Politie Utrecht kan oude S-Klasse (inbrekers) niet bijhouden

Auteur: , 72 Reacties

Welkom in Nederland, waar je na een kraak, als je maar even het gas intrapt, gerust in een 15 jaar oude auto aan de politie kunt ontkomen.

Te land, ter zee, en in de lucht - Screencap video omroep west

Afgelopen nacht werd er in Woerden met succes een kraak gezet in een kledingzaak. De daders ontkwamen dit keer eens niet op een scooter, maar in een W220 S-Klasse. Chique hoor.

Helaas voor hen kreeg de popo ze in de gaten, en werd de achtervolging ingezet. Nou ja, helaas voor hen… “De politie kon de auto simpelweg niet bijhouden.” Man, man, man. Ik weet dat het hier Dubai niet is, maar kom op zeg, je hebt toch communicatieapparatuur, helikopters, andere korpsen die bij kunnen springen, etc etc etc? Hoe moeilijk kan het zijn?

Boefjes die dit soort berichten lezen weten genoeg: gewoon lekker hard wegscheuren, en de politie haakt toch wel af, met hun slome Volkswagentjes.

Ja, bovenstaande is hard geformuleerd, en ja, je hebt gelukkig nog genoeg helden bij de jongens in het blauw, maar toch. Ze zullen het risico niet hebben willen lopen.

Misschien niet geheel onterecht, want uiteindelijk knalde de Mercedes bij Delft in het water (video), maar toen was de politie ze al lang kwijt. De daders schijnen in een andere auto overgestapt te zijn. Van hen ontbreekt elk spoor.

Gelukkig was het niet in België, want anders had de politie al voor het verlaten van de bebouwde kom vast gezeten (dank voor de tip, Joel). Pfffffrt:

Amai, een trapske72 reacties

Terwijl onze Britse vrinden aan de andere kant van het water de boeven in de kraag vatten met hun Evo’s en WRX’en.. Kom je aan met je Touran 1.6 Tdi.. -.-‘
@4x4wheels: dat is op tv, daar rijden ze over het algemeen in Vauxhaul Astra 1.6 cdti’tjes..
@mikehks: en de undercover auto’s zijn vaak Vauxhall Omega’s en Vectra’s met 3.2 V6. Ook niet bepaald mager.
@ej20g: Undercoverauto’s hier in Nederland zijn Golf R32, Passat R36, Ford Fiesta ST, Volvo V70 T5, BMW 330i of Audi V6jes. Die hadden dit slagschip makkelijk kunnen bijhouden. Zelfs een 170pk sterke auto moet dat nog lukken..
@jzaero: V70 is meestal een T6
@koenh @jzaero:
Er zijn maar 5 V70 T6 in gebruik. De rest is allemaal D5.
@Emile_Benz: Zijn ook niet langzaam lijkt me. Houd zo’n S klasse nog wel bij. Zelfs ik met mijn 15 jaar oude 3’er moet dat nog kunnen.
@jzaero: met alle speeltjes en bepantsering aan boord zijn die dingen zo zwaar dat ze niet vooruit te branden zijn…
@Emile_Benz: rijden ook genoeg T5’en , ook S60 T5/6
@mikehks: rijdt die S60 nog? Dacht dat die eruit was.
@jzaero: en een opel corsa 1.3 diesel daar ben ik een keer door van de weg gehaald met als probleem “we konden u niet bij houden hoe hard reed u meneer?”
@jzaero: jep daar heb je gelijk in. De KLPD heeft hier in Nederland volgens mij zelfs nog een tijdje een omgebouwde RS4 B7 gehad maar daar ben ik niet zeker van. Met de auto’s van de KLPD hadden ze deze criminelen makkelijk bij moeten kunnen houden. Ik moet wel zeggen dat ik de Evo’s en STi’s van de Engelse politie een stuk leuker vind maar die vallen ook een stuk meer op natuurlijk (buiten de stickers).
@ej20g: rijden hier ook skoda octavianRS’en en bmw 530D’s en audi 3.2 tdis enzovoort
@4x4wheels: Think, what would the British do?
Misschien was het wel een S63/5 weet jij veel. Snap ik dat die dan niet bij te houden was, zelfs een “simpele s4/500 is al moeilijk om bij te houden voor zo’n tdi’tje van de politie…
@aallex: Nee daar is dit type te oud voor, dan zal het een s55 zijn, die is trouwens ook al grof snel. Net als een S500/600.
@bofkont: Er zijn ook S65 AMG’tjes geleverd. Kostte destijds volgens mij 3.5 – 4 ton en het aantal dat in Nederland rondrijdt is letterlijk op 1 hand te tellen. Hier in de buurt rijdt er eentje, maar die heeft een Zwitsers kenteken. Tenzij je het jaartal bedoelt (15 jaar), de S65 is in 1999 geïntroduceerd.
@jzaero: De S63/65 is pas vanaf 2005 geleverd, is deze S te ook voor volgens mij.
@bofkont: Das niet helemaal waar! Ik verkeek me inderdaad op de S55 AMG, maar de S65 is ook wel eerder geleverd!

