Porsche gaat eigen auto’s verhuren

Auteur: , 41 Reacties

Binnenkort kan je het Porsche-museum in Stuttgart binnenwandelen, en voor een paar uurtjes een 911 huren om deze gandeloos af te trappen even de rijke bink uit te hangen.

Dat

Een luxe/snelle wagen huren, dat kon al even, maar tot nu toe waren het voornamelijk particuliere toko’s in Cannes/St. Tropez/Monaco die je voor een monsterbedrag even de koning te rijk laten wanen in een exoot, en natuurlijk Hertz met enkele leuke actiemodelletjes uit hun Dream Collection.

Porsche laat zich door anderen de Berliner niet van het brood eten, en stapt nu onder de naam Porsche Drive zelf in de verhuurgame, waarbij klanten Boxsters, Caymans, Elfjes en Macans kunnen huren vanaf 1 uur tot een volle week.

Aan welke voorwaarden dit is verbonden, dat zijn we nog even aan het uitzoeken, maar het lijkt me niet dat je als je een week lang iets huurt, dat hier ook een instructeur bijgeleverd wordt, zoals bijvoorbeeld bij sommige Ferrari’s wel het geval is.

Porsche 911 rental

Een bijkomend voordeel: door zo veel verschillende mensen er in te laten rijden kan je als fabrikant de gegevens mooi loggen, en naar slijtagepatronen kijken. We gokken bovendien dat potentiële klanten die overgaan tot aanschaf de huurprijs verdisconteerd krijgen. Maar als gezegd, dat weten we op een later tijdstip.41 reacties

Daar wilde ik altijd nog eens heen. Ik ben een keer bij dat circuit van ze geweest, toen werd ik weggestuurd. Maar dat museum staat op de lijst.
@rolov: “het Porsche circuit” ligt in Leipzig en niet in Stuttgart. Je kan hooguit refereren naar het EZW in Weissach, maar daar zul je als buitenstaander niet veel te zien krijgen.
@baars1992: was ik idd in Leipzig we kwamen uit krakau.
Dan ga ik nog een x naar Stuttgart. Voor het Porsche museum
@xiran: mercedes museum ook gelijk meenemen dan :):)
Echt super gaaf beide.
@bofkont: echt de moeite!
@bofkont: tuurlijk. Als je er dan toch bent
@bofkont: drie keer raden waar ik morgen heen ga.
En na een nachtje in een hotel, zondag bij het mercedes museum kijken :)
@g40freak: Ah geweldig gaaf man !!
@bofkont: true that!
Ben bang dat we dan net zo’n knullige filmpjes gaan tegenkomen van die gastjes die in Italië in een Ferrari mogen rijden… Voor zover ze dat rijden noemen
En deze Porsches mogen ze ook nog zonder begeleiding rijden (want huur) :O

