Machtsvertoon: politie Dubai toont supercarspeeltjes

Auteur: , 37 Reacties

Het werk van de hermandad in Dubai wordt er niet onaantrekkelijker op. Hun korpsleiding ging onlangs op een shopping spree, en kocht een straatje supercars. Deze collectie is nu op video gezet.

PolitieCamaro Dubai

We weten nog steeds niet wat we ervan moeten denken. Is de plotselinge supercargekte bij de 5-0 van het Emiraat louter een PR-stunt, of zijn ze ook echt van plan met de wagens te patrouilleren? Zo ja, dan zal het aantal te maken kilometers aardig in de gaten gehouden worden, want op de teller van een Aventador zet je niet zomaar even een paar ton lijkt ons.

Daarnaast zijn de wagens uitgerust met superdure kentekens (hoe lager het cijfer, hoe duurder de plaat), tenzij de politie natuurlijk zijn geheel eigen reeks kentekens heeft, dan valt dit argument weg.

In de video zien we de Aventador en de FF voorbijkomen, en ook een Camaro SS. De SLS, One-77 en Continental GT zijn nergens te bekennen. Waren die laatste auto’s dan misschien toch iets te veel van het goede? VIDEO!

Klik!

Update – De politie van Dubai heeft inderdaad zijn eigen kentekenreeks. Er komt inderdaad ook een Veyron en One-77, die als tweedehandsjes bij Alain Class zijn gekocht. Vanzelfsprekend is de voornaamste functie een toeristische, maar wanneer nodig zullen deze wagens ook echt in actie komen. Meer foto’s HIERRR.37 reacties

Wat een onzin zoveel supercars. Maar het heeft wel wat :)
Je moet wat om al de gepimpte en getunde supercars bij te houden..
Het doet me steeds meer denken aan het race-spelletje ‘NFS Hot Pursuit (3)’ waarin je ook in belachelijk dure auto’s tegenstanders moest verslaan alléén was dat een spel, in real-life tótaal overbodig. Ik wacht alleen nog op de SLR 722.
@The360box: Was het toch nog een realitisch spel..
@The360box: Waarom een SLR 722 nemen als het nog exclusiever kan:
http://static3.businessinsider.com/image/5187f99969bedd9c0c000000-3118-2339-401-300/dubai-police-aston-martin-one-77.jpg
@xilver: wat een jurk en dan die hoofddoek onder die pet. Rare jongens die arabieren.
@porsche928: dat is een vrouw, een agente dus oen
@porsche928: Lijkt me wel praktisch… kan ze gelijk agentje spelen en de afwas doen…next level thinking me dunkt…
@xilver: Ja maar in trend van het spelletje en in feite is de 722 nog exclusiever dan de One-77 ;)
http://www.youtube.com/watch?v=N98IM0EyI_4
@The360box: Vandaar hun inspiratie… meneer politiecommandant zal een spelletje NFS gekregen hebben met kerstmis.
Rare jongens, die arabieren…
Die one-77 is sowieso een grap.
Ik kan me goed voorstellen dat je daar met een Touran 2.0TDI niet uit de voeten kunt. Gezien de gigantische lading super/hypercars daar zul je toch een beetje power moeten hebben. Dat een One-77 belachelijk is hoef ik niet uit te leggen denk ik. Maar zo’n Camaro is niet heel duur en heeft net wat meer kick.
@E34M5Touring: in de praktijk zal dat ook wel meevallen. Zo kun je met een 3.2 V6 ook aardig bijbenen en zullen deze auto’s ook niet voor keiharde achtervolgingen gebruikt worden.
@jzaero: Nee ok, maar het is natuurlijk wel handig als je ff snel achter een paar van die DonutKings achterna moet in hun snelle speeltjes. Bedoel, als er hier in NL een Ferrari denkt, latuhhhh ga ma lekkah batsuh met je oma, kan zelfs zo’n opgevoerde V70 weinig beginnen. En vergeet niet dat een 3.2 Audi of een x30i van BMW meer kosten dan zo’n Camaro.
@E34M5Touring: De ‘oude’ M3 Coupe (die nog verkrijgbaar is) is nu duurder dan een nieuwe M5 door de C02 regeltjes die continu aangescherpt worden.. Echt om te gieren…. Moet je naar dat BPM bedrag kijken, bijna de catalogusprijs.

Hier:

http://i40.tinypic.com/24mayhy.png
@kaasboerin: Absoluut belachelijk. Maar wel iets waar Dubai niet naar hoeft te kijken. Zelfs onze eigen overheid is gevrijwaard van Belasting dus ook in ons land zou het voor politie niet uitmaken. Dn worden die auto’s ineens prima betaalbaar. Snap daarom ook niet waarom wij niet 4-5 van die snelle auto’s hebben tegen bijvoorbeeld die roof waarbij gebruik is gemaakt van een M5 en RS6. Zoals jij en ik weten kost een Camaro in onderhoud zeker niet meer dan een V70.
@E34M5Touring: Een Volvo D5 of desnoods T6 is ook prima te doen hoor, kost alsnog een stuk minder dan zo’n duur ding, en kun je er meer van hebben. Want stel dat je supercar in Haarlem is terwijl er net zo’n roof in Amsterdam is, dan haal je ze niet in over de A2 hoor… kun je beter meerdere heel erg snelle auto’s hebben, zoals bijv. de 3L TDi’s die de KLPD nu heeft…
@Sorcerer: Ik zeg ook niet dat zo’n Volvo niet vooruit te branden is, maar tegen een beetje M5-AMG-RS6 legt ie het hoe dan ook af. Ook op handling bijvoorbeeld. Waarom niet 10 snellere auto’s verspreid door het land die dus eventueel dit soort achtervolgingen kunnen doen. Elk land heeft van die auto’s. Toegegeven het gebeurt hier ook minder vaak. Maar Blik op de Weg heeft ook eens achter een E39 M5 gereden die weinig trek had in stoppen. Die trapte die Volvo totaal van de snelweg af.
Tsja nou weten we wel waar we naartoe moeten als we écht Need for Speed willen spelen. Al ben ik bang dat de straffen ook niet mis zijn als ze die auto’s moeten inzetten om je staande te houden
Het wordt nog gekker, de politiechef heeft bekend gemaakt dat binnenkort ook de Bugatti Veyron zal worden toegevoegd aan de vloot van politiewagens. De Bugatti en de One-77 Q-serie zijn tweedehands en gekocht via de bekende supercar dealer Alain Class uit Dubai. De overige modellen hebben ze met korting gekocht bij de diverse merken.

De kentekens zijn speciale kentekens voor de politie en zijn dus niet heel prijzig aangezien de overheid de kentekens zelf uitgeeft, de sjeik rijdt bijvoorbeeld met een 1 zonder cijfer rond. Verder zullen de auto’s gewoon ingezet worden door de politie maar met name rondom de toeristische trekpleisters zoals de Dubai Mall, de Burj Khalifa en De Burj Al Arab, deels als PR stunt om de rijkdom van het Emiraat te laten zien. Mocht er ergens een achtervolging zijn en ze moeten assisteren dan zullen deze dure bolides dit doen. Leuk detail nog, de Ferrari FF is toegewezen aan de vrouwelijke tak van de politie en zal dus alleen bestuurd worden door vrouwen.

Op http://www.motoringme.com/features/dubai-police-supercars/ staan veel foto’s van de bolides.
@Rice09: Thanks voor de aanvulling! Zouden jou voor Autoblog moeten laten werken! Het artikel bevat alleen maar vragen… jouw reactie alle antwoorden :-)
@Rice09: Dank, heb een update geplaatst. Had al wel zo’n vermoeden dat de functie voornamelijk een toeristische zou zijn.
@sir_smokalot: @mrr: Geen dank! En inderdaad is de functie vooral als reclame voor Dubai, is ze op zich al aardig gelukt, zelfs de Telegraaf en het NOS nieuws hebben al een artikel erover gehad. Binnenkort kent iedereen Dubai vooral als dat land met de supercars als politiewagen
@Rice09: Aan de andere kant: Dubai stond sowieso al bekend om zijn automotive pracht en praal, alleen zijn er nu een paar met politiemotief. Voor de terolheads doet het weinig, voor het grote publiek misschien meer.
@Rice09: huh, ik dacht dat vrouwen daar niet mochten rijden of was dat een andere land?
@Osca: Vrouwen worden hier in Dubai zelfs positief gediscrimineerd en mogen alles wat mannen ook mogen.
@Osca: Dat is Saudi Arabie.
Politie heeft z’n eigen kentekenreeks dus het argument van de dure kentekens valt weg, maar who cares :)
Die politie daar kan je toch niet meer serieus nemen? Zie je het al voor je dat je aangehouden wordt en dat de vleugeldeuren omhoog gaan en je aangehouden wordt.. Zoals bij blik op de weg, dat je dan even in de politieauto mag gaan zitten om het filmpje terug te kijken…
Dubai doet aan geweldige marketing, zouden we in Nederland iets van kunnen leren. Toeristen komen op bijzondere dingen af, hoogste toren van de wereld, mooie auto’s, airbus 380, skien in de woestijn etc. Extremen trekken massa toeristen, en het werkt. Ze verdienen al meer geld met toerisme dan met olie. De burj dubaj is in 2014 terugverdient (investering was 20% van onze hoge snelheidstrein!).
@janhaag: De olieopbrengsten zijn idd slechts 1.3% van het GDP. 70% is ongeveer handel en 20% toerisme.
Vind enkel de One-77 spannend. Beter hadden ze een ‘egg en een Pagani op maat gehosseld.
Zonde dat er zo wordt gereageerd over deze politie supercars. Wanneer het een ander land zou zijn dan zou het alleen maar mooi en cool zijn.

Dit lijkt eerder afgunst en jaloezie. Dubai kan het maken en dat doen ze ook. Voor hoe lang dat is maar de vraag maar niet ons probleem. Geniet ervan zou ik zeggen maak je niet zo druk.
Een stelletje uitslovers met hun Supercars.
Dit is niet meer dan een reclame stunt voor dubai. i.p.v. overal geld uitgeven aan “visit dubai”-spotjes. voor minder geld supercars kopen (of gratis inbeslaggenomen? op vliegveld achtergelaten spul?) en de media het werk laten doen.
pfff zie hier wel weer veel haat/jaloezie(?) reacties, ik weet vrijwel zeker dat als dit Nederlandse patrouillewagens waren dat jullie anders hadden gereageerd. Teleurstellend dit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).