Porsche maakt de ideale offroad-machine

Auteur: , 34 Reacties

Het heeft even geduurd, maar Porsche heeft een apparaat gebouwd waarmee je moeiteloos elk terrein bedwingt. Liefhebbers van grote velgen kunnen hun hart ophalen, hij rolt op 27,5 inch lichtmetaal.

Diversificatie, dat is het toverwoord van Porsche in de 21ste eeuw. In relatief korte tijd breidde het concern uit van praktsch alleen de 911 naar allerhande segmenten, waarvan de SUV zich tot grootste money maker heeft ontwikkeld, maar tegelijkertijd nooit wordt gebruikt waarvoor het type auto in de basis is ontwikkeld: van de gebaande (en verharde) paden afwijken.

Bovendien: de doelgroep van Porsche is vrij homogeen: mensen met een flink budget. Dan kom je snel uit op seniore mannen die ook vrij dikwijls een paar pondjes extra meetorsen.

Voor hen is deze Bike RX/RS misschien wat minder geschikt, zij pakken de Cayenne wel naar de top van de berg om daar onbezweet en zonder hartaanval van de lunch te genieten. Avonturiers nemen echter de kortste weg; hun tweewieler beschikt over een high-end carbon frame, DT Swiss luchtvering en hydraulische schijfremmen. Laten we een gokje doen: dit is geen goedkoop fietsje.

Omdat duur spul ook populair is bij steeldieven heeft Porsche zijn fietsen voorzien van een anti-diefstallabel, dat zich onder de verflaag bevindt. Je Fahrrad zurückbekommen moet zo een peulenschilletje zijn. Vanaf maart gaat het ding in de verkoop.

Liever een dakje op de fiets? Check dan deze Ferdinand GT3 RS.34 reacties

Leuk, nu de prijs nog!
@porschefan993: €4800 of €5900, afhankelijk van de uitvoering.
Dus in april in de folder van Aldi?
@StijnB: +1
Geinig voor op de Twinnyload van je 911.
ik vond het ook al vervelend dat fietsblog.nl uit de lucht is. fijn dat er zo een oplossing voor is gevonden!
@meneer: stiekem ben jij gewoon fietsmeneer
Een mountainbike van Porsche…….. de natte droom van Alwood?
Doe mij de Audi fiets dan maar
Hé, een luchtgekoelde Porsche!
Eigenlijk is dit een best een mooie fiets.
Hé, een Porsche met een middenmotor!
@notsobig: Wat is een cayman dan?
@euro95: een Boxster met dak?
@mashell: +1
een porsche met een parallel twin…
Ironie: Duitsers die een fiets maken die je niet kan stelen.
Hmm, beetje jammer dat het geen 29″ is geworden. Dan was het iets meer state of the art geweest. Verders een leuk fietsje, maar veuls te duur.
@Crosscabouter: euhm, nee… 650b is de nieuwste/beste/hipste maat… beste van 2 werelden zonder mossel noch vis te zijn
Ik hou van fietsen, en ik hou van Porsche. Maar dit wordt ‘m niet.
Al was het maar, omdat er weinig Porsche aan is. Remmen, schakelspul, stuur, velgen, banden, voorvork: Eigenlijk alles is gewoon te koop bij je fietsenmaker om de hoek. Alleen het frame niet. Daar staat Porsche op. Ik ben benieuwd of dat alleen een marketing gimmick is, of dat het ook door Porsche getekend en gebouwd is.
Los daarvan hebben Porsche en fietsen gewoon niks met elkaar (ja, ze hebben het al eerder gedaan. Niet over beginnen aub). Ik hou van werken, ik hou van vakantie, maar ik werk liever niet in mijn vakantie. Dat idee.
@mout: Helemaal met je eens, er zitten maar weinig interessante onderdelen aan. Zelfs met die magura remmen zou ik niet gezien willen worden. Het enige degelijke onderdeel is de achterderaileur.
@mlbenz: en zo is het!
@mlbenz: wat een onzin.
Crankbrother wielen, e-thirteen en DT vork vind ik toch wat spannender.

