Politie probeert wielklem op dienstauto te downplayen

Auteur: , 69 Reacties

Er zit geen klem op deze politiewagen...

Politie met wielklem

Gisteren ging er een foto rond via dumpert, van een politie-Touran met een wielklem op het rechter voorwiel. Het zou gaan om een pertinent verkeerd parkerende poltieauto bij de Hogeschool Utrecht. De conciërge, die er genoeg van had, vond het tijd om actie te ondernemen. Hij plaatste daarom een wielklem op het rechter en daarmee verkeerde voorwiel. Zo kan de bestuurder immers instappen en proberen weg te rijden, zonder een klem gezien te hebben, met flinke schade als gevolg. Maar goed, wat vind de politie daar zelf eigenlijk van?

Te gek voor woorden?? UPDATE!!

Laten we beginnen te zeggen dat wij ook wel eens een steekje laten vallen als het om netjes parkeren gaat. Vaak is het echter zo dat we niet alle tijd hebben om op zoek te gaan naar een mooi plekje.

Daar komt bij dat het zaak is, dat wij, in het geval van een spoedklus, niet nog eens een halve marathon hoeven te lopen voordat we bij onze auto zijn. Elke seconde kan immers tellen.

Inmiddels mag het wel duidelijk zijn dat het hier gaat om een stukje digitale huisvlijt en dat er niet daadwerkelijk een klem op de auto zit. Punt is echter wel dat wij voor onze taak regelmatig (en dat is vaker dan menigeen denkt of meent te weten) gebruik maken van de vrijstelling van de verkeersregels.

Dus geen negatieve reacties op parkeercontroleurs. We willen niet dat er een beroepsgroep de dupe wordt van een geintje onzerzijds.

Het mag duidelijk zijn dat het gaat om ‘digitale huisvlijt’, aldus de politie. Zijn wij het echter niet mee eens, want bovenstaande foto is toch echt vanuit een andere hoek genomen dan onderstaande foto op ons eigen Autojunk. Daarnaast vind mijn fotografenoog het er allemaal behoorlijk realistisch uitzien, mocht je nog niet overtuigd zijn.

Politie met wielklem

Zijn er dan geen verzachtende omstandigheden? Jawel, het korps dat bovenstaand bericht op Facebook plempte (mirror), is Politie Hoeksche Waard. Dat ligt, voorzover de aardplaten onder ons kikkerlandje nog niet zijn verschoven, niet in Utrecht. Ik ga in ieder geval mijn volgende flitsfoto afdoen als ‘digitale huisvlijt’. Als jullie dan in de toekomst politieauto’s met rust willen laten? Iets met spoedmeldingen en vrijstelling enzo.69 reacties

