Prius-taxi ontploft in Barcelona

Auteur: , 30 Reacties

Hm, eerst throttlegate en nu ploffende hybrides? Kifesh, Toyota?

Toyota Prius doet boem

Grote opschudding in Nou Barris, Barcelona, vandaag. Een Prius-taxi deed boem, het resultaat hiervan zie je op de foto hierboven. Naar verluidt raakte alleen de chauffeur lichtgewond, dus de schade valt, afgezien van de Prius, mee.

De krant La Vanguardia heeft inmiddels van het taxibedrijf bevestigd gekregen dat deze Prius was omgebouwd naar LPG, en gespeculeerd wordt dat een gaslek de explosie heeft veroorzaakt, aangezien de accu’s intact schijnen te zijn. Nader onderzoek zal meer duidelijkheid moeten verschaffen.

Naar het schijnt zijn 150 van de 1.500 taxi’s in Barcelona uitgerust met een LPG-ombouw. Zou de mogelijkheid op ongelukken zoals met deze Plofprius ook de reden zijn waarom je met een LPG-auto niet de Eurotunnel in komt? En moet de JPN Taxi zijn LPG-tanks wel houden? (via es.autoblog.com, foto’s via @maphiworld)30 reacties

Op gas moet je koken….
Het gaspedaal van de LPG tank bleef zeker haken? Nee flauwe opmerking. Zal waarschijnlijk wel een aftermarket inbouw tank zijn want hiervan heb ik bij een pruis nog nooit gehoord. En Toyota maakt eigenlijk altijd wel goed auto’s. Mooi dat er niemand ernstig gewond is geraakt.
@pand:
De Nederlandse importeur raad het gebruik van LPG in een Prius te sterkste af.
Gek genoeg ziet de Belgische importeur geen enkel probleem. Nu weet ik natuurlijk ook niet wat hier mis gegaan is, maar ik neig ernaar om de visie van de Nederlandse importeur te geloven.
Nu ziet hij er beter uit.
Waarom zou je dit ding ombouwen? Het blijft tat een lelijk hok.
Moeten ze met elke prius doen
Zo mag ik hem graag zien, die Prius.

Gelukkig niemand ernstig gewond.
Was het geen aanslag? Schijnt wel vaker voor te komen.
Geluk bij een ongeluk: het duurste onderdeel van de auto, het accupakket, is nog volledig intact. Anders was die Prius vast en zeker total loss geweest.
@moveyourmind: Ik weet vrij zeker dat hij niet meer te redden is, ookal zijn de batterijen nog intact.
@mevipp: Zou het? Ik heb er niet zoveel verstand van, dacht op het eerste gezicht dat het nog wel meeviel, beetje plaatschade en wat verf eraf.
@mevipp: hap
@moveyourmind: Accupakket valt best mee, deze worden anders dan door schade eigenlijk nooit vervangen, maar de kosten liggen rond de 2500 euro.
Je kan de eurotunnel volgens mij prima in met een gastank. Je moet het alleen aangeven bij inchecken.

De laatste keer dat ik er doorheen ging kregen we bij het inchecken specifiek de vraag of het voertuig is uitgerust met lpg
Toyota’s mogen helemaal niet op LPG gezet worden. Eigen schuld dus.
Als al de hokken ontploffen, zijn we daar ook van af!
Ik mis in deze Prius alleen nog een diesel als aggregaat voor de accu’s en een straalmotor op de spoiler voor extra thrust…

Benzine, elektromotor en LPG in een Prius? Waarom zou je?
@greggy: Een zuinige auto nog goedkoper laten rijden.
Yeees! Dat is weer een prius minder!
Als die auto blijft ontploffen dan stoot hij nog meer c02 uit van alle andere auto
Mopje: Wat is het toppunt van gierigheid ?

Een Prius op gas laten rijden…
@RobUSA:
Ooit reed een kennis een 2CV op LPG, dat is pas echt het toppunt van gierigheid.
Vaag. Bij mijn weten is LPG-in-auto’s verboden in Spanje sinds een zeer naar incident in de jaren zeventig.
Schijnt heel vaak te gebeuren, dat de accu’s van een Prius ontploffen. Maar Toyota probeert het onder de pet te houden, zoals met alles. Schijnt een hele loods van Toyota in brabant te staan met ontplofte Priussen. Troep, zo’n Pripruts..
@flippert: waar haal je deze onzin nou weer vandaan? Wij hebben sinds 2000, het jaar dat de Prius hier op de markt kwam nog nooit een accu hoeven vervangen en in ieder geval nog nooit van een ontplofde accu gehoord..
@flippert: Best wel heeeel zielig als je probeert door een onware bewering probeert mensen iets tussen de oren te wringen en hoopt dat ze dan doen wat jij wil.
@Flippert hahahaha waar baseer je dit nou weer op? Toyota is juist al jaren transparant in gebreken! Hoe verspreid je onwaarheden..?
Overigens is LPG en Toyota iets wat niet samen gaat, zodra je dit inbouwt ben je elke vorm van garantie kwijt.
Gelukkig geen echte serieuze gewonden ipv mensen die hier alleen maar juichen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).