Populariteit Pontiac Aztek explodeert dankzij Breaking Bad

Auteur: , 37 Reacties

De hitserie Breaking Bad mag dan al even van de buis zijn, de sporen die Walter White heeft achtergelaten worden langzaam zichtbaar in de autowereld.

Pontiac Aztek Breaking Bad

De sympathieke scheikundeleraar uit Breaking Bad had geen treffendere auto kunnen rijden dan de Aztek – wereldwijd gezien als één van de meest lelijke auto’s ooit. In de basis was het een verdraaid praktische crossover van GM, helaas verpakt in een netvliesverknetterende kunststof verpakking. Iets dat alleen tot stand kan komen als elke vorm van bedrijfsvisie ontbreekt. Wie dit op de markt brengt verdient ook niet beter dan een faillissement.

Voor Breaking Bad werden in totaal drie beige Azteks gebruikt, waar niet bepaald zachtzinnig mee omgesprongen werd. Deze screentime van Walter White’s vervoermiddel zorgt volgend Edmunds opeens voor een opleving in de verkoop van tweedehands Azteks (gebouwd van 2000 tot 2005) onder jongeren. In de eerste zes maanden van dit jaar was 28 procent van de kopers van dit misbaksel een zogenaamde hipster millennial. Een jongere tussen de 18 en 34 jaar. Dat is volgens analisten opvallend hoog. Van alle auto’s die dit jaar door deze groep worden gekocht staat de Aztek zelfs op de zesde plek.

We zijn benieuwd of de spin-off Better Call Saul hetzelfde kan betekenen voor de Baleno-verkoop.37 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Heb liever een 911 zoals in Californication!
@jobberns: Of de Ferrari uit Miami Vice, of die uit Magnum PI, of de Charger (met Confederation vlag!) uit de Dukes of Hazzard. Er zijn tal van mooie filmauto’s, maar de meesten zijn voor de jongeren (nog) niet bereikbaar.
@Edge: Een mooie auto behoeft geen hype vanuit een serie,.. (uitzondering die de regel bevestigt: Delorean much? ) Die Aztek van Walter of die Baleno van Saul.. die kunnen wel een hype-je gebruiken. Net zoals die Toyota Tercel van die crackhead (Pinkman?)
@postzegel: Vraag Aston Martin eens, die teren nog altijd op hun James Bond imago. Zonder 007 had dat hele merk waarschijnlijk niet meer bestaan.
@motoragent: Ja voor 50%. Die andere 50% heeft iets te maken met het kunnen creëren van de mooiste auto’s in de historie. In tegenstelling tot dit hopeloos stuk amerikaanse ellende. Kortom einde discussie. Kom nou.
@vondudenstein:
Nee hoor absoluut niet, ik ben va mening dat @motoragent in deze 100% gelijk heeft.

Dank zij de film Goldfinger stond Aston Martin ineens weer op de kaart, dat ze daarom nog steeds bar slechte producten wisten televeren en nog geen winst wisten te maken, dat was geheel in de lijn des Aston Martins.
Sinds Victor Gauntlett en Ford is het langzaamaan iets geworden met deze lieden

Victor Gauntlett heeft ze geleerd wat het principe winst betekent en Ford heeft ze geleerd dat ja ALLE boutjes en moertjes moet VAST draaien !
@desjonnies: Maar jij zegt twee dingen. a) je beaamt dat ze nog altijd (en dat is mijns inziens heden ten dagen en niet toen) teren op dat imago. En b) dat ze intussen zijn bijgespijkerd door Ford. Toch? Dus zouden ze het intussen wel moeten hebben geleerd.

Ik wil best geloven dat ze toen HET Bond merk waren of het merk dat met Bond werd geassocieerd. Ben alleen maar blij dat ze terug zijn t.o.v. die afzichtelijke BMW’s.

Maar, je kunt er niet omheen dat de DB9 lang een stijlicoon is geweest van autoschoonheid. En dat heeft Aston ook kei hard opnieuw op de kaart gezet. Dat verklaart ook waarom ze het design zo lang hebben uitgemolken (vind ik althans). En ik vind de DB9 meer dan een bond car. De herintroductie was sowieso de Vanquish toch?

Ik denk dat het associatiepatroon nu meer is.
Mooie auto > DB9 in plaats van DB9 > Bond car. Kortom, de verhalen op verjaardagen.

