Politie reanimeert, snotneusjes dansen op politieauto

Auteur: , 76 Reacties

U bent wakker? Mooi.

Politie reanimeert, snotneusjes dansen op politieauto

Terwijl hulpdiensten bezig waren met een (overigens geslaagde) reanimatie aan de Londenweg in Vlaardingen, vonden twee etterbakjes van 14 jaar het nodig om tegelijkertijd op de dienstauto van de aanwezige agenten te dansen. Geheel naar de tegenwoordige maatstaven werd het tafereeltje middels een telefoon vastgelegd.

Ook geheel naar de tegenwoordige maatstaven kwamen de twee schobbejakjes er makkelijk vanaf. De popo heeft ‘een goed gesprek’ met de ouders van de twee gevoerd. Bovendien moeten de pubers zich melden bij bureau HALT voor de betere zaterdagmiddagklusjes.

Als de auto beschadigd was geweest, waren de twee wel aangehouden. Wat wij zouden doen? Gewoon een krasje verzinnen en alsnog mee naar het bureau.

tweet

Foto: hybride Touran, via Autojunk76 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Te triest gewoon
Lekker djensen
Waarschijnlijk zou ik ze een kogel door de knieschijf jagen, dat is overigens ook één van de redenen dat ik niet bij de politie zit…
@opgooier: herkenbaar..
@opgooier: ver schrik ke lijk die mennekes van tegenwoordig
@opgooier: of met een boormachine de knieschijf bewerken
Agenten dansen op snotneusjes?
@baasbas: politieauto danst op snotneusjes?
Voor galg en rad…
Ik denk dat een corrigerende tik van pa of ma het enige is wat bij dit soort lieden helpt. Hopelijk komt die nog op tijd.
@escort77: grapjas. Ouders van dit soort shit-for-brains volk praten het waarschijnlijk nog goed ook…
De jeugd van tegenwoordig kent bijna geen “angst” meer en zien geen gevolgen van de fratsen die ze uithalen…

Erg raar dat ze met schade meer problemen hadden gehad, gaat toch om het idee zou ik zeggen
@svennie: Ik vind het ook vreemd, toen ik die leeftijd had in 2005, durfde ik dat echt niet hoor (en nu ook niet). Totaal geen angst om gepakt te worden? Naast het feit dat het aso id
Gehandboeid mee laten rennen naast de auto naar het bureau toe.
Oh nee, wacht… dat mag niet..
@mauritsh: ze zijn opgepakt en gestraft, naar mijn idee is de strafmaat in overeenstemming met het gepleegde feit, welke straf had jij voor ogen?
@pomoek: Naar ” jouw idee” is niet de maatstaf, dat is aan de gerechtelijke macht.


@toniominestrone: Euh, ja, maar daar kan ik het toch mee eens zijn?
@pomoek: Nee dat mag niet! Het is internet traditie om altijd te roepen dat straffen te laag zijn. Eigenlijk hoor je zelfs te vragen om lijfstraffen.
@mashell: Als je het niet erg vind, dan vind ik werkstraffen , zoals bij HALT best goed.. al mogen ze misschien iets ‘ erger’ , als in meer werk…
Als ik naar mezelf kijk dan zou ik als puber dit veel erger vinden dan een stevige boete of zelfs dan een paar dagen in de bak.
De boete is toch voor pap en mams en een paar dagen zitten kun je verkopen als ‘ stoer’ .. hondendrollen scheppen en dergelijke niet..
@mashell: Dat is dan wel weer waar, point teken, hoed af…
@pomoek: Sowieso een second degree titty twister, een paar indian sunburns, een Polish bikeride en als ze dan nog niet inbinden een Belgian walk in the park.

Grote jongen die dan nog praatjes heeft.
@mauritsh: Haha, jij zou een meedogenloze rechter zijn!
@clarkson: Damn’ straight! Geen grappen ;)
@pomoek: dus als ik op jouw auto ga dansen ben jij akkoord dat ik een dagje op een schoffel ga leunen?? No way dat er geen schade is, kan niet.
@pomoek: ga jij ze maar knuffelen en thee met ze drinken …..
En zo creëren wij met ons halfzachte beleid etterbakjes welke geen enkele boodschap hebben aan de in dit land geldende normen en waarden.
Bureau Halt = fopstraffen.

