Politie treft accu’s aan in auto, bestuurder opgepakt

Auteur: , 33 Reacties

Kijk, dat zouden ze met alle mensen moeten doen die met dikke accu's in hun auto rondrijden.

Tesla

De politie heeft in Puttershoek een zware jongen opgepakt. Door een automatische kentekencontrole kregen agenten gisterennacht een auto in het vizier die als gestolen te boek stond. Het voertuig was ontvreemd in Gouda. Op de Eikenlaan gaven de koddebeiers de auto een stopteken. Nader onderzoek, als in een vluchtige blik, wees uit dat de auto propvol lag met gestolen accu’s. De stroomdragers zijn afkomstig uit zowel personenwagens als trucks.

De 28-jarige kansenparel achter het stuur reed met een ingevorderd rijbewijs en zit inmiddels vast. Wat hij precies van plan was met de accu’s is niet geheel duidelijk. Bij ouderwetse loodaccu’s loont het kennelijk de moeite oude meuk te recyclen, maar bij moderne lithium-ion accu’s is dat proces moeilijk en kostbaar. Wel worden gebruikte lithium-ion accu’s tegenwoordig gebruikt voor de opslag van zonne-energie. We zien de angles dus nog niet helemaal, maar wie weet is dit het begin van een nieuwe steelrage? (via RTV Rijnmond)33 reacties

Beetje clickbaiterig, if you ask me…
@mrniesoe: hoezo? De titel beschrijft precies waar het artikel over gaat. Misschien moet je click bait nog maar eens opzoeken.
@henk_he: En de foto dan?
@fanboy: Ik kon wel lachen om die foto eigenlijk.
@fanboy: daar passen veel accu’s in, hoezo?
@fanboy: Ja? Wat is er vreemd aan de foto? Je dacht serieus dat er iemand met een Tesla is aangehouden omdat die auto een groot accupakket met zich meedraagt?
Ik wil niet discrimineren, maar het zal wel weer een accu-Pool geweest zijn…
@moveyourmind: dat is wel heel Poolariserend en daarmee Poolitiek incorrect. Gelukkig heeft mijn Bosch druppellader bescherming tegen aansluiting op de verkeerde Polen heb ik vandaag gelezen.
@stephane8200: Gelukkig had de Poolitie ze snel te pakken
Maar er zijn ook veel goede Polen, denk maar aan de Noord- en Zuidpool
@janjansen: Inderdaad, er zijn ook goede Polen…

De plus-Polen hier op Autoblog die op de like-button drukken…
@moveyourmind: die slikken vast anaPolen of ze houden gewoon van de lekker stukje polenmiek.
@stephane8200: zolang de Polen niet omdraaien zitten we goed
“Bij ouderwetse loodaccu’s loont het kennelijk de moeite oude meuk te recyclen, maar bij moderne lithium-ion accu’s is dat proces moeilijk en kostbaar.”
Heeft de schrijver hier toevallig ook een bron voor? Want over het algemeen is men het er wel over eens dat li-ion accu’s voor bijna de volle 100% te recyclen zijn.
Los daarvan zijn die accu’s prima te verkopen als vervangingsonderdelen. Er zijn voldoende bedrijven die afgedankte Prius accu’s opkopen en de goede cellen van 2 afgekeurde accu’s combineren tot 1 goede. Voldoende geld in te verdienen dus.
@gebruikersnam: soort refurbishde Prius dus
Sorry, ik zal ze terug brengen..
@toyotaprius: verdomme! Nu heb ik mijn bestelling niet binnengekregen!
@banaan7: ja ik voel mij schuldig, hoe kan ik het goed maken?
@toyotaprius: geef mij de waarde van de bestelling, maar dan in toyota priussen
@banaan7: Ah, ik lees dat we hier te mak hebben met een connaisseur!
Met accu’s kun je prima led verlichting laten werken, en ledverlichting is weer prima voor het telen van plantjes.
Als je weet dat een hennepkwekerij meestal ontdekt wordt door het energiebedrijf door het illegaal aftappen van de stroom is het geen gek idee om op een andere manier aan de stroom voor de lampen te komen. En is de accu leeg kan die gewoon in de chemobox.
@mashell: in de chemobox ? Ben je msl. Krijg je zonder problem 5 euro per stuk voor van rondtrekkende oud ijzer en accu opkopende Bulgaren .
@seicilindri: ben je mal niet msl….
“De 28-jarige kansenparel achter het stuur reed met een ingevorderd rijbewijs”

Dus ook al een rijbewijs van iemand ontvreemd…
Of wordt er bedoeld:
“De 28-jarige kansenparel achter het stuur reed zonder rijbewijs omdat deze al eerder is ingevorderd.
Hoe dat mogelijk is gegaan kan je in dit artikel lezen. Toch liever dit artikel verder? Klik dan hier”
via Android app

Kijk, dat zouden ze met alle mensen moeten doen die met dikke accu’s in hun auto rondrijden ” Wat bedoel je hier nou weer mee..?
@stfu: het was een grapje, over EV-rijders, hihi
Koddebeiers?
@maotje: Koddebeier betekent politieagent, veldwachter. De letterlijke betekenis van het woord is ‘iemand die met zijn knots (kodde) heen en weer zwaait (beiert)’.
Maar wat voor accu’s had deze meneer nou in z’n auto liggen? Dat is niet helemaal duidelijk en zonder die info slaat de helft van het artikel als een l*l op een accupool.
@potver7: vrachtwagens rijden niet zo vaak met lithiumion accu’s rond. Dus het zullen wel gewoon loodzuur accu’s zijn geweest. Als er al iets klopt aan dit verhaal. M’n zwerende vinger klopt wel,….
Accu of je leven ..
Drive it like you stole it.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).