Spotje van 2009! Deze auto reed in 2004 al rond volgens de historie
http://www.autojunk.nl/2009/10/zeldzaam-s65-amg-w220

https://ovi.rdw.nl/default.aspx?kenteken=37-sk-ld
@jzaero: Hmm je hebt idd gelijk, dan is de database van autoweek niet geweldig :)
Maar dikke bak zeg pfff.
@jzaero: Ik zou ff checken of die er nog staat, haha.
@kaasboerin: Ik zie hem regelmatig, hij heeft ook nog een CL63AMG, G55AMG, SL65AMG, S65AMG, Maybach 57S en wat autootjes daaromheen. Allemaal zwart met zwarte velgen.
@jzaero: Allemaal Zwitsers kenteken??…..
@jzaero: belachelijk…
@jzaero: Klinkt als een bepaald iemand die ook een huis heeft in Woerden als ik mij niet vergis.
@lawrence-william: bobbie K !
@aallex: @bofkont: aan de foto’s tezien is het gewoon een s350. te kleine velgen voor een amg en de 8/12 cilinders hebben ook andere bumpers. wat het des te triester maakt.
@lambo4all: zou idd best kunnen.
@lambo4all: Het is dan ten eerste een S320, S350 is facelift. En een S500 of S430 heeft precies dezelfde voorbumper als een S320 benzine of diesel.
Misschien toch maar wat meer VW Golfjes R inkopen i.p.v. een Golf 2.0 tdi haha
En zodra de Nederlandse politie snellere wagens aanschaft gaat iedereen los: Belachelijk! Waarom? Nergens voor nodig! Daar aan onze belasting centen! Etc etc etc.
Hoeft niet altijd zo te zijn dat ze niet kunnen bijhouden, als het te gevaarlijk wordt voor de mede weggebruikers staken ze de achtervolging.
@bofkont: Om 3-4 uur ’s nachts. En er zijn toch andere korpsen die je in kunt seinen? Zo hou je ze iig in het vizier
@sir_smokalot: welke andere korpsen? Het is nu 1 korps… ;)
NL overheid moet gewoon niet arrogant zijn en gewoon bij de ‘buurlanden’ kennis en ervaring winnen.
Die gasten van klpd rijden anders best aardig spul, en ook de recherche heeft hier gechipte golf 6’jes of a3 3.2. In de stad kan je het dan wel vergeten met je dikke (lees: zware) bak.
@kenner: Waarom? In de stad heb je denk ik meer aan wendbaarheid. Zo’n A3 V6 heeft nogal veel last van onderstuur.
gedwongenleaser
@berlinetta: nee die oude S gaat 10x beter de bocht om? Lol…
Het ging met 200+ over 80-wegen rond woerden, en dan met dezelfde snelheid over de A12. Voor een kraak in een kledingzaak. Ik zou zeggen dat ze die inderdaad gewoon voor de veilighied hebben laten lopen. Het slopen van hun S-klasse heeft ze waarschijnlijk meer gekost dan de buit van de kraak.
@MDA: want daar gebruiken ze natuurlijk hun eigen auto voor.
@munich: Ze kunnen ipv een stapel kleding jatten ook die (misschien wel gestolen) S-klasse verkopen, al dan niet in onderdelen. Het lijkt me stug dat een stapel (gestolen) kleding meer waard is dan een (gestolen) S-klasse.
@MDA: je kan ook allebei hebben. Geld uit de kledingzaak en in oost europa de vluchtauto verkopen
@mevipp: Daarom zeg ik ook: het is mooi dat ze in ieder geval de S-klasse kwijt zijn geraakt door de achtervolging
@munich: Gestolen kleding is net als gestolen autos niet zo heel veel waard tov de echte nieuwprijs… Maar ok. Zo’n S500 uit het jaar 0 is inderdaad niet veel meer waard.
@MDA: Ook niet boeiend. Zowel de eigenaar van de Benz en de eigenaar van de kledingwinkel zullen hier wel goed van balen. Sommige mensen stelen liever dan dat ze werken. Gelukkig maar dat de daders in hun vlucht geen slachtoffers hebben gemaakt.
@MDA: dat zie je inderdaad verkeerd. Ik weet dat mijn pas gestolen leasebak , van de hand ging voor 2500 euro. ( 2012 en een nieuwprijs van 40 mille )