Je hebt de jeugd er echt niet mee dat ze een paar zaterdagen vuilniswagens moeten wassen.
Ook dat draait immers uit op een groot feest, want de begeleiders zijn vaak geen haar beter.
Het hele straf-traject is achterhaald en levert niet op wat je wil dat het doet.
Zullen deze jochies er echt iets van leren?
Het is tijd voor de hardere aanpak. Niet alleen van de jeugd, maar ook van ouders die hun kinderen stelselmatig met justitie in aanraking laten komen.
@awesome: Goed punt. Idee: de jongens in kwestie krijgen helemaal géén straf.
Daarentegen: hun ouders (en broers en zussen) moeten 4 zaterdagen voor bureau HALT werken…
@baasbas: Als je als ouder stelselmatig weigert om je kind op te voeden of in de gaten te houden, mag je van mij worden aangepakt. Als daar ook broers en zussen voor worden ingezet: Dikke prima toch? ;)
@awesome: juist, krijg je vanzelf een blikkie opdoffers van je grote broer, en als die klaar is krabt zusjelief de oogballen nog even uit je paasei!

Voordat pappa met zn zondagse broekriem komt.
@awesome: uit een onderzoek over Halt: De onderzoeksbevindingen leren dat de Halt-afdoening niet in dezelfde vorm voor elke jongere even effectief is wanneer het gaat om positieve gedragsbeïnvloeding. Screening van de jongeren door professionals en maatwerk lijken van essentieel belang om met Halt te bereiken wat ermee beoogd wordt. Jongeren die negatief gedrag vertonen, waarbij sprake is van bredere problematiek of waarvan de recidivekans hoger wordt ingeschat, zouden met andere woorden intensiever begeleid dienen te worden. Bij jongeren waar dit niet het geval is, zou bijvoorbeeld kunnen worden volstaan met een gesprek met het gezinssysteem en een professional én met het aanbieden van de excuses aan het slachtoffer.
@pomoek: ik lees managerspraat om het probleem met zo’n laag bureacratie aan te dikken dat het lijkt of je goed bezig bent.

Nogal wiedes dat de één anders reageert dan de ander op een HALT ‘straf’, dat snapt iedereen.

Kun je nu ook in begrijpelijk Nederlands vertellen waarom je deze criminelen continu verdedigd?
@remcott:

Omdat dit te maken heeft met evolutie en de beschaving.

En daar passen vetlederen motoragent laarzen onder je derriere plaatsen niet meer in.
Dat is very sixties ! ( maar werkte wel hoor !)

Het is populair heden ten dage om te wachten dat zo een iemand zich tot een wiet rokende mini terrorist ontwikkelt, vervolgens een x-aantal mensen het leven uit knalt zodat wij en masse kunnen rouwen, ons ongenoegen kenbaar kunnen maken, stille tochten organiseren zodat we ons toch op één of andere manier verbonden voelen en simpelweg te wachten als schapen naar de slachtbank op de volgende klap van zo’ een ontspoord iemand.

Dit om ons angstig te maken zodat we alert worden (voor een week) en de privé ondernemers in de beveiligings en bewakings business schat hemeltje rijk worden.

Zoals iemand aan me vroeg of ik nu niet bang ben om te reizen, ik moet je eerlijk vertellen dat ik die vraag totaal niet begreep maar NEEEEEE ik ben niet bang !
En ik zit volgende week weer in Frankrijk en in Duitsland

Het enige waar ik bang voor ben zijn über correcte gut menschen, die het dansen op het dak van een politiewagen door twee schoffies goedpraten, die lieden zijn levens gevaarlijk !
@desjonnies: can i get an a-men
@lekkaah: Amen to that indeed
@desjonnies: Hé je zou niet meer op mijn berichten reageren ;-) ! Wat mij betreft hoef je ook niet voor mij te reageren, dat doe ik zelf wel.

