Sla je slag: auto’s uit ‘Breaking Bad’ te koop

Auteur: , 25 Reacties

Waarschijnlijk is deze Pontiac Aztek de enige Aztek die wel de moeite waard is om te bewaren. Het is de oude auto van Walter White, samen met nog enkele andere kenmerkende auto's uit de serie wordt ie binnenkort geveild.

Pontiac Aztek Breaking Bad

Veilinghuis ScreenBid gaat, aan de vooravond van de finale van Breaking Bad, 224 items uit de serie via internet veilen. Daar zitten onder andere deze drie auto’s tussen.

Pontiac Aztek – Walter White
Pontiac Aztek Walter White

Mensen die Breaking Bad volgen weten dat de Aztek van Walter het nogal zwaar te verduren kreeg. In totaal zijn 3 Aztek’s gebruikt voor de opnames. Een exemplaar blijft achter in de Sony studios in Culver City, nummer twee wordt gebruikt voor onderdelen en nummer drie wordt dus verkocht. De verkoper is wel zo eerlijk om te zeggen dat de achterkant in elkaar zit en dat de auto niet rijdbaar is.

This is the third — a 2003 that was a crash vehicle. Its rear quarter is pretty much wrecked, and the glass is broken, so it’ll need some work. OK, it’ll need a whole lot of work.

Maar goed, je hebt dan wel een uniek auto voor de deur staan. Bieden kan vanaf $1.000. Eerder zagen we de Toyota Tercel van Jesse Pinkman al bij een dealer te koop staan voor slechts $500.

Jeep Grand Wagoneer – Skyler White
Jeep Grand Wagoneer Breaking Bad

In deze grote Jeep verplaatste Skyler, de vrouw van onze druglord, zich in de serie. De auto rijdt, maar lekt wat olie en de lak is niet helemaal strak meer. Ook bij deze auto ligt het minimale bod op $1.000.

Vamonos Pest truck
Vamonos Pest truck Breaking Bad
Als dekmantel voor zijn illegale praktijken werd de hulp van Vamonos Pest Control ingeroepen, deze truck speelt daar een kenmerkende rol in. Toch leuk om zo’n ouwe Vamonos pickup voor de deur te hebben staan. Deze auto rijdt nog, maar de kilometerstand is hoog en de motor heeft weinig puf meer. Ook is het interieur redelijk uitgeleefd. Het bieden begint bij $5.000.

Heb je liever één van de diverse gadgets die gebruikt werden in de serie? Dan moet je kijken bij onze collega’s van Apparata. Zij vertellen je alles over de telefoons en andere elektronica uit Breaking Bad.



25 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Vind die laatste maar een pest truck.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik ken die serie niet dus ik dacht dar die Aztek speciaal voor de serie was gemaakt toen ik de foto zag. (vreemd genoeg kon ik niet goed opmaken dan of de serie in het verleden dan wel de toekomst afspeelde)
Maar ik begrijp dat dat ding dus gewoon echt geproduceerd is, wat een weird car
@yerrie: de Pontiac Aztek is een diepzwarte bladzijde uit de geschiedenis van Pontiac/GM.
@robbie:hebben ze daar bij Pontiac niet een hele hoop zwarte bladzijden ?
@yerrie: Ja, word in de wandelgangen ook wel zwartboek genoemd.
BESTE SERIE EVER
@uberawesomedude: waar word/werd dit uitgezonden ? Ik heb hier echt nog nooit iets van gezien, de naam van de serie kwam me wel bekend voor
@yerrie: Heb jij nog een TV??
@yerrie: VPRO heeft het uitgezonden op Ned3, maar die lopen uiteraard achter.

Je kan de DVD’s kopen, of downloaden via bv bittorrent.
@yerrie: gewoon downloaden, hier lopen ze altijd een eeuw achter en de series zelf zijn best prijzig.
@yerrie: “If you don’t know who I am, maybe your best course is to tread lightly.” … en .. “Say my name!” … want ..”A guy opens his door and gets shot and you think that of me? No. I am the one who knocks!”.

Een 9.4 rating op IMDB met bijna 300K stemmers is bijna een understatement. De serie is echt als een drugs, bij de pilot denk je nog ‘best aardig, heeft potentieel’ en ben je vermoedelijk een beetje nieuwsgierig, maar een paar afleveringen in, is het serieus de TV-serie trip van je leven!. Wordt echt een epische finale de komende 2 afleveringen, kan niet missen :)
@uberawesomedude: mwah, The Walking Dead is meer mijn ding.
@ej20g: qua verhaal kan het niet tippen aan BB, en ik vind walking dead ook tof.
@ej20g: walking dead was leuk maar na seizoen 3 veel te veel hetzelfde (en dan was seizoen 2 al redelijk traag)

Breaking bad is echt verreweg de beste serie die ik ooit gezien heb, stijgt qua acteerwerk en meegrijpendheid boven game of thrones uit.. Alleen seizoen 2 vinden veel mensen wat traag, vanaf seizoen 4 gaat de shit pas echt los
@uberawesomedude: nee, dat is nog altijd: The A-Team.
Helaas, geen Dodge Challenger. ;)
Bij elke aflevering zat ik te wachten wanneer dat ding eens in puin wordt gereden…dat leek me namelijk de opzet waarom ze de Aztek in hadden gezet. Blijkbaar wilden ze ook laten zien dat Walter qua autovoorkeur het geen reet interesseert waarin hij rijdt.
@massarati: in het begin komt het echt door geld gebrek, erna als die knaken heeft moet de schijn worden opgehouden dat ze nog steeds niks hebben, en later rijdt.die toch een leuk wagentje hoor :) dus hij geeft er wel iets om blijkbaar.
Geniale serie! Na het zien van de vorige aflevering ben ik zeer benieuwd hoe ze dit gaan afsluiten. Nog 2 maandag avonden lekker voor zitten en dan is het voorbij, helaas/gelukkig (de makers hebben de houdbaarheidsdatum goed gevonden)
@mrB: Check de officiele (!) pod-casts op: http://www.amctv.com/shows/breaking-bad/insider-podcast-season-5

Erg leuke in-side achtergrond-info en zelfs wat aanwijzigingen over wat er nog te komen staat…
De Jeep wil ik wel hebben! Heb een zwak voor Wagoneers!
Voor de rest boeit die serie mij niet.
Nog een weetje over de Aztek…. volgens Vince Gilligan (maker van BB) was beige geen originele fabriekskleur bij pontiac, om de kleurloosheid van Walter White extra in de verf te zetten werden de wagens dus speciaal in beige overgespoten,


en voor diegenen die de serie nog niet kennen: bekijk een paar afleveringen en ‘you’ll be hooked!’
De Wagoneer is in mijn ogen de enige interessante.
Inderdaad lelijk! Toch heeft die auto een bepaalde charme gekregen vanwege Breaking Bad (mijn favoriete serie overigens). Dat ze precies stoppen op het hoogtepunt, vind ik erg positief. Krijgen we tenminste geen ‘Lost taferelen.. Laatste paar seizoenen daarvan waren echt verschrikkelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).