En het is een goeie keuze om hem 27,5 te maken. 29 is zo 2013 ;-)
@mout: maar is dat niet het mooie van fietsen, dat je alles gewoon kunt kopen en naar smaak combineren? Je kunt geen Alfa Guillietta met Volvo stoelen, VW DSG en BMW motor bestellen. Terwijl dat eigenlijk is wat je wilt. Bij fietsen kan dat wel. Zelfs Idworx (de Bentley onder de fietsen) past (de allerbeste) standaard componenten toe.
@mashell: Nee. Er is eigenlijk een grote armoe.
Met welk merk fiets je ook thuiskomt, de prijs is een erg nauwkeurige voorspeller van welke onderdelen erop zitten. Op het frame na is er amper iets ‘eigen’. Dat betekent o.a. dat alle maten en ideeën zo gestandaardiseerd zijn, dat er geen ruimte is voor werkelijk creatieve ideeën.
Zelf heb ik een fiets (overigen niets sporterigs, maar eerder een statig herenrijwiel) met de hand op maat laten bouwen, en verder opgebouwd met door mij gekozen onderdelen. Het onderscheidende zit ‘m in een frame op maat. En ook dat ik onderdelen van nieuw t/m 30 jaar oud heb toegepast. Maar veel gekkers kan er eigenlijk ook niet. Sterker: als je écht bijzondere techniek wilt, moet je voor 1960 shoppen.
@mout: Ik weet niet hoeveel kennis jij hebt opgedaan mbt de ontwikkelingen binnen de mtb wereld. Daar hebben ze echt niet stil gestaan hoor. Carbon frames zijn wel degelijk sterk en betrouwbaar en superlicht. Merken als Scott zijn daar echte specialisten in. Verder zit er veel ontwikkeling in de vering zowel voor hardtails als full suspensoirs. Er zijn al electronisch geregelde achterdempers te krijgen. Zelfdenkende achter en voordempers waarbij de vering alleen werkt als het echt nodig is, dit zijn technische hoogstandjes. Er valt nog wel meer op te noemen. Voor wat betreft design dat valt best mee, het is natuurlijk een persoonlijke smaak, echter er zijn veel merken die prachtige ontwerpen maken, om er een paar te noemen: Cannondale, Orbea, Scott, Specialized etc. Dat automerken de fiets interessant vinden begrijp ik wel. Het past mooi in hun marketing verhaal en voor de ontwerpers wellicht een uitdaging om er iets moois van te maken. Dat ze nog veel kunnen leren van de echte fietsenbouwers dat is wel duidelijk. Het design van het frame van de Porsche vindt ik overigens wel aardig, ze hebben veel naar design van Orbea gekeken.
@mtber: Ik heb een titanium ATB gereden en een carbon exemplaar. Maar de laatste keer dat ik ATB reed, was het nog steeds zo, dat het alleen voor je frame uitmaakte welk merk fiets je kocht. Zaken als twee derailleurs, spaakwielen, handbediening van remmen en derailleurs zijn vervolgens verplichte kost – al mag je wel kiezen hoeveel tandwielen en spaken er gemonteerd worden.
Ja, gewicht en stijfheid hebben leuke stappen gezet door nieuwe materiaalkeuzes. Maar bijvoorbeeld de kwetsbaarheid van kabels, ketting en derailleurs voor vervuiling, slijtage en corrosie zijn bij mijn weten sinds 1950 niet wezenlijk verbeterd.
Echt andere systemen (zonder ketting en/of zonder een tros kabels aan het stuur, versnellingsbak met pedaalbediening, automaat of CVT, wielen zonder centrale as, of een tandwielset met ingebouwde schakeltechniek) zijn nauwelijks meer onderzocht of ontwikkeld. Terwijl ze allemaal bestaan.
@mout: frames kwamen altijd bij Votec vandaan, weet niet zeker of dat nu nog steeds zo is.
Ik ken iemand die een Porsche carbon bike als deze had gewonnen in een wedstrijd. Binnen enkele maanden het frame gescheurd. Nieuwe gekregen onder garantie. Binnen no-time hetzelfde euvel.

Je kunt je afvragen of carbon frames geschikt zijn voor mountainbikes. Carbon is zeer sterk in bepaalde richtingen, maar gevoelig voor scheuren. En als dat voor eigen rekening komt… een duur manco.
ik was een beetje teleurgesteld toen ik de fiets zag….. lol
Weinig vernieuwend. Kijk dan hier maar eens: http://vanhulsteijn.com
ILijkt het oude type Ninerframe
Mijn opa had hem graag terug gewild.
27,5″? Een beetje mtb rijdt op 29r’s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).