Verder begrijp ik je bericht niet, je legt een link tussen iemand die op het dak van een politieauto danst naar een terrorist en zegt vervolgens dat je daar niet bang voor bent terwijl je dus volgens jouw eigen bericht wel bang bent dat op politie auto dansende jongetjes terroristen worden? Nu ja.
@remcott: Het is een stukje uit een onderzoek waaruit blijkt dat HALT van weinig invloed blijkt te zijn op de recidive van jonge criminelen. Wel blijken HALT medewerkers goed te kunnen voorspellen welke jongeren in de toekomst crimineel gedrag gaan vertonen en wie niet. Wat mij betreft wel interessant. Je zou HALT dus kunnen gebruiken als een soort screening: Welke jongeren vervallen in criminaliteit en welke niet. De ene groep houd je goed in de gaten de andere hoef je verder weinig mee te doen, dat komt wel goed.

Als je op die manier HALT gebruikt besteed je schaarse overheidsmiddelen goed, daar kan niemand tegen zijn?
@remcott: Ik verdedig geen criminelen overigens, natuurlijk dans je niet op een politieauto, maar de straf moet in relatie zijn met het feit en, zoals de politie zelf zegt, er in dit geval géén schade is dan denk ik dat een goed gesprek met de ouders en een paar dagen schoffelen afdoende is.
Te gek voor woorden en er dan afkomen met een taakstraf, ze zijn dan wel minderjarig maar iets harder en strenger kan geen kwaad.
Waar gaat het heen met dit land ?? Ik heb toen ik 12 was op het politiebureau 1500 strafregels moeten schrijven. Dat is 33 jaar geleden. Toen hadden we nog ontzag voor de politie. Nu worden ze bespuugd , uitgescholden enz , enz. Waarom gelden er geen eu regels voor de politie. Bevoegdheden net als in spanje bijvoorbeeld. Eerst slaan en dan praten.
@superman: Waarom moest je 1500 strafregels opschrijven als ik vragen mag?
@volvokaj: ik deed ” heel stoer “mijn middelvinger omhoog naar een agent. Waarom , weet ik zelf nog steeds niet. Alleen na 33 jaar ben ik het nog steeds niet vergeten.
@superman:

“Alleen extreem domme mensen laten zich beledigen door een gebaar of lichaamshouding ” ..

Dat zou ik 1500 keer schrijven ..
@lincoln: gaat om het opvoedaspect hier, niet wat de ontvanger ervan vindt?
@lincoln:

Zo, jij bent echt stoer, mag ik je volgen op facebook?
@superman: Toen een van mijn vrienden zijn eerste auto had, moest daar natuurlijk een dikke stereo in. Kofferdeksel open en plaatjes draaien en zo, je kent het wel. Beetje de aandacht van meisjes vragen.
Tot oom agent langs reed, en ik het geniale idee kreeg om ‘F*ck the police’ van NWA te draaien en tegelijkertijd het volume vol open zette…

Gezellig middagje gehad op het bureau.
@awesome: hahaha, dit kan zo in jiskefet, top!
@superman: 33 jaar geleden had je dat soort tuig ook hoor. Alleen werd het toen niet zo opgeblazen allemaal door social media etc. Nu krijgen we alles mee wat er ook maar gebeurt.
Ik neem aan dat ze de komende 12 weken politie auto`s mogen wassen op zaterdag?
Kinderen in de cel zetten… afzonderlijk van elkaar. En de ouders/verzorgers/ voogd oplaten van het Politiebureau. Met ook een gesprek uiterraard.
@dailydriver: juist. De jongens gewoon meenemen en laten ophalen door ouders// werkt beter dan halt. Niet te vroeg die ouders bellen natuurlijk.
Ouders helemaal apetrots natuurlijk ..
Tokkies gonna tokkie.

Toen ik 12 was en een politieauto zag werd ik helemaal zenuwachtig, sterker nog, dat heb ik nog af en toe.
Ik denk dat juist in dit soort situaties een stevige boete (500 euro per persoon of misschien zelfs wel meer, vanwege het niet respecteren van overheidsfunctionarissen of hinderen tijdens werk ofzo) zal helpen. De kinderen hebben het geld niet, waardoor de ouders indirect ook weer gestraft worden. Die zullen dat soort bedragen niet te vaak willen aftikken voor hun lieve zoon/dochter. Ouders zullen strenger zijn en de kinderen moeten misschien wel krantenwijk om ouders terug te betalen (dus werken zonder beloning).
Ik moest het vroeger niet in mijn hoofd halen. Die ene keer dat ik in aanraking ben geweest met politie, haalde mijn vader mij op en kreeg ik eerst een lel om mijn oren voor het in aanraking komen met de politie. Daarna mocht ik vertellen wat er gebeurd was… misschien niet de mooiste manier, maar normen, waarden en een initiële dosis respect bij mensen zit er in ieder geval in ;-)
Kijk een hoop van die “beste jongetjes van de klas” reacties hier: “Ik houd me aan de regels en zij niet dus ze moeten straf krijgen meester!!”Bah! De buurman verraden vanwege ‘de regels’ zit hier diep in het bloed geworteld sinds de wereldoorlogen.
En dan met ongepaste prehistorische straffen niet normaal zeg. En de reaguurders hier hebben duidelijk geen kinderen. Want hun eigen kinderen durven ze, ook later niet, nooit 1 tik op de vingers te geven. De laatste tik met een liniaal door een Nederlander gegeven was in 1964 en dan hebben ze het over straffen…. gaap!

