Aanbieders private-leasecontracten krijgen eigen keurmerk

Auteur: , Geen reacties

'Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand.' Met dat soort argumenten worden consumenten steeds vaker in een leaseauto gepraat. Een keurmerk moet garanderen dat zorgeloos ook écht zorgeloos is.

Keurmerk Private Lease

We hebben al vaker geschreven over de opkomst van private lease. Verwacht wordt dat de markt voor zakelijke leaseauto’s steeds kleiner wordt en er meer wordt overgestapt op mobiliteitsbudgeten en dus moeten aanbieders op zoek naar andere manieren om leaseauto’s te slijten. Consumenten zijn een groeiende groep nieuwe afnemers van leaseauto’s, waarbij vooral kleine auto’s met een maandbedrag van tussen de 200 en 400 euro populair zijn.

Er zijn echter nogal wat verschillen in de voorwaarden die aanbieders stellen aan private leasecontracten. In theorie zou je tegen een vast bedrag per maand alleen de benzine zelf hoeven te betalen, terwijl onderhoud, wegenbelasting, verzekering en afschrijving in het maandbedrag zijn inbegrepen. In theorie, want de praktijk blijkt nogal eens weerbarstiger.

Daarom is het Keurmerk Private Lease in leven geroepen. Dit keurmerk is het resultaat van nauwe afstemming tussen de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, financieringsmaatschappijen, de AFM, ACM en diverse consumentenvertegenwoordigers, aldus Stichting Keurmerk Private Lease in het persbericht. In de praktijk komt het er op neer dat aanbieders van private leasecontracten aan een kwaliteitsnorm voldoen. Zo moet de kredietwaardigheid van de aanvrager vooraf worden gecheckt bij het BKR, wordt gekeken of de voorwaarden van het contract eerlijk zijn en is er verplicht twee weken bedenktijd. Dit alles om de consument te beschermen tegen overhoopt hoge maandlasten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).