Slim: de beste spotplekken van Amsterdam op één kaartje

Auteur: , 41 Reacties

Van spotters, door spotters. En met als extra bonus nóg twee steden.

Spotkaartje Amsterdam

Jullie zijn er maar druk mee, Autojunk telt ondertussen al ruim meer dan een half miljoen foto’s. Veel van die bijzondere auto’s zijn in onze eigen schitterende hoofdstad (ja, ik ben bevooroordeeld) gemaakt. Nu weet iedereen met een camera en een voorliefde voor auto’s dat de PC Hooftstraat natuurlijk een uitgelezen plek is om auto’s te spotten, maar waar heb je nog meer een goede kans van slagen?

Spotters Kuifje en Thomcarspotter sloegen de handen bijeen en maakten een Google Maps-kaartje van Amsterdam, met daarop een flink aantal plekken waar je een goede kans hebt om dikke bolides te spotten. En die kaart, die check je HIERRR! Je ziet niet alleen de diverse locaties, maar ze geven ook handige tips hoe je parkeergarages binnenkomt of op welke tijdstippen je de meeste kans maakt op een leuke spot.

Ze zijn de eerste om toe te geven dat ze het idee niet zelf bedacht hebben, er bestond namelijk al zo’n spotterskaartje van Parijs en van Londen. Niettemin is het voor de spotters onder jullie een handige tool, dus een hoedtik naar de twee ijverige makers van het lokale kaartje! Om in stijl af te sluiten, doen we nog even vijf lekkere spots van hete locaties uit 020!

Hij blijft leuk: Ferrari 488 krijgt boete voor het Conservatorium Hotel
Ferrari 488 krijgt boete

Bentley Mulsanne bij het Hilton Hotel aan de Apollolaan
Bentley Mulsanne

Mooi rally-spec Elfje op kruising Valeriusstraat – Cornelis Schuytstraat
Porsche 911

Meer dan opvallende Conti GT Speed op de PC Hooftstraat

Autoblog-toptip: check ook de grachten op verzopen Range Rovers… ;)

En nu jullie weer. keep ‘em comin!41 reacties

Heel erg handig! Succes iedereen met spotten!
Amstelhotel! Staan vaak hele dikke autos voor de deur!
@wildbeest: Dat valt echt wel mee hoor
Ik zal vast wel een idioot zijn, maar om eerlijk te zijn snap ik het spotten niet helemaal. Natuurlijk is het leuk om een knappe wagen te zien, en als je van fotografie houd er een mooi plaatje van te schieten is heerlijk.

Maar om nou online te gaan showen met de auto van iemand anders en die jij dan gezien hebt, en dat dan te bewijzen met een foto die met je telefoon gemaakt is….. Ik zal wel een hele domme jongen zijn, maar ik zie er gewoon de lol niet van in. Maar Autojunk is er groot mee geworden, dus het zal wel aan mij liggen.
@dutchdriftking: je bent geen idioot, je snapt t gewoon niet. Zie het als een hobby.