Niet dat ik nou zo’n coureur ben, maar ik weet wel zeker dat niet iedereen een auto behandelt zoals de gemiddelde Autoblog bezoeker dat doet. Maar goed, dat geldt voor huren in het algemeen natuurlijk ook.
Hoezo “Don’t be gentle, it’s a rental”?, gewoon normaal met andermans spullen omgaan, PUNT!
@eddythedriver: dikke 1
@bofkont:
Be kind, have the next owner in mind…
@StijnB: ik denk dat ze zo de schredder ingaan als ze uit de verhuur komen.
@StijnB: ach als het je eigen wagen is zelf weten, maar ander zijn spul moet je netjes mee omgaan, netjes warm rijden en dan kun je heus nog wel even knallen met beleid :)
@eddythedriver: Nja wat is gentle? Neem aan dat als je zo’n auto leent dat je wel even gas wilt geven. Niet dat dat betekend dat je de auto moet “martelen”.
@eddythedriver: wat gentle voor een Porsche is.. Is voor de gemiddelde automobilist al snel eng, gevaarlijk, roekeloos, asociaal en andere dergelijke termen. Porsches kunnen wel wat hebben. Dat is tenslotte ook de overweging die ze maken als ze ze gaan verhuren. Er zal hoe dan ook wel is door een bepaalde klant mee geragd gaan worden.
@eddythedriver: Jonguh. Schrijfstijl en humor van @sir_smokalot …. Je komt hier toch niet voor t eerst?
On a more serious note. Ik rijd ook anders in een Rental als met mijn eigen wagen; maar ik maak er geen krassen op, ik verneuk de koppeling niet en ik slip de banden niet weg. Maar ik wacht niet totdat ie warm is voordat ik er vol mee optrek als ik daar zin in heb. En ik probeer m ook wat meer uit; daar heb je die rentalverzekering ook voor.
Dat hoeft met mn eigen wagen niet, want die ken ik al.
En als ik een wagen van een vriend van me leen, doe ik ook voorzichtiger en probeer ik m niet uit; als daar iets mis gaat, dan kan het meer problemen veroorzaken!
@gregorius: Nee Gregorius, ik kom hier niet voor het eerst, maar dit is voor de mensen die hier wel voor het eerst komen (of het niet helemaal snappen).
@eddythedriver: dikke plus 1 bedoel ik
@bofkont: ik had ‘m Bofkont, jij ook +1.
Groet,
Eddy the Driver.
Gaaf !! Trouwens prachtig museum ben er 2 maal geweest.
@bofkont: serieus? Ik was er van de zomer, stond na 3 kwartier weer buiten. Bitter weinig te zien. Het Mercedes museum is van een heel andere orde (veel mooier). En de Staatsgalerie ook maar die heeft geen auto’s.
@mashell: tja dat is dan persoonlijk, het gebouw en de collectie van Porsche vond ik fenomenaal, trouwens mercedes zelfde verhaal .
Porsche dikke 4 uur geweest 2 maal al.
Mercedes zijn we een dikke 6 uur geweest.
Aankomend jaar ga ik weer naar beide :)
Die Porsche Drive auto’s zijn nu al beschikbaar hoor (Boxster S, Cayman S, 991 S en 991 GT3). Er is een speciale balie voor in de foyer van het museum en de wagens staan onderaan in de parkeergarage. Dacht evenwel dat je minstens 28 moest zijn en al minstens vijf jaar een rijbewijs moest hebben…
@StijnB: linkje waar ook prijzen staan?
@StijnB: o mooi.
@StijnB: klopt idd, mei dit jaar ben ik er nog geweest.
Effe mijn rechter enkel knakken en gaspedaal op de vloer!
Er gaan doden vallen
Dat is er al langer, van de zomer nog gedaan…We wisten het eerst niet maar dachten op weg naar München toch ook het Porsche museum te bezoeken. Als we buitenwandelden liepen we er voorbij en dachten we van, waarom niet! Even informeren wat ze hadden en… Een uurtje een 911 S geleend, werkelijk gloednieuwe wagen (4000km). Maat van mij huurde hem op zijn rijbewijs, ik voorzag de kredietkaart voor de ‘kaution’ (2500 euro) en de betaling (99 euro/uur). Leuke ervaring! Opvallend hoe los ze er daar mee omsprongen, letterlijk 10 min een en ander intypen op een iPad, tekenen en wegwezen! Nadien bij BMW Welt in München waren ze veel strikter. We wilden daar een M5 huren en daar konden we de wagen niet meekrijgen. Het rijbewijs en de kredietkaart moesten op eenzelfde naam staan… Zuur!
@christophe: BMW welt München ben ik ook geweest dit jaar museum van BMW aan de overkant ook :) erg gaaf alleen Porsche en mercedes in Stuttgart is een stuk groter en mooier.
Dit kan toch al even? Kost 99,- per uur voor een instapper 911, Boxster of Cayman. Niet heel bijzonder denk ik.

Zoek BMW on demand eens op, bestaat al jaren, hebben jullie weer een nieuwtje! Daar kun je een ///M rijden voor 69,- ’t uur.
In 2013 kon je nog voor 700 euro per week een Corvette C6 huren in de States, incl. verzekeringen en miles :-)

Helaas is de C7 bij Hertz nu 2200 per week :-(
@PunicaOase: je hebt Corvettes en Corvettes.
700 usd voor een week voor een auto die in de states toen 45k nieuw koste, is zo goedkoop nog niet.
Beetje auto van 20-30k in de US kan je al voor 300 usd per week mee krijgen. Als je dat * 1.5 doet, dan kan voor die 250 usd extra de verzekering ook wel uit ja.
Zelf voor geen geld 8 dagen ene Mustang Cabrio gehad in Florida; voor een stuk minder dan dat je in Europa een Fiesta meekrijgt.
Beter dan 99 eur/uur voor een 911 of Boxster…
@punicaoase: de prijs zal wel die kant op gaan hoor!
Mooi museum, echt een aanrader!

Wat bofkont hierboven zegt, inderdaad gelijk ff het Mercedes museum mee pakken. Deze vond ik persoonlijk nog mooier.
Wel gaaf, nu nog hopen dat deze heel blijft
Was er een half jaar geleden en toen kon je ze inderdaad al huren.

http://i61.tinypic.com/2uicf2q.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).