Geen titel, wel gratis BMW M6 voor MotoGP-coureur Marquez

Auteur: , 53 Reacties

Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Hoewel BMW nog altijd een gewaardeerde motorfietsbouwer is, moet de MotoGP het doen met louter Japanse en Italiaanse machines. Toch is ook BMW nog steeds aanwezig in de koningsklasse van de motorsport, met de BMW M Award. Deze wordt elk jaar uitgereikt aan de coureur die zich over het gehele seizoen het beste kwalificeerde. De puntentelling is gelijk aan die van het gewone MotoGP-klassement (25 voor P1, 20, voor P2, 16 voor P3 enz.), ware het niet dat de punten dus al voorafgaand aan de race in plaats van erna worden verdeeld.

De Spanjaard Marc Márquez van het Repsol Honda Team was het afgelopen seizoen het snelst in de kwalificatie, des te zuurder dat hij deze snelheid niet wist om te zetten in een wereldtitel. Gelukkig krijgt hij nog de BMW M Award. Geen lullig bekertje of een flesje bubbels, maar een heuse BMW M6 Convertible in Frozen Blue Metalic en BMW Individual Opal White-leren bekleding. Met 560 pk TwinTurbo V8 en een afgeregelde top van 250 km/u wel 100 km/u(!) minder snel dan zijn Honda RC213V-RS. Maar in de Bimmer kan z’n vriendin ook mee, da’s ook wat waard.

Overigens is het al de derde keer dat Marquez de BMW M Award wint, dus z’n garage zal ondertussen goed gevuld zijn. Vorig jaar mocht de Spanjaard namelijk met een fijne BMW M4 Coupe naar huis, het jaar ervoor kreeg hij al een dichte M6. Ook daarvan vind u foto’tjes op de bekende plek. Is toch leuker dan een opgedirkt Fiatje, niet?53 reacties

Het is toch eigenlijk scheef dat de rijkste mensen de duurste cadeau’s krijgen…
@jipino: Vind je?
@henkhupelschoten: Ja. In het vervolg zal ik bij elke mening die ik plaats ”ik vind” neerzetten om dit soort uiterst verwarrende situaties te voorkomen. Mijn excuses.
@jipino:

Terwijl zwervers veel meer aan een M6 hebben ..
En het ook echt verdienen ..
@lincoln: of sjekkies rokende steuntrekkers, want alles gaat al naar de asielzoekers.
@awesome: ‘en dat heb gestaan op Facebook!’
@awesome:

Hoop internationale concurrentie bij het UWV ..

Al die zelfverklaarde hoogopgeleide knei zwervers .
@lincoln: Klopt, de wereldbevolking bestaat inderdaad uit miljonairs en zwervers en verder niks ..
Scherp ironisch commentaar zeg ..
@lincoln: vind bij vele zwervers dat ze dat niet verdienen hoor
@janmetdelangeachternaam:

Velen juist wel ..
Sommige niet omdat ze geen parkeerplek in het Vondelpark hebben ..
@jipino: jaloers? Ik vind het vooral scheef dat een motorcoureur een auto krijgt. Waarom krijgt een autocoureur dan geen motor?
@wouterjeuring: heeft ‘ie waarschijnlijk al, denk je niet? Ook ga je een Honda coureur geen BMW brommert geven..
@mrcabdrivert: heeft een auto coureur geen auto dan? Maar wat zouden de voetballers dan moeten krijgen? Een paar schoenen?
@boogieman: die krijgen maar één schoen, de gouden schoen. Darters krijgen waarschijnlijk geen denksport-boekjes maar iets anders.
@jipino: waarschijnlijk omdat zij zo’n auto ook kunnen onderhouden
@jipino: het is scheef dat ie maar 250 loopt en ze de begrenzer niet naar 305 hebben gezet…
@jipino: wat een linkse instelling
Hij is door de jaren heen van 2 duimpjes omhoog naar één duimpje omhoog en nu naar twee V-tekens gegaan. Volgend jaar dus nog maar één en dat jaar er op moet ie weer wat nieuws verzinnen…
Kreeg ik maar zo’n troostprijs
Dat’s effe lekker om te winnen zeg :).
Kan die mooi carpoolen met zijn “vriend” Lorenzo…
Heeft hij die niet van Lorenzo cadeau gekregen?
Is dit een stukje geoorloofd over de moto gp schrijven op ab? Hihi
Volgend jaar een M4 cabriolet dan maar?
Toevallig zondag even de race gezien, echt schandalig wat deze man heeft gedaan. Als er miljoenen naar een omgekochte WK finale voetbal zitten te kijken breekt de pleuris serieus uit op de wereld…
@opgooier:

Voetbal kijkers kijken al 20 jaar naar oplichting ..