OT 020, waar anders..
@dampu020: Dat is het zeker. Dat ik als hobby heel veel geld in een oude golf stop snappen andere mensen weer niet, en zo zijn er heel veel soorten idioten.
@dutchdriftking: heel soms maak ik ook wel een foto van een mooie auto op straat. Maar alleen als de eigenaar er niet in zit, in de buurt is of andere voorbijgangers in de buurt zijn. Ik vind het er altijd zo triest uitzien van die foto’s en filmpjes van spotters die zo’n auto achterna gaan. Enige wat je doet is de ego van de berijder vergroten.
@mattfast: Dat vind ik dan nog triester, ben je bang op te vallen jongen?
@volvov70: Dat legt hij uit in zijn verhaal. Het raar vinden van het stilleggen van waar je mee bezig bent om een paar platen te schieten van een auto die niet van jou is, ik kan me daar best in vinden.
@dutchdriftking: Ik heb hetzelfde. Zal wellicht ook de leeftijd zijn. Ik kan niet meer echt onder de indruk raken van een beetje leuke auto. Of heb ‘m al eens vaker gezien of allang mee gereden. Tuurlijk kijk ik even naar buiten als een Ferrari langsrijdt maar om er nou als een gek 10 foto’s van te maken :’) En knullen die in de PC Hooft gaan wachten op weer die ene Bentley met Mandory kit of die donkere man in zijn witte Panamera Turbo die ELKE dag langs scheurt.. jeuj
@stfu: Een fotoshoot vind ik daarentegen wel leuk en maak ik ook graag zelf. Dan heb je de juiste setting, gewassen auto en heb je nog wat creativiteit. Een auto op een parkeerplaats is niet echt een uitdaging lijkt me.
@dutchdriftking: Ik zie toch echt op je profiel dat je een mb 300e hebt gespot. Spotter
@clarkson: Haha, ja, je moet alles proberen toch? Wel een joekel van een spot natuurlijk!
@dutchdriftking: Ja, ook onbegrijpelijk dat hij niet als foto van de maand is verkozen. Haha
@dutchdriftking: Ik kan u vertellen dat de meeste eigenaren van deze bolides niet blij zijn met al dat “car-spotting” , je bent maar even de deur uit en iedereen kan traceren waar je bent of geweest bent, privacy en discretie is ver te zoeken…

Dan zullen de meeste gelijk roepen, “dan moet je maar niet een supercar rijden” , tja,
dat is de reden dat (1) zulke mensen vaak een andere minder opvallende auto genoodzaakt zijn te rijden en (2) als woonplaats andere steden kiezen zoals London, waar je niet meer opvalt in je Continental, Wraith, Ferrari of Lambo (zolang deze een standaard versie is). Met een paarse / goude daarentegn, vraag je er uiteraard om..
@dutchdriftking: ik ben het met je eens. Soms plaats ik wat op autojunk als ik denk dat het wat toevoegt. Zoals een klassieker of een auto die je niet vaak ziet.
Ik zal wel gek zijn, maar is het niet leuker om een beetje rond te lopen in Amsterdam (voor zover ik daar fan van ben), een drankje te doen in plaats van met een groepje van 5 15 jarige jochies op de PC te gaan staan totdat de zoveelste 911 turbo of voetbal bentley langsrijdt?
@josxkrs: We zijn zeker niet 15. En we zijn niet louter te vinden in de PC. En (tenminste ik niet) kijk niet louter naar voorgenoemde 911 Turbo of Voetbal Bentley. Als je een beetje de spots bekijkt van thom, zie je dat ie niet louter overrated spul spot.

Ikzelf ook niet. Ik heb zelf vorige week zaterdag nog met thom en een groepje wezen spotten. En het was niet alleen spotten. We hadden het daarnaast gewoon erg gezellig.

En daar draait het imo om met het spotten in groepen: Lol hebben met spotvrienden en ‘collega’s, terwijl je zelf bepaalt wat je op de foto doet.