Toegeven is ook een vak
@dubcars: Welk vak dan ??
Toegever ofzo !!
@lincoln: politicus, denk ik
@ettie: PR manager bij Volkswagen.
@dutchcourage86: ‘like we say in Germany: We’ve totally screwed up’
@lincoln: Dat is meer het antoniem van uitgever. Dat beroep ken ik wel weer. Of was je even in de war?
@lincoln: Een vak appart.
Dat van die digitale huisvlijt hadden ze beter achterwege kunnen laten, verder vind ik de politie wel een punt hebben
@koenigsegggone1: Welk punt dan? Als ze ergens zin in hebben doen ze het gewoon. Als jullie, ondermensen het er niet mee eens zijn, dan hebben jullie er geen verstand van…
Mijn respect voor de politie zal er niet minder op worden, dat was er toch al niet meer.
@bartteeuwen: ik heb dat respect nog wel, ze zijn er als je ze nodig hebt. Om nou te gaan mierenneuken dat ze verkeerd geparkeerd staan, dat neem ik ze voor lief
@bartteeuwen: Zegt meer over jou dan over de dames en heren in het blauw.
@werf76: Ja, want als je er tegen bent wat de politie allemaal doet dan ben je dom, en twijfelen aan de politie is een misdaad
@bartteeuwen: nou sluit mij dan maar op, politie heb ik nog nooit iets positiefs zien doen als je er om vraagt… Ook met inbraak ofzo komen ze nieteens, ze zijn immers te druk om elkaar aan te douwen in de bosjes/busjes terwijl ze langs de (snel)weg staan te flitsen…
@spykerboy: Dat dus. In 1 week tijd hier een aanhanger gestolen en ingebroken in een auto. beide keren aangifte gedaan, en niemand kwam opdagen. Vervolgens een paar weken later wel dreigend komen doen omdat de hond wel eens buiten liep..
ben niet van over een kam scheren, maar heb maar heel zelden correct optreden van politie meegemaakt.
Oh en nee.. Ik ben zelf nooit in aanraking met politie geweest. Heb ze wel eens om hulp gevraagd, maar weet inmiddels beter
@bartteeuwen: Is ook wel raar om zelf aangifte te doen nadat je een aanhanger steelt en inbreekt in een auto…
@spykerboy: Ik ook niet; was namelijk buiten bewustzijn toen ze mijn leven redden.
@bartteeuwen: Maar het respect verliezen voor het gehele politiekorps is ook nogal overdreven.
@bartteeuwen: de mensen die altijd lopen de te zeiken op de politie zouden eens een dag mee moeten lopen met ze. Dan piep wel anders en zie je wat voor zwaar werk ze doen. En wat ze allemaal mee maken. Denk dat jij het nog niet eens een uur vol kan houden.
@raym: nou waar kan ik me opgeven..
Beetje laffe reactie van de politie. Moet wel gezegd worden dat het gezeur op de politie erg vermoeiend is. Natuurlijk is het niet leuk om een bon voor 3km/u te ontvangen, maar ze verrichten ook veel goed/nuttig werk.
Als die jankers van kut politie dit en dat, die bellen na een inbraak in hun woning met….juist ja!
@opgooier: denk eens dat een bon voor 3 km/u te hard op je teller al gauw 10 a 15km/u heeft aangewezen. Iets met tellerafwijking/correctie.
@jpoers: Of iets met ‘fatsoenlijke auto kopen’; die van mij wijkt ongeveer 6km.u af … als ik 240+ km/u rijdt !

Trouwens: politie komt niet eens meer voor inbraak; dat is juist het probleem; te druk met in de bosjes liggen flitsen. En als je ze erop aanspreekt dan verschuilen ze zich achter ‘maar wij bepalen de prioriteiten niet’; nog een reden om geen respect meer te hebben … (ik antwoord dan ‘nee, had je maar een vak moeten leren’; of ‘dat zeiden ze tijdens WW2 ook bij het afvoeren van de Joden’. Gebrek aan verantwoordelijkheid nemen heet dat; ik zeur niet als ik boete voor te hard rijden krijg; zij moeten de burger beter beschermen ipv belastinginspecteur spelen; iedereen kan een eerbaar beroep kiezen, dus zo’n boete-NSBer ben je echt vrijwillig … en daar heb ik dus weinig respect voor,

Sterker nog; politie-agent kun je al – mits opgeleid – als vrijwilliger worden; hoezo afbraak van de maatschappij !
@dawwg: zeg dat ook even in het gezicht van een agent. Dan ben je pas een grote jongen.
Daarnaast de selectie is vrij zwaar. Nog geen 8 procent ban de sollicitanten komt door de gehele selectie. En ben je erdoor dan vallen er nog velen af tijdens de 4 jarige opleiding.
Dus nee agent worden kun je niet zomaar…
@opgooier:

Yep .. Die moeten de verzekeringspapieren invullen van de verzekeringsmaatschappijen ..
@lincoln:

Het enige waar ze goed voor zijn, en dan kan je nog maar beter bevriend zijn met de comissaris of er komt toch niets van in huis in onze apenlanden.
@opgooier: een bon voor 3km/h te hard rijden krijg je niet van de politie, maar van de traject controle
@opgooier: Vermoeiend: Ja, dat ben ik met je eens. Toch vind ik het geen onzin. Ik ben eens letterlijk van de weg gereden door een politieauto zonder bijzondere signalen. Ik was op de fiets, en belandde op een auto. Succes als je die schade op de politie wilt verhalen…
En ja, ik heb de politie ingeschakeld toen ik inbrekers betrapt had. Een volgende keer schakel ik wel een bloemist in, of een tramconducteur. Want mij heeft het in totaal ruim 5 uur gekost, maar het is voor de politie verder geen reden geweest om de glasheldere vingerafdrukken of voetafdrukken te komen opnemen. Er is absoluut niets gedaan met het hele verhaal. Terwijl ik een prachtige beschrijving kon geven, hen aangekeken heb, hun stemmen heb gehoord.
Dan kan ik ze toch lastig roemen om hun inzet, of zo?
Daar gaan we weer. Mensen roepen dat de politie niet zo mag parkeren. Andere mensen roepen dat de politie dat wél mag. Wat mij betreft hangt dat af van de situatie en het feit dat de politie hier, ongeacht de situatie, ontheffing voor zou hebben vind ik te gek voor woorden. Bij een noodgeval vind ik het logisch dat ze de auto nagenoeg overal neer mogen pleuren, ze schieten immers iemand te hulp. Bij een gewone situatie vind ik het onzin dat de politie blijkbaar overal zou mogen parkeren.

Ik ben van mening dat bovenstaande foto’s duidelijk laten zien dat de auto er rustig neer is gezet, de auto staat er te netjes om dat gehaast te hebben gedaan. Wat mij betreft is die wielklem terecht, de politie moet laten zien hoe het wél hoort, niet om te laten zien hoe het niet hoort.
@ej20g: Ik ben blij om te lezen dat jij weet wanneer je noodgeval krijgt. Dat weten de dames en heren van de politie namelijk niet. Wanneer ze er wel een krijgen, is het handig dat…vul zelf maar in.

De vrijstelling is niet voor niets in het leven geroepen.
@werf76: Die vrijstelling is uit functionele noodzaak geboren, maar politie-agenten maken echt wel veel meer misbruik van de situatie dan vroeger (misschien is er een directe relatie met de verminderder functie-eisen ?), kwam op m’n vorige klus regelmatig een smeris tegen die lekker langs de files reed en ‘m overdwars op de stoep parkeerde … om lunch bij de bakker te halen … meerdere keren per week !

Die blauwpetten moeten niet vergeten dat ze in dienst van de burger staan en de overheid vertegenwoordigen (en helaas accurater dan wenslijk !) en zodanig dus het goede voorbeeld moeten geven (leading by example) … en dat doen ze vaak niet meer, maar wel altijd maar zeiken over gebrek aan respect. Joh, iets met oorzaak & gevolg ?

Willen ze respect; doe als PRO 24/7, daar heb ik respect voor; niet voor die bonnen schrijvende machtswellustelingen met een onverwerkt Oedipus-complex !
@dawwg: nee joh. Agenten 300 meter laten lopen naar een parkeervak/garage is een goed idee als ze ergens binnen zijn en dan een spoedmelding krijgen. Duurt het nog langer om die inbreker uit je huis te trekken of om je kind te reanimeren. Denk eens verder voordat je iets post…
Agenten hebben geen pauze dat ze ff 30 minuten hun portofoon kunnen uitzetten. Dat moet tussendoor tijdens hun dienst.
Je kan die klem plaatsen, er wat foto’s van nemen er terug wegnemen… Klaar is Kees… Hoef je nt te fotoshoppen
Ik ben het met de politie eens, of de wielklem er echt goed op heeft gezeten of voor een lange tijd vind ik moeilijk te zeggen…
Ze hebben inderdaad wel een punt. Is het ook niet mogelijk dat de klem er enkel rap is opgezet voor de foto?
1312
Het zal eens echt geweest zijn en deze agenten waren als enige nabije eenheid opgeroepen om een te water geraakte kleuter te reanimeren…

…need I say more ?
@bietje:

Yep .. Chanteren met een fictief kindje dat niet verzopen is .. Typisch ambtenarengebral ..
@lincoln:

Issues ?
@bietje:

Iedereen kan een kleuter reanimeren ..
Iedereen die kan 112 kan bellen kan dat gewoon ..

Althans .. Elk zichzelf respecterend mens ..
@lincoln:

…nevermind
@lincoln: Dat kan echt niet iedereen. Sterker nog, veel mensen bellen niet eens 112 en gaan de hulpverlening uit de weg.