Mij boeit het eerlijk gezegd geen reet, al teren ze nog 100 jaar op Bond :P
Liever dan dat ze out of business gaan.
@vondudenstein:
Ik denk dat als je het hele merchandising verhaal -wat in 1964 nauwelijks bestond- naar nu zou vertalen er nooit een groter succes is geweest.
Alles in die tijd was James Bond, Goldfinger en de Aston Martin
Corgi Toys bracht de Bond auto uit en ik heb er bijna een jaar op moeten wachten omdat ze de speelgoedautootjes niet aangesleept kregen.
En ik was toen nog veel en veel te jong om die film te mogen kijken !

http://www.oldirish.com/collection/CT261.JPG
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=ugly_cars
@rnej: even lezen dus, auto nummer 2 op de lijst van lelijkste autos.
@rnej: Als je die Honda Element in een normale kleur hebt in plaats van in die two-tone, is die nog best te pruimen. Natuurlijk is het geen schoonheid, maar een plek in het lijstje van lelijkste auto’s ooit gaat iets te ver.
@Edge: ik zie persoonlijk niet wat er zo lelijk is aan de Subaru Baja en Chevrolet Avalanche. Bestel ze in een donkere kleur zodat het plastic er beter bij past en dan vind ik ze stiekem best gaaf. Stiekem zelfs best mooi voor pickups.

Ik moet je verder gelijk geven dat de Honda Element in één kleur best een geinig karretje is.
@ej20g: Die Gary weet gewoon niet veel van auto’s; 3 van de 4 auto’s hoort inderdaad niet thuis in het lijstje :)
@rnej: MADDOX! er zijn hier dus toch wel mensen met smaak ;)
Ik las “Pontiac Aztek explodeert” en ik werd er even enthousiast van.
Tijdje terug gekeken. Wat een heerlijke serie was dat!
Kick ass dude die Walter
@wheelerdealer: Vind je? Niet Ehrmantraut?
Nooit kunnen doorkomen in deze serie. Doe mij maar the walking dead.
@dutchdriftking: Check.. Wanneer komt t volgende seizoen nu eens los?
@postzegel: je kunt nu al fear the walking dead downloaden. Ook leuk
@postzegel: 11 oktober begint ’t weer.
@dutchdriftking: Had ik ook, maar toch maar stug door blijven kijken totdat het wel verslaafd werd. Vooral de omgeving waar het zich afspeelt (Albuquerque) komt doodsaai over! Maar goed, het verhaallijn is wel steengoed!

TWD is ook meer mijn ding, kijkt makkelijk weg en blijft boeiend.. wachtend op het nieuwe seizoen! Nu bezig met Revolution, beetje het zelfde idee als TWD.
@roberto: Oke, ik ben er niet doorgekomen. TWD is geniaal, net als GOT.
Het is maar goed dat autobezit in de VS blijkbaar een stuk goedkoper is, anders waren het niet Walter White’s Azteks maar de Toyota Tercel 4WD’s van Jesse waar ze in zouden rijden.
@Edge: of de leuke camper.
Heb het geprobeerd maar bij seizoen 2 halverwege afgehaakt, vond er weinig tempo inkomen. Dan zie ik liever de serie The Sons of Anarchy.
Geweldige serie!
Maar dat de pontiac aztek naar aanleiding van deze serie populairder is geworden was toch al lang bekend? Zelfde geld voor die caravan die ze voor hun eerste cook gebruikte.
Wordt het niet eens tijd voor een Europese spin-off met een Multipla in de hoofdrol?
Heerlijke serie! En een fantastisch lelijke wagen!
Kiss my asztek!!!
Dat hipsters geen smaak hebben is bekend…
Breaking Bad..?? Serieus? Hoe kan dit NIEUWs zijn…. Kan nu pas het effect gemeten worden van een serie uit 2008? Dat dit amerikaanse schroot nog kan rijden na al die jaren.
@vondudenstein: Ik zal jou eens door je stoel heen laten zakken. Komtie! Er rijden zelfs nog auto’s die wel 100 jaar oud zijn!!
@clarkson: Ja maar als je ze duwt of trekt, dan telt dat niet hoor :P
Vergeleken met de Aztek vind ik de Multipla een wonder van schoonheid, sowieso wordt die met de jaren steeds fraaier wat mij betreft. Eindigt nog een keer als een icoon van functionaliteit, volgens mij.
Serieus nog nooit zien rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).