Een oude S klasse zal alleen voor onderdelen interessant zijn of gekocht voor deze klus. Een kofferbak vol exclusieve kleding zal meer waard zijn dan de auto. Dan ga ik er voor het gemak even van uit dat het niet de Zeeman betrof.
@munich: oké stel dat er überhaupt in Woerden een kleding winkel zit die dure merken verkoopt. Dan moet je het hebben over Oger bontjassen kwaliteit hebben want die gaan weg voor paar duizend stuk. Dan kunnen ze toch niet meer dan voor een paar duizend euro gejat hebben? Wat een slechte criminelen zeg, jat dan gewoon van iemand die het kan missen/ verdient heeft via dubieuze kanalen. Kleding inkoop is al zo laag. Zelfde als een buschauffeur overvallen voor €35 euro wisselgeld in Gouda
Net zoals al die ramkraken met dikke Audi’s, de politie kan ze alleen uitzwaaien. Jip en Janneke politie hier in Nederland.
Toch beter Lambo’s in Politie pakjes kopen..
De huis, tuin en keuken auto’s van de politie zijn begrensd op 180km/h. Alleen de auto’s van het vroegere KLPD kunnen nog harder. Dit is omdat de ‘gewone’ agent niet de rijtraining heeft gehad welke de ex-KLPD’ers wel hebben gehad. Daarom konden deze boeven dus ontkomen.
@Original_Arnoud: lol, zouden ze die begrenzing niet uit kunnen schakelen? Bijvoorbeeld wanneer de zwaailampen & sirene aan gaan?
@Simpson: Met die 1.6 muesli-bakjes mag je al blij zijn de 180km/u te halen …
@Simpson:
Nee. En dat is trouwens ‘inside information’.
Amateurkrakers.

Wat moet je doen is gewoon in dienst gaan bij de politie, dan plunder je daar de bankrekeningen en als ze je snappen krijg je taakstraffie.

Ramkraak anno 2013


http://frontpage.fok.nl/nieuws/599044/1/1/100/penningmeester-plundert-personeelsclub-politie.html
@bozewolf: Pffff..

Dit dan ook..;

http://frontpage.fok.nl/nieuws/599072/1/1/50/kamervragen-over-rol-politie-bij-religieus-huwelijk.html
@kaasboerin: Inderdaad, werkelijk zum kotsen. Die wouten van ons zijn, voor het gros, laffe hielenlikkende dhimmi’s…
een kledingzaak!? Wat is er in vredesnaam te halen in een kledingzaak?
In ieder geval slecht nieuws voor de kindertjes in Bangladesh, die moeten deze week overwerken.
@Simpson: waar slaat dit nou weer op?? Beetje respect voor tonen!
@norgge: laat de kledingindustrie er maar respect voor tonen, die zijn in de positie om dat te doen
@Simpson: kleding is veel waard, laat zich gemakkelijk verkopen en is niet traceerbaar. Geld is veel lastiger, tegenwoordig overval je geen geldtransport meer maar een transport met mobiele telefoons. Geen bank meer maar een kleding winkel.
Het gaat er niet echt om wie wel of niet me de snelste auto rijdt, maar wie het meest levensmoe en onverantwoordelijk is. Sorry, maar ik kan zelfs met een 30 jaar oude Landrover met 40pk ontsnappen aan de politie als ik domweg volgas over een drukke winkelstraat knal.
Met achtervolgingen moet je niet tegen elke prijs risico’s nemen …of kom jij graag zulke gekken tegen?
Tja, lukt ook wel met een oudere auto hoor.
Vind ik toch knap. Een S is totaal niet snel in de bochten en een gemiddelde Politieauto zal toch niet 1800-1900 kg wegen? Met boefjes erin dus gegarandeerd over de 2000kg. En dan nog niks kunnen uitrichten… Toch raar.
@E320cdi: Euh, met de benodigde politie speeltjes zal het best wel rond de 1800 komen hoor.
@norge: Zat ik inmiddels ook al aan te denken. Maar, ook in een Golfje ja? Ik weet niet of een ‘standaard’ politiewagen net zo rijk is uitgerust als een undercover V70 T5/T6.
@E320cdi: wat weegt een Golfje 1300 kilo? Plus twee vetkleppen al 0ver de 1500 plus speeltjes…
@norge: hahaha vooral die vetkleppen, heerlijk!
Er is in Nederland zeer weinig politie, veel korpsen zijn chronisch onderbemand. Om criminaliteit te voorkomen zouden er drie keer zoveel agenten moeten zijn. Maar dat gebeurt niet: er wordt juist alsmaar bezuinigd op veiligheid. Dat is één van de redenen waarom misdaad in ons land helaas zo lonend is.
@fit4fun: moeten ze die agentjes achter de pc uit halen en de straat op sturen. Zou een hoop schelen.
Ik ben een keer midden in de nacht onder een boete uitgekomen omdat ik “te snel ging voor een meting”
In mijn standaard zafira 1.6 op een bochtige weg…….
Die politie auto’s zijn niet voorruit te branden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).