Prachtige Chevrolet Fleetline is koning van de straat

Auteur: , 28 Reacties

Iedere auto die naast deze klassieke Amerikaan parkeert valt in het niet. Één woord: wow.

Gespot: prachtige Chevrolet Fleetline

Deze glanzend zwarte Chevrolet Fleetline uit 1948 wordt aangedreven door een roffelende 3,5 liter zes-in-lijn die 90 zo’n pk levert en wordt dankzij zijn twee deuren ook wel Aerosedan genoemd. Met in totaal meer dan 210.000 afgeleverde exemplaren niet per se zeldzaam, maar zo mooi als deze zien we ze in Nederland niet vaak voorbij komen.

Volgens de eigenaar is er (terecht) veel liefde in de wagen gestopt. De potige Amerikaan werd, voor bijna een jaar geleden richting Nederland ging, grondig gereviseerd, gerestaureerd en opnieuw opgebouwd. Het resultaat mag er (voor zover te beoordelen vanaf foto) zeker zijn. De Fleetline heeft een heerlijk strak lijntje en glimt je tegemoet.

Waarom hij voor zoveel hoger op zijn poten staat dan achter, is niet helemaal duidelijk. Lijkt geen standaard dingetje te zijn bij ’48 Fleetlines.

Spotter Adriaansen, een bekende van de eigenaar, heeft de klassieker uitgebreid op de foto gezet. En daar zijn wij blij om. Want dit ziet er toch stukken beter uit dan de plastic toestanden die Chevrolet de laatste jaren op de markt brengt. Vind ik dan.

Meer foto’s op Autojunk.nl.28 reacties

Er zit vast een verhaal achter het hoogteverschil tussen voor- en achteras. Een verhaal dat het vertellen waard is. Bring it on!
Prachtige auto.
Zo jammer dat we dit soort klassiekers niet zo vaak in Nederland zien..
Trouwens, in de tekst staat dat-ie geïmporteerd is, iKenteken zegt hetzelfde, maar waarom heeft-ie dan wel zo’n oude kentekencombinatie..? Is dat aan te vragen of iets dergelijks?
@jaguarjunk: Jep dat is aan te vragen, net zoals de blauwe plaat die daar dan bij hoort/mag.
@jaguarjunk: Dit is geen oud kenteken maar gewoon een import kenteken voor oldtimers.
Liggen er een paar lijken achterin?
@norge: of de luchtvering is naar de knoppen?
@jaguarjunk

http://www.oldtimernederland.nl/info/blauwe-kentekenplaat.html

Is mogelijk op basis van de regels in genoemde link. Een gele plaat zou uiteraard ook niet staan op zo’n prachtige bolide!
Mooooi!
Air ride maybe?
Jammer van het hoogte verschil, dat hoort op een 1948 niet namelijk.
Ben wel benieuwd waarom dat is, fraai is het niet naar mijn mening.
En dan te bedenken dat dit dus de Mégane dCi Bose Edition van zijn tijd was. In de VS dan.
@nielsvanderweiden: Haha, grappig. Maar qua audio heeft de Chevrolet het in ieder geval toch beter voor elkaar. Weliswaar mono, maar er zit tenminste één Hifi luidspreker in.
Achterkant zal wel omhoog gezet kunnen worden, zo rijden lijkt me namelijk niet echt fijn..
Ge-fing-weldige spot! Echt een plaatje. Hoogteverschil is jammer, maar op het totaalplaatje is het zo een kleine minpunt.
Wat een wagen! Dat zijn nog eens auto’s
Mwah, dan heb ik liever een Matiz!
Mooie koets. Zou me niks verbazen als er een airbagsysteem op de achteras zit. Flinke achteroverhang. Dan kan een airbagsysteem net die hoogte creëeren die je nodig hebt met NL drempels.
@jaguarjunk: Sinds 1988 zijn er mogelijkheden om achteraf een oldtimerkenteken te verkrijgen voor een personenauto, waarvan de datum eerste toelating voor september 1973 ligt (m.a.w. auto’s die, als ze nieuw in Nederland verkocht zouden zijn, een kenteken uit sidecode 1 of 2 zouden krijgen). Deze kentekens zijn niet-gebruikte motorfietskentekens uit de eerste reeks (sidecode 1). Men is in 1988 begonnen met de combinatie DE, waarna de combinaties DH, DL, DM, DR, AE, AH, AL, AM en AR tot nu toe zijn gebruikt voor personenauto’s, ZM en ZF voor motorfietsen en BE voor zware bedrijfsauto’s.

Aldus wikipedia.
Aan het doorzakken te zien is er iets te veel liefde in gestopt.
Waar zijn @lincoln, @RobUSA en de andere echte sleutelaars als je wilt weten waarom deze wagen achter zo laag ligt?
@mout: De spotter is een bekende van de eigenaar. Misschien kan hij het gaan vragen.
@E34M5Touring: goed idee. Ik ben ook wel benieuwd. Zo lijkt het net mijn BX van vroeger.
De ultieme bazenbak!
Hij zal wel gewoon luchtvering op de achteras hebben. Voor deze Chevy weet ik het niet zeker maar het was voor Amerikanen geen ongebruikelijke optie. Aftermarket luchtvering zou ook nog kunnen, maar hij ziet er verder zo origineel uit dat ik gok dat het om een fabrieksoptie gaat.
@mgmgb: Luchtvering (op gewone auto’s) bestond nog niet in 1948 he… De eerste productieauto met luchtvering was de Cadillac Eldorado uit 1957.
@mopar:
Kijk, de jaartallen wist ik dus niet! Dan valt originele luchtvering inderdaad af…
De auto is voorzien van Air-Ride. Als men de ‘bomb-car’ scene uit California kent herken je dit wel. Auto kan in alle posities staan. Betreft het nummerbord, de keurmeester had een goede dag en heeft een uitzondering op mijn kenteken geplaatst omdat hij begreep dat ik niet zo’n lelijke gele plaat wilde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).