Die zijn toch te dom om te scheiten ..
@opgooier: als ik een schijthekel had aan rossi zou ik ook lekker achter lorenzo (goede maat van me) blijven aanrijden. die italiaan zakt er maar inz
@lambo4all: als sportief gezien je goal is om iemand bewust van het kampioenschap af te houden ben je de grootste droeftoeter die op twee wielen rond rijd.
Zou Lorenzo oprecht blij zijn met het kampioenschap? Echt in de veronderstelling zijn dat hij het volledig op eigen kracht heeft gedaan? Zichzelf recht in de ogen kunnen kijken wanneer hij het zegt?
@awesome: kan jij jezelf recht in je ogen kijken?
@humpyourdog:

Whahaha .. Moest hardop lachen ..
Thanks dude .. Ga je grap vanaf nu te pas en te onpas misbruiken ..
@humpyourdog: netjes, netjes :D
@opgooier: eens.
Schandalig voor de motorsport. Ik ben ook benieuwd wat Honda ervan vind dat mm toch al 3 keer niet voor de dagzege is gegaan terwijl daar zeker de snelheid was. Zonder deze debiele acties van mm had rossi zeker kampioen geweest. Heel snel, maar ook een erg naar ventje, deze Marquez. Ik geloof ook wel een beetje dat deze knul zich niet populair maakt in de paddock. Behalve bij lorenzo natuurlijk..
@koeckenbacker: eeuhm dan had Rossi het nog niet gered, of denk je dat zowel Marquez en Predosa zomaar aan Lorenzo voorbij waren gereden.
@remcott: ik denk dat rossi zeker meer punten had kunnen halen in zowel australie en maleisie. Als mm in maleisie gewoon normaal had gereden, had het mm ook gewoon met de rubberen kant beneden de race uitgereden, en hadden we in valencia een strijd met rossi vooraan gehad. Maargoed, dat is niet gebeurd, de titel is vergeven, en we zullen het nooit weten ;)
@opgooier: Even in Marquez zijn verdediging, Kan je je indenken wat er in Spanje met ‘m was gebeurt als ie in een do or die actie Lorenzo er af had gekegeld? Z’n acties in Sepang waren uiterst dubieus maar wat hij in Spanje deed kan ik tot op zekere hoogte wel snappen.

Ook al was hij Lorenzo voorbij gereden, dan nog was Lorenzo kampioen geweest, alleen wel met exact dezelfde punten als Rossi. Daarbij had Pedrosa ook Lorenzo nog voorbij gemoeten of moeten crashen, alleen dan was Rossi nog kampioen geworden.
Hmm wat zouden sporters eigenlijk met die auto’s doen? Zeker bij sporten als tennis waar ze meerdere auto’s per jaar kunnen winnen.

Meteen verkopen?
@reistje: weggeven waarschijnlijk. Spanjaarden hebben altijd wel een broer zus of neef of nicht ergens
Wie gaat de grap deze keer maken?
ze hadden hem beter een s1000rr kunnen geven met een kromme achterbrug
Dikke wagens,
Volgend jaar ons talent Bo Bendsneijder in de Moto 3. Net als marqués gisteren gehuldigd (zonder m6). In de Moto 3 wel met KTM.
Daar doe ik het ook wel voor
Tja 3x een “winnaar” maar nog altijd een loser. Met zijn instelling zal hij nooit een WK titel binnen slepen. Als je niet wil winnen dan ben je echt geen kampioen. Rossi zal komend seizoen nog harder werken om titel Nr 10 op zijn naam te schrijven en ook als hij dat nooit redt is hij voor de komende decennia de allergrootste in motor racen.
@w0o0dy: Als Marquez zich gewoon normaal gedraagt en zich op het racen focust is hij retesnel. Hij werd in zijn rookieseizoen al kampioen in de MotoGP en deed het vorig jaar nog eens dunnetjes over door op zeer dominante wijze zijn tweede titel binnen te slepen. De eerste 10 races schreef hij allemaal op zijn naam, en in het restant van het seizoen won hij er nog eens drie. Hij pakte eveneens 13 keer pole position en zette 12 keer de snelste raceronde neer. Die jongen kan echt wel rijden hoor. Hij moet zich alleen niet bezig houden met vuile spelletjes tegenover Rossi en zich focussen op zijn eigen prestaties.
@Edge: ik zeg ook niet dat hij niet hard kan rijden… Maar ergens denk ik dat zijn titels dus afhangen van het falen van anderen.. Een titel binnen slepen (vechten voor wat je waard bent en tot het uiterste gaan) dat zie ik hem niet doen. Een Rossi met 200% motivatie zal hem klein krijgen als hij cool genoeg blijft en het joch gewoon de oren wast op ervaring icm talent. Feit is.. Rossi is geniaal goed maar ook een grote kampioen..
@w0o0dy: hij heeft al twee titels…
@poeperman: als de rest faalt…
Totaal geen straf, een mooie M6 cabrio in een nette kleur
Toch de leukere prijzen als je het mij vraagt.
Kunnen er in die M6 geen 3 vriendinnen mee, past beter bij z’n lifestyle denk ik.
Zou er ook een speciale optie op zitten dat de stoel verder omhoog kan? Anders kan ie niet over het dashboard heen kijken.
Er schijnt wel een mondwater bij geleverd te worden om de geur van Lorenzo’s billen een beetje uit de adem te krijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).