Politie pakt vrouw met zelf geknutselde kentekenplaat

Auteur: , 16 Reacties

Dat Amerikanen niet altijd over een hoog IQ beschikken, dat wisten we al, maar dat levert zo af en toe behoorlijk grappige taferelen op.

Papieren kenteken

De 20-jarige Jahanna Baez-Rodriguez ging in Chicopee namelijk de weg op met een zelf getekende kentekenplaat. Nu zijn er mensen die behoorlijk goed kunnen tekenen en er in dit geval een behoorlijk realistisch exemplaar van hadden kunnen maken. Dat geldt echter niet voor Baez-Rodriguez, die is blijven hangen op niveautje kleuterschool en dus niet weg kwam met haar geknutsel.

Het duurde dan ook niet lang voor de lokale politie de dame langs de weg zette, om daar eens goed naar haar kentekenplaat te kijken. Zij konden al snel de conclusie trekken dat de plaat van karton was gemaakt en dus niet op de auto thuis hoorde. Baez-Rodriguez werd niet gearresteerd, maar moet binnenkort wel voor de rechter verschijnen. Ze zal vermoedelijk een boete van 100 dollar krijgen of maximaal 10 dagen de cel in moeten. (via: masslive)16 reacties

via Android app
Dat is nou ‘the spirit of America’
Seems legit
Dit gebeurt zo vaak als tijdelijke vervanging van bijv. een gestolen kentekenplaat. Niet “artikel-waardig” ofwel?
@pesu: ik heb me er al bij neergelegd; de helft van de artikelen is niet nieuwswaardig hier, maar ach…alles bij elkaar toch een leuk blog
Stel je voor 10 dagen cel voor een getekende kentekenplaat. Daar zal je wel respect mee opeisen tussen de zware jongens(meisjes).
Gelukkig doen ze dat hier niet met een “”pak een bak””
@reggie-boy_rood:
Een paar jaar geleden mocht je nog de kentekenplaat van de achterkant van je auto afhalen en deze op de aanhanger zetten. Sinds de komst van de witte kentekenplaat voor aanhangers mag dat niet meer.
Wtf, 10 dagen de de cel in? :p
Ach in Amerika worden huizen ook van karton gemaakt,dus waarom dan geen kentekenplaat!
Close enough!
Och, het is netter gedaan dan de keren dat ik een tijdelijk kentekenplaatje heb getekend voor pakweg een aanhanger, of toen mijn kentekenplaat gejat was.
‘Arrested for being a woman’ :-)
Voor een boete van maar 100 dollar (77 EUR) zou ik hier in België ook wel het risico nemen om met valse platen rond te rijden, want als je één keer geflitst wordt, betaal je al een veelvoud. Jammer genoeg is met valse platen rijden hier een stuk duurder: 1.200 euro en drie maand rijverbod vlg. dit artikel: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-niklaas/drie-maand-rijverbod-voor-motard-met-valse-nummerplaat-a1886914/ of zelfs vijf maanden cel als je het écht bont maakt: http://www.hbvl.be/cnt/aid1031685/vijf-maanden-cel-voor-valse-nummerplaat

Overigens is de celstraf in het artikel van Autoblog waarschijnlijk enkel van toepassing indien de vrouw de 100 dollar weigert te betalen.
Is toch net echt?
Zo heb ik ook al nederlanders zien rijden. Met een getekende nummerplaat op de fietsendrager. Bang dat het wat zou kosten.
Jaaaa Nederlanders en Belgen zijn veeeeel slimmer dan amerikanen…
Man man man, miserie miserie miserie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).