Popo wil burgers inzetten voor flitscontroles

Auteur: , 34 Reacties

De gendarmes uit het land van du pain, du vin et du Boursin hebben weer wat nieuws bedacht om minder hard te hoeven werken.

WRX-popo

Ze zijn namelijk van plan vanaf volgend jaar burgers in te huren om met hun flitsauto’s rond te rijden. Veel dure flitswagens worden nu te weinig gebruikt omdat de politie naar eigen zeggen bezig is met ander werk. Misschien hebben ze geluisterd naar deze quote van vele Fransen:

“Goâh boevûn vangûûn-ûn!”

Anonieme flitswagens langs de kant van de weg zijn erg efficiënt om snelheidsduivels te betrappen. Het probleem is echter dat de flitscamera en de computer eigenlijk al het werk doen. Voor de agent in de auto is dit een tijdrovende bezigheid. Sommige BOA’s maken van die nood een deugd door even een uiltje te knappen. De gedachte van de Fransen is dat wanneer privébedrijven deze noeste arbeid op zich nemen, het politie personeel de handen vrij heeft om harde criminelen in de kraag te vatten.

Wat denken jullie, strak plan of krijg je liever geen boete van je buurman? (via Le Parisien)34 reacties

Het moet niet erger worden
Nou, ik ben bang dat het net het Wilde Westen gaat worden. En burgers die dan boven de wet denken te staan.
Ik denk dat er heel veel animo voor is, als je in Frankrijk als dochter, of als homofiele zoon, wraak wilt nemen op je ouders dan moet je een relatie beginnen met een ‘flic’!
Ze doen maar.
Worden ze dan gelijk vogelvrij verklaard?
Liever geen flitsers meer
Lijkt mij juridisch erg ingewikkeld om te regelen
Boeit mij niet. Mijn motto is altijd “bewust te hard rijden”. Gaat me goed af, al jaren geen bekeuring gehad. Gewoon ff extra scherp zijn, en flitsmeister ff checke;)
Aan de ene kant juich ik het toe dat er op die wijze meerdere agenten beschikbaar worden voor het echte boevenvangen, maar aan de andere kant zou ik er niet blij mee zijn als zo’n burgerknuppel mij flitst.
Zielig voor woorden dit…
Mooi toch ..
In Frankrijk is het gewoon wachten tot een paar van die klaplopers halfdood worden geslagen ..
Daarna krijgen ze een Walkie talkie wat ze niet gaat redden ..
Om vervolgens politie bescherming te krijgen .
Zodat er onder aan de streep geld bij moet ..

Leuk zo een glazen bol ..
@lincoln: Zit er dik in ja!

De knappe koppen verzinnen weer een constructie om voor te doen om alles efficiënter te werken..
Clubjes dit eerst bedenken dan contracten hiervoor maken, nieuwe regelgeving moeten gaan maken en uitbesteden naar commercieel iets wat alleen gericht is op zelf winst maken.. Hier moet weer toezicht op gehouden worden.. en dan als er wat aan de hand is moet de politie er zelf weer bij komen..

Misschien handig om meer agenten aan te nemen, minder van deze slimme theoretische jongens op kantoren en iets minder dure flitsauto’s te leasen als ze toch zo weinig rijden…
Aske ie wilt flitsen mot ie de boks, bokse loat`n zakken!
Ik krijg hier hele enge gedachtes bij.

Vrijheid, Gelijkheid Broederschap, de Franse waardes worden verampponneerd door een stelletje luie salon-socialisten die nog te bedonderd zijn om te investeren in manuren als ze hun verkapte belastingen willen innen !
Ik kan nu meestal die Transporters nog wel op tijd herkennen. Maar als Jan met de pet met z’n Opel Astra langs de weg gaat staan is het einde zoek natuurlijk;P
Whaha wat een mafkezen
8 april, kikker in je bil!!!
Waarom voegen ze geen wifi toe aan die flitsauto’s? Tafeltje, laptopje. Lekker de alle aangiftes van gestolen fietsen invoeren. Mobiele werkplek in optima forma.
@thoisss: Netflix bedoel je denk ik ?
Ze zullen even populair worden als parkeerwachters. Beetje paria’s van de maatschappij dus. Zie je ze al op café toekomen voor een pintje en zitten daar juist een paar met hun prentje in hun handen. :)
Stomme titel man!
Op zich is het uitbesteden van flitswerk (en ander laag opgeleid politiewerk) helemaal geen gek idee, zeker als het op die manier goedkoper kan. Maar ik denk dat dat betekent dat er straks op iedere straathoek zo’n flits-bus staat en dat er een ware flits-oorlog uit zal uitbreken.
Op papier niet zo gek maar in de praktijk te gek voor woorden (verwacht ik).
Popo zeggen is voor kansenparels
Alweer een reden erbij om weg te blijven bij die Fransen…
Denk dat dat hier in Belgie enorm populair zou zijn. Belgen verklikken elkaar graag ( fantastisch land om te wonen trouwens :(). Kijk maar naar hun dashcam’s. Ze gebruiken die dingen voornamelijk om een ander op facebook te zetten en openlijk aan de schandpaal te nagelen. Wacht maar tot dat de burgers zouden mogen flitsen. T’zou hier alle dagen flitsmarathon worden.
Popo stinkt bij dit onderwerp
Als ze dat invoeren in NL pik je ze er zo uit! Want: Prius!
Lijkt me wel een leuke baan :) kunnen we als burgers lekker elkaar waarschuwen :D
Van de zomer ga ik naar Italië, ik wilde Frankrijk toch al mijden, raar land!
@ghost: Zoals James May ooit zei: “France is only good for driving to Italy.”
@rynnus: haha ja precies, ik ga overigens via Duitsland en Zwitserland. Misschien nog even langs de fabrieken/musea van Mercedes/Audi of Porsche.
Tja, krijg je allemaal van die Kampioen lezers in de berm….
Het is niet de bedoeling dat burgers hun eigen auto gaan ombouwen naar een flitsauto, maar dat burgers in de anonieme flitsauto’s gaan zitten en rijden naar de plaats wat hun opgedragen word! Dus op elke hoek een flitsauto gaat heus niet gebeuren, meer flitsauto wel want ze hebben ze al staan
Ik wil wel mee doen. Stop die apparatuur maar in mijn auto.
Diegene die ik dan mag flitsen, hebben het echt te bont gemaakt en verdienen ook een boete.
Ik ga er wel vanuit dat ik te allen tijde gevrijwaard ben van boetes
Goed idee… En natuurlijk op commissie zetten :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).