Vind jij dat het daar vanaf moet hangen?
@werf76: Dus als je voor wielklemmen op politie-auto’s bent, dan ben je indirect verantwoordelijk voor kindersterfte ?

Wat voor Dr Phil redenatie is dat nou weer ? Net zoals terrorisme of kinderporno, drugredenen, slappe ongegronde excuses die helemaal niet statistisch verantwoord zijn en puur op emotie inspelen; effectbejag om de aandacht maar vooral van de inhoud en/of oorzaak weg te houden …

Zullen we dan ook maar meteen condooms verbieden, die verstoren het opsporen van zedendelicten middels DNA profielen !?!?
@werf76: Omdat de hulpverlening in de vorm van politie om je legitimatiebewijs gaat vragen. Wanneer die nog in je auto -12km verderop- ligt omdat je niet zo lomp als hun vlakbij je bestemming mag parkeren krijg je een bekeuring daarvoor. En ja, dit is waargebeurd! Getuige van een ongeval, vervolgens beboet worden. Ik heb ze nooit hoog in het vaandel gehad maar dit sloeg alles. Her enige wat ík nodig heb is een ambulance en brandweer bij een noodgeval. Rapport opmaken van alle ooohs en aaahs kan ik zelf wel.
@lincoln: ik heb twee keer iemand gereanimeerd zien worden, beide keren van een plek waar ik zelf niet kon helpen (schip wat niet tegen de wal kon komen daar). Beide keren waren de mensen, met beste bedoelingen overigens, enorm aan het stuntelen. Vrouw op de buik leggen en op de rug duwen bijvoorbeeld. Nee, het overgrote deel van de mensen kan niet eens een volwassen reanimeren, laat staan een kleuter. Beide keren kwam de politie minuten eerder dan de ambulance ter plaatse en hebben de reanimatie voortgezet. Beide slachtoffers zijn ‘met hartslag’ naar het ziekenhuis gegaan trouwens.
Ahahaha, ik heb de foto zelf gemaakt en ik kan je vertellen dat de wielklem zeker echt was, evenals de niet heel vrolijke agent!
@jasbelle: Kerel, je bent een held (niet zomaar buigen voor de chantage-praktijken van duidelijk slackende politie-agenten); laat iedereen maar zeiken; ik vind het een toppie actie !
Deden ze op de IVA ook altijd… Als een auto verkeerd geparkeerd stond deed een van de leraren er zo’n ding op. Gelukkig had ik toen als hobby auto een Suzuki Samurai op grote (desert-spec) banden: pastte de wielklem niet omheen :-)
@gtwillem: Haha, doet mij denken aan flodder met zijn eigen wielklem.
@dutchdriftking: Dat heeft mijn broer lange tijd gedaan met parkeetickets. Hij parkeerde geregeld bij mij in de binnenstad, maar dat is alleen voor vergunninghouders. Dus kreeg hij snel een parkeerbon. Deze heeft hij enkele malen ‘hergebruikt’. Parkeerde de auto weer in de binnenstad, deed de bon onder de ruitenwissers en kon gratis parkeren.

Totdat er gewoon een bon biojgeschreven werd met de opmerking dat het strafbaar was wat hij deed. Parkeerkosten gemiddeld: nog geen 50 cent per uur. Goedkoper dan mijn vergunning…
@gtwillem: Zon kabel door je velg aan een pion hadden ze voor een paar jaar terug, die paste om alles ;) heb er wat schik om gehad als er weer eentje vast stond
@gtwillem: Mijn baas heeft daar een andere oplossing voor: gewoon HELE GROTE witte stickers op de ramen plakken met de tekst dat de auto verkeerd geparkeerd staat. En die stickers krijg je er dus niet zomaar effe af. Dan leer je vanzelf af om het dock voor goederenafgifte te blokkeren met je voiture.
Tokkies gonna tok. Hoop dat de o zo stoere conciërge een boete heeft gehad voor het hinderen van een ambtenaar in functie. Belachelijk, flink laag IQ heb je als je de omstandigheden van bijvoorbeeld een agent niet begrijpt. Maar ach, hij is niet voor niks conciërge geworden…
@ThomasBol:

En een politieagent een politieagent ..
Hoeksche waard present!

