik doodval. Als ik zie wat al dat geniksnut doet met al die verwende, aartsluie en altijd klagende babyboomers die al sinds hun 55e op kosten van de samenleving met de Vut zijn en zich vet vreten aan het Viënnetta ijs achter omroep Max, dan pas ik liever!
@parker: Dat is inderdaad geen aantrekkelijk bestaan als je pas op je 55e kan stoppen.
@moveyourmind: ik denk dat er ergens iets verkeerd gaat in je redenatie..
Iedereen een boete toe sturen elk jaar onder het motto “bewijs je onschuld maar”
Dat is dus slechts een fractie van het totale aantal hufters op de weg
Bumperkleven is echt de meest selectieve boete die er is.
Bumperkleven op een 6 baans (dus 3 elke kant), is irritant en vraagt om en boete als het erg druk is. Dan is het ook gevaarlijk.
Maar op dezelfde 6 baans, maar er genoeg ruimte is om naar rechts te gaan, dan is bumperkleven al een stuk minder. Oprotten met je 110 rijden op de teller, waar je 120 mag. Je krijgt 1 of misschien 2 km van me; en dan kom ik een stuk dichter bij, goed in je linker spiegel, en als het donker is misschien ook nog een knipperlicht of een lichtflits.
Als het dan nog niet gaat, haal ik rechts in.
En als ik erg nodig moet plassen maar geen zin heb om 50 cent te betalen voor een gore plee, dan doe ik ook aan wildplassen: op een rustig plekje.
Maar niemand in mijn omgeving die mij een hufter noemt of zegt dat ik veel hufterig verdrag vertoon!
Zijn wij allemaal ineens braver zijn geworden, of zijn er wellicht niet voldoende cops op straat waren om ons boetes uit te delen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).