OT: de oplossing is gelukkig, dankzij geen schade, vreedzaam gegaan.
@msfiorentina: wat een slap gelul man. Feit is gewoon dat met regelmaat blijkt dat respect voor andermans spullen ver te zoeken is en de eikels nog trots (en stom genoeg) zijn om het te filmen. Mág daar over geklaagd worden? Iedereen doet wel ’s wat raars ja, maar de goeden leren ervan…
@davelepeef: Klagen? Lijkt meer tot oproepen tot geweld door eigen rechters die vorige week nog een franse vlag over hun profielfoto hadden omdat ze tegen geweld zijn/waren.

Als de daders uit noord-afrika waren dan hadden we veel ergere reacties en veel meer likes op die reacties en dat zou jij dan waarschijnlijk ook gewoon ‘klagen’ noemen.

Ik ben tegen dit soort kort-door-de-bocht straffen die op internet geplaatst worden, moet ik dan ook maar reageren dat iedereen die zo een reactie plaats 60 dagen de cel in moet ofzo? Of 12 weken vluchtelingen werk moeten doen? etc

Nee ik vind mijn manier van reageren op dit soort reacties JUIST beter door gewoon mensen te wijzen op feiten, als jij dat slechter vind dan een straf over iemand afroepen dan zij het maar zo.
Prettig weekend
@msfiorentina: Dit leest redelijk onprettig.
@msfiorentina: Ik ben toch blij dat er mensen zoals jij zijn die dit maar normaal vinden blijkbaar…
Ondanks dat het op andermans auto dansen al belachelijk is en er dan toch echt iets niet klopt bij je (dat zie ik niet meer als katten kwaad), ontgaat hier je misschien even het feit dat de agenten bezig waren met een reanimatie. Geen materialistische dingen, maar een mensenleven. Als je in zo’n situatie niet kan of wilt helpen, kan je eventueel toe gaan staan kijken. Maar dit soort dingen doen, met de mogelijkheid de agenten op een kritisch moment af te leiden. Dan snap je er echt totaal niets van.
Acties hebben we vroeger vast allemaal uitgevoerd, de een wat erger dan de ander. Maar sommige acties hebben (en horen ook gewoon) consequenties te hebben, zoals bepaald bij wet. Dat die jongens hier zo makkelijk mee wegkomen, slaat gewoon totaal nergens en zal ze niets leren voor een volgende keer. En als ze het dan doen op een mogelijk kritisch moment waar een mensenleven van afhankelijk is en dat pakt verkeerd uit, wordt het bestuurlijk apparaat er op aangekeken. Want ze hebben niets geleerd van de vorige keer door een te lage straf, etc.

Niemand is perfect en dat is ook de verwachting niet. De verwachting is dat mensen gecorrigeerd worden op momenten dat dit nodig is, zoals bepaald in de wet of aan de hand van normen en waarden.
@quincy: Ik heb het over het oproepen tot straffen, waar ligt de grens? stokslagen?
stenigen?
5 jaar cel voor het stelen van een mars?
Ik roep in ieder geval niet op tot geweld en daar heb ik geen franse vlag als profielfoto voor nodig

Dit is voor mij kattekwaad want er is niets gesloopt terwijl daar alle tijd en mogelijkheid toe was. Was het niet gefilmd dan had men hier nooit wat van geweten waarschijnlijk.