On-topic,

Meer respect voor de popo is wel gewenst hier.. Maar, aangezien er in deze mooie hoeksche waard maar 1 dienstwagen is midden in de nacht is het voor het boevengespuis erg makkelijk om de heilige koe leeg te roven van airbags en navi’s. En daar maken ze zeker gebruik van.
Mij hoor je zeker niet als ze te hard rijden of fout parkeren, ik weet gelukkig hoe t zit..
Maar als ik in de nacht zal bellen weet ik zeker dat ze hier niet binnen t half uur zijn.. 2 kanten dus..

Maar dat kinderachtige gezeur van “kijk hun is, dat mag ik ook niet” moet s afgelopen zijn vind ik…
@koeckenbacker: Ik vindt dat je een best bij een agent verhaal kan halen als hij/zij de wagen op een vreemde wijze door het verkeer beweegt of parkeert zonder dat daar enige aanleiding voor lijkt. (als jij dat ook zeuren vindt). Ik ben mij bewust van de vrijstellingen voor agenten maar het komt steeds vaker voor dat agenten hier misbruik van maken (niet gebaseerd op een mening, ik spreek een agent wel eens aan), en dan is het niet van: och u heeft gelijk meneer, ons excuus, ik hoop dat u er geen last van hebt gehad. Nee, je wordt aangekeken alsof ze je ieder moment achter in de auto zetten.

Een tijdje terug was wel het toppunt, ik reed met de trekker door het centrum (moet ik eigenlijk niet doen maar de rondweg zat dicht) toen ik een politieauto tegenkwam die zo stond zodat ik er net niet fatsoenlijk tussendoor kon, deze agenten waren met een brommerrijder in gesprek dus ik stap uit en loop naar een van die agenten toe met de vraag of de beste man de auto een stukje opzij kon zetten. Die vent kijkt mij een moment zwijgend aan, kijkt dan naar mijn trekker en zonder mijn vraag te beantwoorden begint hij commentaar te leveren over het zand dat boven de kieper uitkomt, en hoe gevaarlijk dat wel niet kan zijn. Om vervolgens mijn rijbewijs te vragen en aan te kondigen dat ik daar wel een bekeuring voor krijg. Ik heb de beste man iets wat onvriendelijk bedankt en heb met pijn en moeite mijn combinatie langs de politieauto weten te persen.

Begrijp me niet verkeert ik heb respect voor de politie als organisatie maar voor de individuele agent begint dat steeds minder te worden.
@robert110: Och, er is altijd wel een verhaal te verzinnen (waar of niet). Ga je ze dan allemaal vragen waarom ze dit en dat doen?
@robert110: hier in mijn omgeving zie ik dat niet zo eigenlijk. Ik vind ze hier vrij correct overkomen. Hoor ook weinig vehalen dat de politie aan het “zoeken” is. Wel is hiet een toltunnel waar ik weleens de regionale brandweer op een zwaailichtje betrap op weg naar de kazerne. En als er hier een dienstauto krom geparkeerd staat, is er toch meestal iets aan de hand. Overigens zal ik het echt niet goedkeuren als de sterke arm er misbruik van maakt, maarja, ik weet niet of het een noodgeval is of niet. Heb ook nooit zin om dat op te zoeken of te vragen. Ben namelijk absoluut geen sensatiezoeker.
@robert110: ik woon vlak bij een supermarkt. Bijna elke middag komen er een paar agenten wat hapjes halen in wat vermoedelijk hun pauze is. Elke keer parkeren ze achteruit in het vak en als de vakken vol zijn zetten ze de auto op de stoep (waar overigens meer dan genoeg ruimte is). Geregeld worden ze er op aangesproken dat die auto daar staat. Wat die mensen niet zien, en ik wel vanuit mijn woning, is dat die zelfde agenten een paar keer per maand met spoed uit de supermarkt komen rennen en met sirenes weg rijden. Dan moet die auto dus dichtbij staan en zo dat ze gelijk weg kunnen. Al dan niet op de stoep. Kan je over zeiken, maar niemand weet wanneer er een melding komt.
Tja, ik snap het wel. Ik zie het op mijn werk voor de deur ook vaak genoeg. Pal bij ons voor de deur op het voetpad de wagen parkeren in plaats van in een parkeervak 1 meter verderop omdat ze bang zijn dat ze een paar meter extra naar de Subway moeten lopen. Ik vind het prima dat de politie haar vrijstelling van verkeersregels met regelmaat gebruikt, maar dan moeten ze het ook wel voor serieuze dingen gebruiken. Die agenten bij mij in de buurt zijn echt niet de enigen die er misbruik van maken, en zolang de agenten dat blijven doen blijft het negatieve beeld ook behouden.
“Daar komt bij dat het zaak is, dat wij, in het geval van een spoedklus, niet nog eens een halve marathon hoeven te lopen voordat we bij onze auto zijn. Elke seconde kan immers tellen.”

