Kopen! Rode DeLorean met nog geen 1.000 mijl op de klok

Auteur: , 29 Reacties

Da's nog eens een uniek buitenkansje op de vrijdagmiddag.

De DMC-12 is vooral bekend vanwege z’n appearance in ‘Back to the Future’, de vrij unieke vleugeldeuren en niet te vergeten de ongespoten body van roestvast staal. Hoe het kan dat dit exemplaar van een rode body is voorzien? Het precieze verhaal is helaas niet duidelijk, maar de meest logische verklaring luidt dat een dealer de auto in het begin van z’n leven van een rood jasje heeft voorzien.

Naast de rode lak is deze DeLorean uniek vanwege het feit dat er slechts 981 mijlen op de klok staan. De eerste eigenaar heeft de auto lange tijd in een schuur weggezet en besloot uiteindelijk toch om deze tijdmachine van de hand te doen. De toenmalige eigenaar kon vanwege z’n hoge leeftijd niet meer in of uit de vrij lage auto kruipen, wat reden was om afscheid te nemen van dit bijzondere ding.

DeLorean DMC-12

Dertig jaar stilstand vraagt om een grondige revisie, maar volgens de advertentie op eBay hoeven geïnteresseerden zich daar geen zorgen over te maken. Het ding is namelijk van voor tot achter aangepakt en zou weer als een zonnetje moeten lopen. Mocht je jezelf deze kerst willen trakteren op bijzonders, dan hopen we wel voor je dat je diepe zakken hebt. Het huidige bod staat op moment van schrijven namelijk al op meer dan 30.000 USD.

Met dank aan iedereen voor de tip!29 reacties

Rood misstaat zeker niet!
@gearhead:
Een DeLorean hoor je niet te spuiten, het maakt hem opslag waardeloos..
@tupperware: waardeloos zeker niet. Ik geef toe dat enkel blanke lak wel een specifiek kenmerk is, maar dit misstaat zeker niet en is zeker exclusiever.
@roppp:
Ga jij de prijzen even checken, blank levert zo’n ding significant meer op dan gespoten.
@tupperware: OH, DUS JIJ WILT BEWEREN DAT BLANKEN MEER WAARD ZIJN?!

Sorry, die moest even….
@sir_smokalot:
Did I mention ZWARTE PIET..?
Sorry Herman, ik zal het nooit meer doen..

Kom morgen wel incognito..
Moet ik vooruit of achteruit in de tijd om hem op te halen
Is een gespoten Delorean niet regelmatig een indicatie van schade (omdat het standaard ‘stainless steel’ panelen niet gerepareerd konden worden)?
@fooniac: precies! Niet kopen dus. Een gespoten DeLorean is direct waardeloos voor de kenner.
De laatste keer dat ik iets over een delorean zag in een andere kleur dan roestvrijstaal grijs was niet zo goed: http://m.youtube.com/watch?v=8MfvJmPI4Xg
@thijs_vangrinsven: Jerry was ook ietwat teleurgesteld.

http://comediansincarsgettingcoffee.com/patton-oswalt-how-would-you-kill-superman
Meestal duid lak bij een Delorean op schade. Bepaalde koetsdelen zijn heel moeilijk te vinden en herstellen van het roestvrije plaatwerk is echt wel specialistenwerk. De schade verbergen met lak en veel plamuur is dan de oplossing.

Zelf vind ik het wel een coole wagen. Jammer dat hij een te zwakke motor heeft. Het Renault blok zou er bij mij uit moeten en door iets krachtigers vervangen moeten worden.

Iemand nog een fusie reactor op de zolder liggen?
@endofline:
Tel je zegeningen en wees blij met de PRV V6.
Want de DeLorean rijdt als een droll.
En het laatste wat je nodig hebt is meer powerrrrrr
’t was Lotus dat er nog iets van heeft kunnen brouwen.
Krijg ik er een pot afbijt bij? Want ik wil hem in rvs
-edit: check!-
Ik heb er afgelopen Zaterdag ook 1 rode te koop zien staan, zal binnenkort wel wat foto’s uploaden.
DeLorean, de man die in de jaren 80′ werd veroordeelt voor drugs transport, LOL.
@e550:
Dit zou de droom van @drugsrunner moeten zijn..
@e550: was hem in de schoenen geschoven. Dat weet je hopelijk wel hè?
@lefty: door? Zijn merk had toen financiële problemen
Waardeloze auto. Toevallig bekend geworden door die films anders geen drol meer waard geweest.
@schellekens006: jij bent blijkbaar een kenner betreffende de wagen?
@Delorean: Ach zo werden ze destijds wel omschreven..
@schellekens006: ik heb al 14 jaar een DeLorean, dus ja, ik ken er wel iets van … en je mag zeker niet alles geloven wat ze in ‘de boekskes’ zetten, ik spreek uit ervaring. Een goeie DeLorean is de dag van vandaag zo’n 30 à 35.000 Euro waard,dus das al een dure ‘drol’ niet?
Er zijn destijds een klein aantal DeLoreans rood gespoten. Ze gingen vanuit de fabriek rechtstreeks naar DuPont voor de spuitbeurt.
Blijft toch een mooie cultwagen!

Rood staat hem overigens ook niet slecht
Meestal bevat een gespoten DeLorean onherstelbare schade in het plaatwerk… De rode exemplaren, 3 stuks waren (volgens google) inderdaad bij Dupont gespoten door de research afdeling met als doel het ontwikkelen van een lak dat goed verwerkbaar is op RVS.
Ze zijn meer dan ‘een drol’ waar, zenne, geloof mij … Er zijn er inderdaad 3 gespoten door de fabriek: een rode (die nu terug SS is), een zwarte (taat in de UK) en een gele (‘whereabouts unknown’).

Gelieve als je er niets van kent, ook niets te zeggen, dank u … En ‘ik heb gehoord …’ of ‘ik heb ergens gelezen’ valt bij mij niet onder ‘een kenner’ …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).