OT: Echt een goed idee waarmee jullie kwamen. Chapeau maat en @kuifje!
@toyotafortuner: Ik vind het juist top dat er autospotters zijn zoals jullie. Gewoon mooie foto’s maken van (zeldzame) auto’s op straat en/of evenementen. Daarbij primeurs op Nederlandse bodem. Dat er een paar rennende spotters bij zitten, tja hoort erbij. Ga zo door!
@paganizonda760nc: Dit is gewoon precies waar het mij om draait bij het spotten (al dan niet met vrienden en ‘collega spotters’): foto’s maken van auto’s die mij boeien en het delen met jullie. Tuurlijk zijn er spotters die graag rennen voor een Ferrari en ja ik geef toe dat ik dat ook heb gedaan. Twee jaar geleden voor een Mondial QV, wiens baasje zijn kind kwam ophalen van de basisschool. Maar ik doe dat niet altijd. Sowieso ben ik een spotter die het gevarieerd houd: AMG’tjes zeker, maar ook gewoon een oude Rover, Jeep, Toyota etc etc.
@toyotafortuner: ik hoorde laatst juist dat jij wel heel veel rent en altijd als eerste bij de dikste autos wil zijn
@toyotafortuner: gelukkig maar. Dan pas je dus niet in de reactie die ik heb geplaatst. Voel je vooral niet aangesproken.
@toyotafortuner: Louter nog aan toe.
@josxkrs: haha zo spot ik meestal met de jongens ook! Lekker ontmoeten bij de P.C Hooftstraat, rondlopen door de stad, een terrasje pakken en als we een Ferrari zien als gekken erachteraan rennen, heerlijk!
@marussia: hehe classic Q :)
@marussia: dat is het betere werk. Ik doelde uiteraard op de jochies (oh, dat mag ik niet meer zeggen…) die de gehele dag op dezelfde plek blijven staan. Lol maken en ondertussen een paar foto’s schieten is altijd tof. Beter dan binnen zitten en Minecraft (of wat er nu in is…) spelen.
@josxkrs: ik ben 15. Niks mis mee toch? Alleen maar goed. hoe vroeger je liefde voor auto’s begint, hoe beter lijkt me zo!
@josxkrs: of beter: achter de vrouwen aan ;) Of bekijk uhm de stad zelf.
@josxkrs: Zo heb je ook mensen die treinen, trams, bussen of vliegtuigen fotograferen. En dan liefst zo veel mogelijk verschillende. Je hebt mensen die postzegels verzamelen. Je hebt mensen die iedere zaterdag achter een bal aan hollen. Of gewoon hollen, nergens achteraan.

En zo zijn er nog een heleboel meer hobby’s. Ik zie het probleem niet zo eigenlijk.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@Kuifje: Eerst een FF voor een Cali T aanzien en nu dit haha. Ligt er eentje te slapen bij autoblog
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ach, zo ging ik als 10-jarig jochie autofolders scoren met de buurjongen. Dat was nog in de tijd dat er rolletjes in (onbetaalbare) camera’s zaten en internet net zo ver weg was als Mars nu.
via iPhone app
Al is het in mijn ogen op z’n zacht’s gezegd nogal kinderachtig en komt het vooral wat provinciaals over, is het gegeven voor mij hetzelfde als toeristen op huurfietsen,touringcars,elektrische riska’s en dronken Engelsen.Prima, en het bevestigt me weer dat ik in de mooiste en belangrijkste stad van het land woon.

Maar dat zal wel weer aan mijn ervaring met auto’s en mijn arrogante houding vanuit de Jordaan liggen.
Rotterdam vind ik toch een betere spotstad. -Gooit nog wat olie erbij-
@kenner: -gooit lucifer-
Wel handig om zo de locaties in kaart te brengen. Hoeven ze vanuit het Oostblok niet zoveel te zoeken.. ;)
Rotterdam:

– de Coolsingel
– de Meent
– Karel Doormanstraat
– Harbour Club (
Ben ook op iets van 12 jarige leeftijd begonnen met een compactcameraatje. Nu inmiddels 23 en voor een paar ruggen aan fotoapparatuur nog steeds aan het spotten. Als ik iets interessants tegenkom toch een paar foto’s maken. Camera ligt standaard in de kofferbak.
@jeffreyderuiter: Ik ben 31, heb geen ruggen aan foto apparatuur maar vind het spotten van een zeldzame of aparte auto erg leuk. Weliswaar met de Iphone maar toch. Snap al dat gehaat op spotters nooit zo. Als je autogek bent is het juist leuk om een mooie database met auto’s te hebben. Ik snap dat altijd wel. En eerlijk is eerlijk, ik heb ook wel eens een sprintje getrokken om nog net een paar pics te kunnen schieten van een Zonda in Monaco. Hoe vaak zie je zo’n ding nou, dan maar ff rennen ;)
Bedankt voor het delen @dizono !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).