Precies, daarom vind ik ook dat als Mo mijn spareribs en shoarma komt brengen of Giorgio mijn pizza en pasta of Rajiv van postnl mijn pakketjes komt brengen dat zij niet bekeurd mogen worden als zij fout geparkeerd staan. Immers telt voor hun ook elke seconde om het vreten of de pakketjes op tijd bij mij af te leveren…
@Rick-dos: ja dat is inderdaad hetzelfde…
@pomoek: Hetzelfde? Als ik mijn vreten of pakketjes niet op tijd krijg dan is het nog veel erger…
@Rick-dos: Eigenlijk zou de politie maaltijden rond moeten gaan brengen. Met sirenes aan en vrijstelling om overal te parkeren nooit meer koude pizza…
@dizono: Das niet eens een slecht idee. Als ze toch hun rondjes rijden dan kunnen ze het toch ook wel even langsbrengen? Ik betaal niet voor niets belastingen verdorrie…
@dizono: als je pizza of whatever koud aankomt raad ik je sterk aan heul snel een andere toko te zoeken die het wel op temperatuur houdt. Wat doe je jezelf aan?
@Rick-dos: Misschien niet in binnensteden, of als je op 12-hoog woont, maar doorgaans kunnen bezorgers best even fout parkeren om een pakketje of maaltijd af te leveren. Het moet natuurlijk niet gevaarlijk worden, of tot blokkades van doorgaande wegen leiden, maar verder zullen ze daar zelden een bekeuring voor krijgen lijkt me.
Autoblog resident Photoshopper here: helaas voor de Politie is hun bluf over het digitaal manipuleren van de foto totaal niet gegrond. Naast dat uploader jasbelle heeft gezegd dat de foto echt is, heb ik de foto door de mangel van FotoForensics.com laten halen, waar het volgende uit is gekomen:

http://s9.postimg.org/681yx09zj/3db7cbc287f6860aeb594e0dbe8d665637928f96_204990.png

Zoals jullie kunnen zien is het ruispatroon en de kleurenverdeling op de foto zó egaal, dat het enkel de originele foto kan betreffen. Een gephotoshopte wielklem zou onmiddelijk in het oog springen met deze test. Er is één mogelijkheid waarop een bewerkte foto door de FotoForensics machine niet op zou vallen, en dat is als de bewerkte foto op groot formaat uitgeprint wordt en van de print een nieuwe foto gemaakt wordt. Maar ook dan moet de belichting van de print precies goed zijn om het niet op te laten vallen dat het een foto van een print betreft.

Dus helaas, beste dienders, busted.

Ik zou nog wel even een tip voor onze politiemacht willen achterlaten. Jullie populariteit stijgt momenteel gigantisch doordat ons een blik wordt gegund in jullie werkzaamheden, met name in de regio Rotterdam. Op deze manier bezielen jullie je eigen werknemers, die normaal gesproken heel wat respect van het volk mislopen. Als jullie nou ook op een bezielde manier reageren op de foto, waarin je spijt betuigt of de situatie probeert uit te leggen, dan zul je nog even hoog door ons, de burgers, op waarde worden geschat. Maar kom niet met dit soort ongegronde aantijgingen, die iedere lamlul met een internetverbinding kan doorprikken.
Ik zit hier ook op school en de wielklem zat er echt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).