Porsche 911 Solo is Duitse visie op Lamborghini Egoista

Auteur: , 23 Reacties

Nur für Einzelgänger dus. Helaas is er een klein probleempje.

Als je meteen al druk gaat nadenken over hoe je je partner op bestemming gaat krijgen terwijl jij in je eentje per Porsche 911 Solo reist, kun je weer rustig ademhalen. Deze Porsche bestaat weliswaar niet alleen op papier, het tastbare model is van klei en uitgevoerd in schaal 1:4. Van productie zal het ook nooit komen, al is het maar omdat ontwerper Gianmarco Giacchina helemaal niet op de loonlijst staat van Porsche. Dit soort open solicitaties zien we wel vaker.

De ongetwijfeld vrijgezelle student Giacchina ontwierp de 911 Solo Concept als afstudeeropdracht van zijn designopleiding aan het Instituto Europeo di Design in Turijn. Waarschijnlijk geïnspireerd door de Lamborghini Egoista, ontwierp hij een eenzits Porsche-supercar, die qua lijnvoering doorboorduurt op de 918 Spyder en de 911. Het geheel ligt in ieder geval wat beter op het netvlies dan de absurde Lamborghini, al is het in de praktijk wel prettig als je genoeg bodemvrijheid hebt om over de flyer van je lokale pizzeria te rijden.

Of Giacchina en medestudenten Giabbanelli, Jenabi en Lauriola, met wie hij samenwerkte aan dit concept, succesvol is afgestudeerd weten we niet. Het beoordelen van hun werk met een voldoende of onvoldoende laat ik aan jullie over. Via Autoblog.it.23 reacties

Mooie bak. Hoeveel ekkermannen?
@hollandsemarokkaan: lees je de tekst?
@keeper1: hij bedoelt het schaalmodel
@ziekegeest: ai op die fiets
@keeper1: nee het is een auto
@heat59: nee een schaalmodel
Het gaat ook weer helemaal om niks.
Liever de lambo
@agera: Ja joh das ook VW, wat haalt het uit, 1 pot nat.
Er zitten wat mooie elementen in, maar over het totaal plaatje is het net niet. Maar de eerste concept van de 918 was ook niets, en het productiemodel is geweldig!
iRobot pt 2 nu met Porsches..
Voorkant en achterkant zijn erg mooi.
Wereldinnovatie! Ongezien! De eerste auto met niet volledig ronde wielen! Zou hij vliegen en geluidjes maken zoals in de Jetsons vroeger?

Op zich is dit wel een erg vette bak, maar iets té veel concept. Doet me wat denken aan de designwedstrijd bij Ferrari onlangs.
Waarom is hij ongetwijfeld vrijgezel?
Kan vast nog wel een potloodtekening van norge vinden uit zijn kleuterschool tijd…die hier op lijkt..
Porsche-badges voor Dyson vervangen en hij is helemaal af…
Onvoldoende, ik vind dat (vooral) zo een afstudeerproject iets moet laten zien dat bij wijs van spreken zo door de fabrikant kan worden overgenomen en in productie kan gaan. Dan moet je pas rekening houden met van alles en nog wat.
Geinig ontwerp, maar zie er weinig Porsche elementen in terug.
Zal wel lekker drempelvretertje zijn
Leuk project, overigens heeft de designer bij IAAD gestudeerd, niet IED. Daar heb ik dan weer gestudeerd :)
Dat porsche design van laatste jaren krijgt mij echt aan t kwijlen!
Vooral het front van deze wagen vind ik erg tof, maar de zij- en achterkant vind ik totaal niet bijzonder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).