En respect voor andermans spullen? Wat dacht je van de nederlandse regering die bejaarde mensen berooft van hun eigen hardverdiende geld door hun pensioen in te korten. Van oude mensen steel je niet, dat is het meest respectloze wat er is.
Krijgen zij hun straffen? Nee, gewoon een ander moet daar gaan zitten….

Zou het minder erg zijn als ze gewoon donuts waren gaan halen? Lul toch niet zo met alle schapen mee door open deuren in te trappen. Reanimeren of donuts halen heeft niets met deze actie te maken behalve dat het nieuwsbericht ineens ‘meer waarde’ krijgt waardoor mensen er eerder op klikken. Puur voor de inkomsten maar heeft niets met de actie van deze jongens te maken.
prettig weekend
@msfiorentina: je springt van de hak op de tak, wat de overheid doet is niet roven. Die zitten daar ook namens jou mandaat, doe er wat aan met de komende verkiezingen.

En jij vergelijkt mensen die hier roepen om zwaardere straffen met de daders van de aanslagen in Parijs. Serieus ben je wel helemaal zuiver in de bovenkamer.
Hier wordt de democratie gerespecteerd en enkel meningen geuit. Dat deze niet overeen stemmen met die van jou is duidelijk.
Als jij vindt dat dit niet kan verzoek ik je vriendelijk doch dringend om je Socialistische/Communistische/Stalinistische heilstaat op te zoeken.

Ik durf te stellen dat we benieuwd zijn naar de ervaringen die je daar opdoet.
Geen schade? Nee alles zit er nog aan, maar reken maar dat als er 40kg+bontkraag (wat weegt zo’n k*tjong??) op je dak klimt er een deuk in zit, om van krassen niet te spreken. Tuurlijk, en politieauto is een tool maar míj zou het 1200e aan reparaties opleveren, zij mogen twee? dagen ploeteren gelijk aan 5€ per uur…
Enkele Syrië.
@d3nnnn: *enkeltje Syrië
Je verwacht het niet in die regio..
In mijn jeugd kreeg je een tik met de wapenstok op je been. Dat bleef je de hele week bij en je ouders zeiden dat het de straf was waar je om vroeg. En je leert het wel uit je hoofd om het nog eens te proberen. Case closed.
@w0o0dy: leert liet
@w0o0dy: Vroeger was alles beter…

Maar toen hadden de agenten zich hélemaal niet druk om gemaakt als er een stel blagen op de dienstauto zouden staan dansen…

Waren ook niet stuk te krijgen natuurlijk, die oerdegelijke politie-Volvo’s.
@w0o0dy: Juliana zou het er blijkbaar mee eens zijn geweest…

” Zet mijn dochters maar een uur langer vast, ze horen het goede voorbeeld te geven”
Ik had ze aan de deurgreep vastgebonden en naast de auto mee laten lopen naar het politie bureau…..Oh ,nee wacht…
Ik denk dat ik te hardreed toen de politie de persoon aan het reanimeren was. Als ik pech heb dan krijg ik een boete en als ik geluk heb niet, maar wat een stuk stront was ik toch dat ik te hardreed toen deze agenten iemand aan het reanimeren was…

Iedereen is in zijn jeugd weleens baldadig geweest. Zo niet, dan heb je niet geleefd. Als je er mee wegkwam dan vond je het prachtig en zo niet dan voelde je je kut, maar mooie verhalen had je wel. Dit is niet meer dan baldadigheid en niets is beschadigd geraakt en ze hebben straf gekregen. Laten we het wel allemaal in perspectief houden…
@Rick-dos: Zeker, laten we het even in perspectief blijven zien. Een mensenleven valt tegenwoordig blijkbaar ook onder baldadigheid.

Als het gebeurd tijdens een arrestatie zou ik het al onzin vinden, want je leidt mensen af die een beroep proberen uit te oefenen ter veiligheid van jou omgeving.

Baldadigheid heeft iedereen wel gedaan, maar neem wel de consequenties van je daden even in gedachten.
@quincy: Je hebt wel door dat de reanimatie in een nabijgelegen woning gebeurde? En dat die gastjes het wellicht niet eens doorhadden dat er een reanimatie plaatsvond?
Wat een ophef over een filmpje over de Volkswagen Samba…
Linkje leidt naar heel andere smeerpijperij….
Knieschijven kapot slaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).