Politie vindt €359.000 aan misdaadgeld in vrachtwagen

Auteur: , 17 Reacties

De politie van Rotterdam heeft onlangs een aardige slag geslagen. Toen een 44-jarige Griekse vrachtwagenchauffeur werd aangehouden bleek er 359.000 euro verstopt te zijn in zijn vrachtwagen.

Stapels geld

Deze chauffeur was met zijn vrachtwagen onderweg vanuit Griekenland naar Rotterdam. Naast een lading sinaasappels was er ook nog een heleboel geld aanwezig in zijn vrachtwagen.

De politie vond 78.000 euro in een verborgen ruimte. In een zwarte plastic tas naast de bestuurderstoel werd nog eens 281.000 euro aangetroffen. Ruim 3,5 ton dus, best een bak geld! Het lijkt er echter op dat de 44-jarige Griekse vrachtwagenchauffeur niet het meesterbrein was achter al deze euro’s. Dinsdag heeft de politie in Rotterdam namelijk een 50-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het witwassen van misdaadgeld.

De laatste tijd worden er steeds vaker grote hoeveelheden geld gevonden in auto’s door de politie. Zoals €124.000 in de auto van een handheld beller en €48.000 in een dashboardkastje.17 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Wat gebeurt er eigenlijk met dit geld?
@ewoudhoed: volgens mij wordt dat in eerste instantie in beslag genomen en als uiteindelijk, na alle rechtszaken etc, blijkt dat het inderdaad crimineel geld is dan gaat het naar de Nederlandse overheid.
@robbie: Op de een of andere manier heb ik het vermoeden dat de agenten af en toe ook best wat mee zullen pakken.
En dit staat op autoblog omdat?
@erce: er ergens in het verhaal de 4 letters a-u-t-o gevonden zijn
Andere titel: Griekenland lost eerste deel schulden af!
Denk niet dat agenten wat mee kunnen pikken.Chauffeur weet hoeveel hij bij zich had.Als er dan ineens 10.000 minder is gaan ze erna zoeken,toch? Dit is geen film,haha.Als je de kans kreeg,zou je het dan zelf niet doen?
@Alfarobert: zoals onze oosterburen zo mooi zeggen: Erst kommt das Fressen, dan die Moral. En het bedrag wat die vrachtwagenchauffeur noemt in het verhoor pas je gewoon even aan in het proces verbaal.
@moveyourmind: leuk gevonden, maar ik heb ooit een schoonvader gehad die ook in beslag genomen zwart geld achterover drukte. Mooi dat de crimineel exact wist hoeveel het was. Toen had Nederland er dus weer een crimineel bij. Dom.
had ik het toch bijna goed in dit topic
http://www.autoblog.nl/nieuws/politie-vindt-124-000-euro-in-auto-handheld-beller-65685

nav de vraag Durven we een voorspelling voor april te maken?
Maar het is nog geen april dus we wachten gewoon af :)
En dan altijd maar klagen dat ze zo slecht betaald worden, die truckers.. Die gasten bulken dus van de cash!!!
Ik wacht nog steeds op mijn sinaasappels…
Den Haag de eerste truck met ons belastinggeld (gedeeltelijke aflossing) is binnen. Nog vele trucks te gaan……!!
Waarom vind ik zoiets nou niet eens. Hoe kun je trouwens zien dat het crimineel geld is? Vals geld ofzo?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).